Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поляци и спасители – в сблъсък на плажа в Слънчев бряг

Снимка: sunnybeach.com

Полски туристи и спасители са влезли във физически сблъсък на плаж в „Слънчев бряг“ в понеделник. Чужденците дават обяснения в полицията, а, според концесионера, те не са спазили флаговата сигнализация и са посегнали първи на неговите служители.

На клип, качен от сайта OFFNEWS, се виждат физически сблъсъци и как спасители удрят плажуващи. Концесионерът Кирил Спасов посочи, че не е бил на място, но поясни какво му е докладвано:

“От два дни времето е много лошо. Има ужасно силни течения . Червен флаг е, тоест – къпането е забранено. Между 15 и 16 ч., група полски туристи тръгват да влизат в морето. Неколкократно им е бил подаден със свирка сигнал да се върнат. Туристите не са предприели абсолютно нищо след сигналите, продължили са да навлизат навътре. Спасителят е навлязъл във водата и той, за да ги прикани да излязат, защото наистина е било много лошо времето и да не се стигне до инцидент. При което, доколкото имам информация, е хвърлено пясък в очите на спасителя, което е наистина така“, посочи Спасов.

 Това може да бъде потвърдено и от реанимационния екип, който е почиствал очите му, добави Спасов. Спасителят е бил и бутнат, след което са се намесили и неговите колеги. Било е самозащита, не е имало сбиване, коментира концесионерът.

Чуждестранните туристи не спазват правилата, за разлика от българските, посочи Кирил Спасов. Почти всяка година имаме подобни инциденти:

„За съжаление, минути по-късно, на съседния плаж, при подобна ситуация, трима младежи влизат в морето. Спасителят им свири пак неколкократно. Дори са им показвани неприлични жестове от страна на плажуващите. Минути след това, тримата започват да се давят. Двама от тях са спасени, за съжаление има и един удавен“, каза Кирил Спасов.

Концесионерът призова да се спазва флаговата сигнализация и при червен флаг да не се влиза в морето.

От полицията уточниха, че са свалени обяснения и са получили видеоклипове. Установена е самоличността на спасителите, сочени от туристите за участници в инцидента. Очакват се медински свидетелства от пострадалите поляци относно получените телесни увреди. 

Видео на колегите от OFFNews можете да видите тук: 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Издирват 36-годишна бургазлийка, от три дни е в неизвестност

Полицията обяви за издирване 36-годишна бургазлийка. Жената е в неизвестност от 23 юли. Сигналът за изчезването й подала днес 62-годишна й леля. Тя съобщила, че  племенницата й Зоя Йовкова Маджарова, живяла от месец и половина при нея в бл. 70 в к-с “Меден рудник”, излязла около 19 ч. на 23 юли да се разходи и оттогава не се е прибрала. Изчезналата е п..

публикувано на 26.07.24 в 19:48

19-годишен предизвика челна катастрофа край Трояново, има загинал

Тежка катастрофа с една жертва е станала на излизане от каменското село Трояново в посока с. Сърнево този следобед, съобщават от бургаската полиция. Сигналът за пътния инцидент е подаден в 15,55 часа на телефон 112. По данни на полицията катастрофата е предизвикана от 19-годишен шофьор, който предприел изпреварване, колата му навлязла в насрещната лента..

публикувано на 26.07.24 в 19:34

Бургаският апелативен съд оправда Веселин Марешки по дело за изнудване 

Бургаският апелативен съд оправда бизнесмена Веселин Марешки по дело за изнудване от 2014 година във Варна. С решение на магистратите Марешки, заедно с Красимира Колева са признати за невиновни и оправдани по обвинение за принуда на ресторантьор да поеме имуществено задължение. Производството пред Бургаския апелативен съд е трето поред пред..

публикувано на 26.07.24 в 15:50
Снимката е илюстративна.

Два инцидента за ден с електрически тротинетки в Бургас и Слънчев бряг

Десетгодишно дете от Пловдив е блъснато от електрическа тротинетка в Слънчев бряг, съобщават от полицията.  Инцидентът е станал в района  на крайбрежната пешеходна алея. Мъж на 43 години от Несебър е управлявал тротинетката с несъобразена скорост, когато е блъснал детето.  То е с  охлузни рани по тялото и контузия на дясната ръка, без опасност за..

публикувано на 26.07.24 в 08:51

И днес продължава делото за смъртта на двамата полицаи до "Трапезица"

С разпит на свидетели в Бургаския окръжен съд и днес продължава делото за смъртта на полицаите Атанас Градев и Йордан Илиев. Те загинаха след като автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище патрулната полицейска кола. Обвиняем за престъплението е сирийският гражданин със статут на бежанец Омар Аднан. Днешния разпит цели да изясни ситуацията в..

публикувано на 25.07.24 в 12:52

7-годишно момченце е блъснато от автобус в Слънчев бряг

7-годишно момченце е блъснато от автобус в Слънчев бряг. Инцидентът е станал снощи около 19.30 ч. в района на спирка «Континентал». По неустановени до момента причини автобус "МАН", със софийска регистрация, управляван от 65- годишен несебърлия удря пресичащото   пътното платно дете. Момченцето от село Гюльовца е с рана на левия крак,..

публикувано на 25.07.24 в 08:32

Апелативният съд в Бургас остави в ареста задържаните мъже на яхта с наркотици край Царево

Бургаският апелативен съд потвърди мярката "задържане под стража" на румънския гражданин Еуджан Мурешан и Вангел Паксимов от Поморие.  Българин и румънец са арестувани с дрога за 1,2 млн. лева на яхта в Царево Срещу двамата има повдигнати обвинения за контрабанда на високорискови наркотични вещества. На яхтата, с която са пътували, са откри 60..

публикувано на 24.07.24 в 17:16