Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приморско ще участва в две категории в Годишните туристически награди

| обновено на 14.11.19 в 08:48
Снимка: Свобода Атанасова

  На 16-ти декември ще бъдат раздадени тазгодишните  туристически награди на министерството на туризма. Това  ще е четвъртото им  издание . Надпреварата ще се проведе в 16 категории, от които 6 професионални, 5 художествени и 4 специално предназначени за българските общини. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде  определена сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“. 
Онлайн вот ще определи носителите на награди във всяка категория. Всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория. Експертите ще следят внимателно да не се допусне нерегламентирано генериране на гласове. Контролът  тази година ще бъде завишен.
 Не за първи път община Приморско участва и вече има награди, каза Люба Желева, директор  Дирекция „Туризъм европейски фондове и програми“. Тази година Приморско  ще участва с един обект и едно събитие,уточни тя:
Залагаме на нещо различно.В категория "Исторически обект" участваме с Историческия музей.Там през последните няколко години събрахме доста интересни експонати.Имаме и нова експозиция от последните разкопки в Ново Паничарево, която е интересна и си заслужава да се видят нещата.Имаме една много интересна експозиция от предмети от стъкло, съдове. Може би са малко музеите, които разполагат с такава експозиция.
Участваме и в категория за историческо събитие.С представянето на операта " Норма " на Бегликташ.То беше само по себе си едно невероятно събитие от гледна точна на усещане, тъй като съчетахме оперното изкуство с природата, с това древно тракийско светилище.Това е и нещо, което мислим да продължим и занапред и да направим фестивал. Ще издам една тайна. Планираме следващата година,2020, през лятото, това събитие да се превърне вече в Опера под звездите. Опера в Бегликташ, с едни интересни и нови заглавия.
Созопол също се конкурира, той е  в категорията  Община за  морски туризъм. В другите участват частни хотели по Черноморието , а в категорията  "Изборът на българите " има  туристически обекти от региона на Бургас, Несебър, Поморие, Малко Търново ,Царево, Карнобат и Камено.
ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

64 полицаи ще бъдат командировани през лятото в Поморие

64 полицаи ще бъдат командировани през летните месеци  - от 15 юни до 15 септември в Поморие. Това съобщи на среща с туристическия бранш кметът Иван Алексиев. Той допълни, че предстои и надграждането на видеонаблюдението.   „Пеши патрул ще има по основните пешеходни артерии и зони. Ще има и командировани полицаи и в Ахелой, тъй като и там вече..

публикувано на 25.04.24 в 20:09

Проблеми с вноса на работници за туризма, сигнали за подкупи в консулства

"Парите за заплати в туризма се увеличиха в пъти. Добре платени са и най-неграмотните ни служители. Но кадри в България няма ".  Това заяви пред БНР Веселин Налбантов - зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. В тази връзка той отбеляза и проблема с демографския срив в страната . Според него освен това..

публикувано на 25.04.24 в 13:22
Снимката е илюстративна

Добър знак към туристическия бранш ще е приемането на промените в Закона за чужденците

Добър знак към туристическия бранш ще бъде приемането на промените в Закона за чужденците, което е включено в дневния ред на Народното събрание. Това коментира служебният министър на туризма Евтим Милошев в Бургас. Промените имат за цел да решат проблема с наемането на сезонни работници от трети страни извън ЕС. Внасянето на новите текстове в Закона за..

публикувано на 25.04.24 в 12:05

С изложба на икони и гмуркане откриват сезона на остров "Света Анастасия"

Откриване на изложба с икони и великденско гмуркане ще даде старт на туристическия сезон на остров "Света Анастасия". Той ще започне по – рано и ще предложи на посетителите си богата културна програма с театрални спектакли, концерти и други интересни събития. Това лято  туристическият комплекс отбелязва 10-годишен юбилей от откриването..

публикувано на 25.04.24 в 08:40
Димитър Главчев

Украинската помощ за земеделците ще бъде изплатена до 15 май

Най-неотложните проблеми в сектор "Земеделие" обсъдиха на среща в Министерския съвет служебният премиер Димитър Главчев, вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова, земеделският министър Георги Тахов и представители на земеделските организации.  Премиерът заяви, че т. нар украинска помощ ще бъде изплатена до 15 май: "Взехме решение и се..

публикувано на 25.04.24 в 08:15

Бургас е спирка от Националното роуд шоу "Пътят към твоя успех"

Бургас днес е втората спирка от националното роудшоу “Пътят към твоя успех” на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии. В рамките събитието представители на учебни заведения се срещат с мениджъри в сферата на аутсорсинг и технологичната индустрия. Инициативата се провежда за трети път. Събитието започна с кръгла маса с..

обновено на 24.04.24 в 15:19

Кметове и институции на среща за готовността за летния сезон

Новият областен управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с кметовете на общини и председателите на общинските съвети в област Бургас. На срещата присъстваха и директорите на териториалните дирекции на МВР, РЗИ и Областна дирекция по безопасност на храните. Подготовка за летен сезон 2024, организация на изборите за евродепутати и народни..

публикувано на 23.04.24 в 17:00