Николай Димитров за особеностите на българския турист

Много от българските туристи спазват правилата само в чужбина. Това коментира пред БНР-Бургас наемателят на плажа в Крайморие Николай Димитров.

Замърсяване на ивицата и на дюните с най-различни отпадъци, неспазване на забраните за домашни любимци и грубо поведение са само част от нещата, с които Николай Димитров и екипът му се сблъскват всяко лято. Това не важи за всички туристи, но се срещат и такива, уточнява той. И през това лято е имало случаи на хора, които не се съобразяват с червения флаг, който указва, че е забранено къпането в морето. При един от инцидентите, компания се ядосва на тази рестрикцията и отива да плува на скалите, на неохраняемия плаж, разказва той:

„Беше червен флагът. Имаше много силно вълнение. Въпреки всичко им казах чисто човешки: „Не ви съветвам да влизате“. Вятърът мисля, че беше северозападен. Точно от другата страна на скалите вълната биеше точно в скалите. Отидоха. При влизането, първата жена завъртя я морето, вкарва я в камъните, удря я в коляното с голяма сила. На единия крак коляното ѝ беше направо цялото извадено. Кракът обилно кървеше, когато отидохме ние, защото те взеха да ни махат. С трима от спасителите отидохме, извадиха я от водата, обездвижихме я, с носилка, извикахме Бърза помощ…“

Инцидентът може да завърши и трагично, уточнява Николай Димитров.