Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шон Мендес и Камила Кабейо греят пета поредна седмица от върха на британския поп радио чарт

Обзор на радиокласациите на Америка и Великобритания за изминалата седмица

Двойката, която пълни социалните мрежи със снимки от своя романс остава пета поредна седмица на първото място в британския поп радио чарт на Рейдимонитър. За миналата седмица Шон Мендес и Камила Кабейо могат да се похвалят с 8,077 излъчвания и 94.38 милиона импресии на Острова за Señorita. Под тях на номер две са Ед Шийрън и Джъстин Бийбър с I Don't Care и на трета позиция е How Do You Sleep? на Сам Смит. За сметка на статиката в британския топ 3, по-надолу има няколко бързо катерещи тракове. Boyfriend на Ариана Гранде прелита цели 31 места до номер 10, а Panini на Лил Наз Екс пробива в топ 20 след скок от номер 23 до номер 19. 

В Съединените Щати две от трите най-излъчвани песни присъстват в топ 3 и на Великобритания. Шон Мендес и Камила Кабейо влизат в топ 3 след скок от две места със Señorita, на номер две е I Don't Care на Ед Шийрън и за втора поредна седмица на върха в изброяването на МидияБейз 24/7 е bad guy на Били Айлиш с актив от 18,332 излъчвания и аудитория от 87.583 милиона. 


Bad guy оглави и чарта Хот 100 на Билборд като така сложи край на историческия 19 седмичен престой на върха на Old Town Road на Лил Наз Екс. 


Сред новите предложения отбелязваме Нормани, която най-накрая ни дари със солово участие. Познатата от Фифт Хармъни певица направи плахи самостоятелни стъпки под формата на дуети като за последно я слушахме в Dancing With A Stranger със Сам Смит. И преди бяхме убедени, че тя ще се справи прекрасно напълно сама и Motivation - звучащото съвременно предложение микс от поп, денс и арендби e доказателство за това. 



За актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания слушайте двучасовия ни микс в неделя от 5 следобед по БНР Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Mюзик Пойнт Акцент: Доклад показва рекордни нива на слушане на музика

Глобално изследване показва, че музика се слуша повече от когато и да било и че има тревожност сред хората по отношение на използването на изкуствен интелект при създаване на музика. Изследването на IFPI със заглавие Връзката ни с музика та обхваща 2023-та година. Резултатите са въз основа на отговорите на над 43 хиляди души в 26 страни..

публикувано на 20.01.24 в 12:00

Десет групи на юбилейния Sea Of Black днес

Общо десет са групите на фестивала за екстремен хевиметъл Sea Of Black, който започва този следобед в Летния театър на Бургас. Хедлайнери в юбилейното десето издание са Heretic от Нидерландия и Spider Kickers от Гърция. Останалите осем банди са от цялата страна, а на сцената ще се качи и бургаската гордост The Revenge Project. Метъл..

обновено на 06.08.22 в 14:40

„Фанданго“ се целят в сърцата на публиката с мелодичната „Рокендрол стар“

Песента „Рокендрол стар“ ще представи група „Фанданго“ на 30 юли в Летния театър по време на конкурса „Бургас и морето“. Четиримата този път ще бъдат с пети човек на сцената, а са заложили на мелодично рок парче, което да хареса на широк кръг меломани, каза за БНР-Бургас фронтменът Христо Стефанов. Той смята, че след като такива..

публикувано на 28.07.22 в 09:46

Еделина Кънева и Орлин Горанов пеят в „Приказка за двама“

Еделина Кънева и Орлин Горанов ще пеят в „Приказка за двама“ на 14 юни в Летния театър в Бургас. Спектакълът започва в 20.30 часа. Той е втори от програмата на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“. Деян Павлов ще дирижира успешната сценична двойка и оркестъра на Бургаската опера. Публиката ще чуе арии и дуети от мюзикълите..

публикувано на 10.06.22 в 13:44

Деца от Словакия събраха бурни аплодисменти на „Охлюва“

Бурни аплодисменти събраха деца от Словакия по време на своя концерт на открита сцена „Охлюва“. Те изпяха химна на българското училище „Христо Ботев“ в Братислава, написан от Стефан Диомов, както и много български песни. В концерта участваха още ученици от фолклорния ансамбъл „Радост“, солистка на хор „Трепетлика“, гайдар от оркестъра и..

публикувано на 09.06.22 в 14:37

Бургаската опера с два концерта за 3-ти март

Държавна опера – Бургас е подготвила два концерта по повод националния празник на Република България Трети март. Първото събитие е Тържественият симфоничен концерт, на който ще прозвучат произведения от Лудвиг ван Бетовен, П. И. Чайковски, В. А. Моцарт, Георг Фридрих Хендел, Джузепе Верди и Веселин Стоянов, под палката на маестро Йордан Дафов, който..

публикувано на 28.02.22 в 13:24

"Трубадур" - трето заглавие в афиша на операта

След успешния старт на новата календарна година за творческите състави на Бургаската опера, третото събитие в календара на бургаската културна институция обещава да бъде много добро. Операта „Трубадур“ от Джузепе Верди ще се играе на 15-ти февруари от 19 часа в залата на Опера Бургас.  „Трубадур“ е една от най-популярните оперни произведения на..

публикувано на 11.02.22 в 14:25