Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първи фестивален ден на "Жълтите павета" в Бургас


Джаз с панфлейта  и много емоции ще поднесе румънския  Дамян Драгич бенд на бургаското издание на  фестивала "Жълтите павета". Атрактивното трио ще се представи в първия фестивален ден на 13 октомври. Музикантът Дамян Драгич  има издаден албуми с Еди Даниелс, един от най-големите джаз кларинетисти на Щатите.   

В първия фестивален ден публиката ще има възможност да се наслади  и на изпълненията на Тихомир Хойсок- контрабас и Филип Новосел - тамбура, от Република Хърватска.

На 14 октомври програмата включва изпълнения на Теодосий Спасов, Влатко Стефановски от Северна Македония, Хайг Язджиян трио от Гърция.Концертите са от 19.00 часа.

Билети на касата на ДТ "Адриана Будевска" и каса "Часовника".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Росица Петрова: Фестивалът на детската книга в Сливен привлича все повече международни участници

Тридневният Национален фестивал на детската книга е градски празник, но и важен форум за бъдещето на литературата за деца. Част от програмата днес е кръглата маса  „Литературният герой на съвременната детска и юношеска литература – трансформации и послания“. Форумът е с международно участие тази година.  Представят се 17 доклада на участници..

публикувано на 08.05.24 в 14:52

Започна Националният фестивал на детската книга в Сливен

Национален фестивал на детската книга в Сливен започна днес. Откриването на 26-ото издание бе във фоайето на ДТ „Стефан Киров“ по традиция с концерт. Началото на тридневната програма обяви кметът Стефан Киров, който е председател на организационния комитет. Той приветства гости и участници: „Детските книги – където се ражда магията, вълшебният свят,..

публикувано на 08.05.24 в 14:44

Обявиха носителите на Националната награда "Константин Константинов" за принос в детското книгоиздаване

В първия ден на XXVI издание на на Националния фестивал на детската книга в Сливен бяха обявени носителите на  на Националната награда „Константин Константинов“ за принос в детското книгоиздаване за 2024г.. Председател на журито е Луизина Савкова, началник на отдел „Регионални дейности“ към в Министерство на културата, която обяви имената на..

публикувано на 08.05.24 в 14:37
Цанислав Петков, архив

Концертът "Звукът на Европа" - част от програмата на "СОЛиСиМи – Младежки музикални дни"

11 млади музиканти ще участват в концерта „Звукът на Европа“. Той е част от фестивала  "СОЛиСиМи – Младежки музикални дни", който предстои в края на седмицата в Бургас. Концертът е колаборация на Фондация „Солинария“ с Асоциация ASBL Artistes en Herbe, Люксембург и Камерен оркестър гр. Хасково с диригент Цанислав Петков: "Това е среща на..

публикувано на 08.05.24 в 09:40

Играят "Мисия Спящата красавица" в кукления театър в Бургас

Вълшебства и съвременност се преплитат в спектакъла на Бургаския куклен театър „ Мисия Спящата красавица“. Той ще бъде игран тази вечер от 19 часа.  Автор на текста е Яна Борисова, режисьор е Кирякос Аргирополус. Бургаският куклен театър кани на премиера на "Мисия Спящата красавица" Всички познавате добре историята на принцесата, която..

публикувано на 08.05.24 в 09:10

Месец на таланта представя даровити деца и младежи в Бургас

Центърът за млади таланти в Бургас подарява на града изключително богата и пъстра програма от дейности и събития по повод своята тринадесета годишнина. Началото на Месеца на таланта ще бъде поставено на 17 май от 18:00 ч. във фоайето на Магазия 1 /Морска гара/. Участниците от проектите на центъра “Палитри“, „Приложни изкуства“ и „Анимация,..

публикувано на 07.05.24 в 14:26

Театралите на НЕГ „Гьоте“ с две първи места от фестивал на училищния театър

С авторска постановка “Die Show des allmächtigen Internets" (“Шоуто на Всемогъщия Интернет“), отличен немски език и артистично присъствие, Театрална трупа „Гьоте“ впечатли публика и жури и се завърна от Националния фестивал за училищен театър „Завесата се вдига на немски език“ с две първи места – на журито, на публиката и с почетен плакет за първо..

публикувано на 07.05.24 в 14:17