13 000 контрабандни етикети за "маркови" дрехи заловиха на Митнически пункт Малко Търново

Автор:
митница
Снимка: Ани Петрова


Митнически служители на Митнически пункт Малко Търново задържаха над 13 000 контрабандни етикети за дрехи. От тях,  върху 3852 е изписано лого на световна търговска марка. Открити са в багажа на румънски гражданин, пътуващ в автобус от Турция за Румъния, при съвместна проверка на митнически служители на Гранична полиция.

Автобусът с пътници е пристигнал на МП Малко Търново на 7 септември, около 23.00 часа, на трасе за входящи автобуси от Турция и е пътувал през България за Румъния. Шофьорът и пътниците  са обявили, че не внасят нищо за деклариране. При извършената проверка, в багажа на един от пътниците са открити недекларираните текстилни етикети с надпис на известна марка и 9150 етикети с надписи за състава на дрехи и инструкции, без обозначена върху тях марка. Контрабандните общо над 13 хиляди етикети са иззети. Срещу румънския гражданин е съставен акт за установеното нарушение на Закона за митниците. За случая ще бъде сезиран и официалния притежател на търговската марка.

21 случая на недекларирани „маркови“ стоки, нарушаващи правата върху интелектуална собственост, са разкрити от  митническите служители на Митнически пункт Малко Търново от началото на годината. Задържаните стоки са предимно дрехи, парфюми, обувки- имитации на световни брандове, в последния случай и етикети.

През лятото на миналата година, също на МП Малко Търново бяха открити контрабандно пренасяни 14 300 етикета за дрехи с логото на Световното първенство по футбол в Русия, при митническа проверка на лек автомобил на сръбски гражданин.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пробация за смърт настъпила от умишлено нанесена тежка телесна повреда

Окръжен съд – Бургас се произнесе с присъда по дело за причиняване на смърт по непредпазливост   Бургаският окръжен съд осъди мъж на три години „Лишаване от свобода“ за причинена смърт по непредпазливост. Съдът отложи изпълнението на наложеното наказание на подсъдимия за изпитателен срок от четири години.  Беше му наложена и..

публикувано на 18.09.19 в 11:54

Разпитват още свидетели по делото за смъртта на Горан Горанов

Бургаският окръжен съд разпитва още шестима затворници  по делото за смъртта на 32-годишния Горан Горанов. Авария на парното отопление в килията на европейския шампион по борба  за кадети го обгори с водна пара при температура 140 градуса  и той почина на 25 март 2017 без да получи помощ. Обвиняеми за причинената смърт по непредпазливост са..

публикувано на 18.09.19 в 09:32

Промени в НПК ще обсъжда правната комисия в НС

Промени в Наказателно-процесуалния кодекс, свързани със съкратеното съдебно следствие, ще обсъжда парламентарната правна комисия. Предложения за отпадане на възможността извършителите на тежки престъпления като убийство или изнасилване, при признаване на вина, да получават по-леки наказания, са внесли от БСП и ВМРО. От ГЕРБ пък предлагат съдът да има..

публикувано на 18.09.19 в 08:52

Служителите на отдел „Наркотици“ в ГДБОП се простиха със своя приятел и неотменен помощник – кучето Вихрен

След дългогодишна служба в отдел „Наркотици“ при ГДБОП почина специализираното служебно куче Вихрен, обучено за откриване на наркотични вещества.  Вихрен е служител в отдела от 12 години. С негово участие, при проведените специализирани операции, са разкрити и задържани големи количества наркотици. През всички тези години той е използван за..

публикувано на 18.09.19 в 08:44

Специализираният съд решава за задържаните в Бургас за трафик на жени

Специализираният съд решава днес дали да остави за постоянно в ареста четиримата задържани в Бургас за трафик и сексуална експлоатация на жени, съобщи БНТ.  Групата им беше разбита в Бургас след няколкомесечно разследване. В хода му е установено, че участниците принуждавали момичета да проституират, като печелели доверието им със скъпи коли или ги..

публикувано на 18.09.19 в 08:37

24 години затвор за Михаил Станчев, който застреля хазартния бос Коста Николов-Миджурина

24 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим получи Михаил Станчев, който през юни миналата година застреля хазартния бос Коста Николов-Миджурина и простреля бившата си приятелка Симона Тодорова. Процесът премина по съкратената процедура в Бургаския окръжен съд, след като обвиняемият призна вината си. Коста Николов-Миджурина..

публикувано на 17.09.19 в 12:46

Мъж, обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на пътя отива на съд

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд мъж, обвинен за причиняването на смърт на пътя.  Пострадалият е 36-годишен мъж от град Ямбол. Той се е движел със своя автомобил по магистрала "Тракия" със 144 км/ч в посока София в тъмните часове на деня. Мъжът се отклонил, карайки в аварийната лента, завил рязко на ляво и автомобилът станал неуправляем...

публикувано на 16.09.19 в 16:23