Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три автомобила са иззети от полицията за ден в област Бургас

Снимка: БГНЕС

Три автомобила на шофьори, употребили алкохол и наркотици, са иззети от полицията за ден в област Бургас.

След пътен инцидент с материални щети в района на несебърската улица „Хан Крум“, служители на полицията са установили, че 19-годишната жена, управлявала автомобила, е била с 2.06 промила алкохол в кръвта. Тя отказала да даде кръв за химичен анализ.

В района на бургаския ж.к. „Славейков“ служители на полицията спрели за проверка автомобил, управляван от 51 - годишен бургазлия. Установено е, че той е шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 2,04 промила. Той отказал да даде кръв за химичен анализ.

В на поморийската улица „Княз Борис I“ е спрян за проверка автомобил, управляван от 43 - годишен несебърлия. След тестване за употреба на алкохол и наркотици, втората проба е била положителна за канабис. Мъжът отказал да даде кръв и урина за химичен анализ.

Тримата са задържани за срок до 24 часа, а автомобилите им са иззети, съобщават от полицията.


По публикацията работи: Петя Михова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

До 30 септември е в сила забрана за обработването на пасища със селскостопанска техника

По 30 сигнала за пожари и произшествия постъпват на ден в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Бургас. Това каза директорът на институцията старши комисар Николай Николаев. Със заповед на областния управител Мария Нейкова от утре до 30 септември се забранява обработването на пасища със селскостопанска техника в..

публикувано на 17.07.24 в 16:40

Българин и румънец са арестувани с дрога за 1,2 млн. лева на яхта в Царево

Кокаин, метамфетамин и марихуана на обща стойност над 1 200 000 лева по цени на съдебната власт са конфискувани от борда на задържаната на пристанище Царево яхта, съобщиха от прокуратурата. Дрогата в 65 плика е открита в специално пригодени тайници. Крайната точка на пътуването е била Истанбул. Голямо количество наркотици са открити на яхта в..

публикувано на 17.07.24 в 15:58

Голямо количество наркотици са открити на яхта в Царево

Яхта с три вида наркотици на борда е задържана в Царево. Подробности за акцията ще дадат директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" Антон Златанов и окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.  В брифинга ще се включи и заместник-директорът на Териториалната дирекция "Митница Бургас" Ирина Димова. Очаквайте подробности!

публикувано на 17.07.24 в 14:08

Продължава гасенето на пожара в община Болярово, обявено е частично бедствено положение (ОБНОВЕНА)

Продължава гасенето на пожара в община Болярово, в близост до българо-турската граница. В гасенето на пожара на Горска поляна се включи и хеликоптер.  Няма опасност огънят да достигне до газокомпресорната станция. Частично бедствено положение е в сила за района на село Горска поляна.  В момента пожарът се развива трудно достъпна  гориста..

обновено на 17.07.24 в 12:17

Кметът на Община Стралджа обяви частично бедствено положение заради безводие

Кметът Атанас Киров обявено частично бедствено заради безводие в населените места на територията на община Стралджа. То важи за Александрово, Атолово, Богорово, Воденичане, Войника, Джинот, Иречеково, Каменец, Леярово, Лозенец, Люлин, Маленово, Недялско, Палаузово, Поляна, Правдино, Първенец, Саранско, Тамарино и Чарда.  Бедственото положение влиза..

публикувано на 17.07.24 в 11:20

Моторист е с опасност за живота след катастрофа в Несебър

28-годишен моторист е с опасност за живота след катастрофа в района на несебърската улица "Хан Крум", съобщават от полицията. Той се е движел към Стария Несебър, когато е настъпил пътният инцидент с автомобил, управляван от 55-годишна жена от София. Към момента не е установена причината за катастрофата.  Мъжът е  с гръдна травма, фрактура на седем..

публикувано на 17.07.24 в 08:20

Двама мъже се удавиха за ден в Руен и Созопол

Двама мъже се удавиха през вчерашния ден в общините Руен и Созопол, съобщават от полицията. Единият инцидент е в района на язовира на село Люляково. Там се е удавил мъж на 41 години от селото. При извършения оглед видими следи от насилие не са установени. Снощи около 20.50 ч. е получено и съобщение и за удавен 31-годишен мъж от Кнежав района..

публикувано на 17.07.24 в 07:50