От песен в песен

неделя
от 11.00 до 12.00 часа
Актуални новини от фолклорни фестивали и семейните традиции в цялата страна. Често предаването се излъчва от мястото на събитието. Гостуват известни музиканти, отбелязват се юбилеи. Когато е подходящо и има повод предаването се излъчва директно от І или ІІ студио на БНР с изпълнения на гостуващи групи и фолклорни колективи.
Екип: Татяна Робева, Илка Димитрова, Юлия Гатдерова, Магдалена Стоянова

Публикации
Живко Василев, Райна Василева и Виктор Джоргов

Блиц интервю с трио Outhentic

Outhentic е етно джаз формация, създадена през 2012 година. За всички, които следят развитието на тези млади хора, първоначално те са познати под името Живко Василев трио. Създател и идеолог на групата е Живко, който е поел отговорността за..

публикувано на 05.07.18 в 07:50
Даниел Спасов и Милен Иванов

Блиц интервю с Даниел Спасов и Милен Иванов

Двама чудесни,  талантливи мъже отдали времето и търсенията си на народната музика, изпълняването й, развитието и популяризирането й. Накратко ще кажем за тях, че Даниел Спасов  има записи на около 250 народни песни в Българското национално радио,..

публикувано на 01.07.18 в 07:50

Блиц интервю с Ивелина Димова и Николай Урумов

Народната певица Ивелина Димова е родена в Пловдив, но расте в Силистра – град на брега на Дунав, откъдето са родителите й. Нейният род и по майчина, и по бащина линия е музикален. Майка й има хубав глас и пее много добре, а леля й Снежана..

публикувано на 29.06.18 в 15:45
Вдясно от Христина Анастасова е съпругът й, Георги Анастасов

Христина Анастасова и Георги Анастасов

Христина Анастасова е странджанска певица чийто глас не бихте могли да объркате никога. Завършва Музикалното училище в Котел, след което за кратко е част от ансамбъл „Филип Кутев“. Повикът на сърцето я отвежда в Пловдив, където става част..

публикувано на 24.06.18 в 07:45

Редакция "Народна музика" получи награда

Редакция „Народна музика“ на програма „Христо Ботев“ бе отличена за своята дългогодишна работа по отразяване, подкрепа и популяризиране на общобългарския младежки фолклорен събор „С България в сърцето“ – град Каварна, организиран от продуцентска къща..

публикувано на 11.06.18 в 15:59
Колаж: Георги Нейков

Музикотерапията – лек за душата и тялото

Още от древността музиката се е използвала като средство за овладяване силата на природата, за смекчаване на гнева и лекуване на болестите. Понятието музикотерапия става популярно в началото на 20-и век. Първата систематична епистемология е направена през..

публикувано на 20.05.18 в 08:50
Участници в предаването, посветено на събора, 2011 г.

„От песен в песен“ – тази неделя празнуваме заедно XV Общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето“ в Каварна

Заедно с организаторите от община Каварна, народния певец и родолюбец Илия Луков, проф. Елена Огнянова и част от над 1500 участника от нашата страна и българи от Украйна, Молдова, Сърбия ще отбележим 15-ото юбилейно издание на Общобългарския младежки..

публикувано на 10.05.18 в 15:17

Предаването „От песен в песен“ гостува на 19-ото издание на международния маскараден фестивал „Кукерландия“ в Ямбол

Приготвили сме ви среща с организаторите община Ямбол, които успешно го развиват и разширяват с още повече участници, с нова – 3-та сцена и още много съпътстващи концерти, изложби и прояви както в града, така и в някои от селата в района. Ще ви срещнем и с..

публикувано на 24.02.18 в 12:15
Вълкана Стоянова

Отбелязваме 95-ата годишнина от рождението на голямата тракийска певица Вълкана Стоянова

В "От песен в песен" отбелязваме 95-ата годишнина от рождението на голямата тракийска певица Вълкана Стоянова със спомените на нейния ученик и колега Стоян Варналиев - директно включване от гр. Елин Пелин по повод традиционния "Шопски празник-2017"...

публикувано на 10.06.17 в 09:25

50 години Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” - директно предаване от Котел, 4 юни, 11 часа

Почти два часа в неделя, от 11.00 до 13.00 ч. с предаването „От песен в песен” ще имате възможност да участвате чрез ефира на програма „Христо Ботев” на юбилея на първото у нас и в Европа, и второ във света Национално училище за фолклорни изкуства , дало..

публикувано на 01.06.17 в 13:00