Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Три съвета при избор на дамска пижама

Комфортна дамска пижама, чисто спално бельо и уханието на пухкава възглавница. Това е мечтата на всяка дама след края на дълъг работен ден. За да имаме усещането за уют и удобство, то е важно да изберем правилната дамска пижама. Изборът може да бъде наистина труден, предвид цялото разнообразие на пазара. Освен това дамите имат своите вкусове и изисквания, което прави избора не особено лесен. Затова в следващите редове ще ви предоставим три съвета за избор на дамска пижама.

Съобразяване със сезона

Важно е на първо място да съобразите дамската пижама със сезона. Дори да спите с нея само под топлите завивки през зимата, когато температурата е почти една и съща или през лятото, когато е по-топло и нямате нужда от дебела завивка.

Например, за лятото е добре да използвате пижама, която е тип рокля или пък е съставена от 2 части. Материята трябва да бъде лека и дишаща, тъй като дори през нощта температурите остават високи и имате нужда от материята, която не ви запарва.

За зимата е добре да изберете мека пижама, която да запазва температурата на тялото. Всяка една дама има своя поносимост на температурата и затова трябва да избере такава пижама, която да ѝ е удобна за всеки случай и сезон.

Размерът на дамската пижама

Второто важно нещо е да изберете правилния размер на пижамата си. Тя не трябва да бъде прекалено стегната и да се впива в тялото ви и да ви създава неприятно усещане за стягане. Можете да изберете дори един размер по-голям, защото по този начин ще можете да се движите спокойно, без нещо да ви стяга или притиска.

За да сте сигурни, че сте избрали правилния размер, то може да измерите точно мерките си и да ги сравните с тези в таблицата. Ако обаче не намирате това, което търсите или се колебаете между два размера, то винаги може да се обърнете към нашия екип за съдействие. Изпратете ни размерите, както и каква кройка предпочитате – по-свободна или по-прилепнала и заедно ще изберем това, което е за вас.

Материята при избор на дамска пижама

На последно място, но не и по важност, е материята на дамската пижама. Материята е изключително важна. Това го знаят и дизайнерите – всеки сезон има своята материя. Важно правило е да не пренебрегвате етикетите на производителите. На тях е описано как да се грижите за пижамите, така че да запазите материята. Хубаво е да заложите на естествени материи, тъй като те не запарват кожата, не я дразнят.

Най-подходящите материи за дамска пижама са памучните. Те са нежни към кожата, а в допълнение към това те са и доста издръжливи. Коприната и сатенът са меки и приятни материи и са подходящи за летните месеци, тъй като са нежни, но също така и държат хладно по време на топлите летни нощи и помагат за по-добрия сън.

Заключение

Удобството трябва да ви бъде приоритет при всеки избор, особено при избора на пижама. Разгледайте всички модели, направете проучване за материята и вземете добре размерите си, за да имате удобство по всяко време.

Нашите специалисти са винаги насреща, за да ви помогнат. Не се колебайте, ако имате въпроси да се обърнете към нас. Заедно ще изберем правилния модел, така че да се чувствате комфортно и да се радвате на пълноценна почивка, която да ви зарежда за новия ден. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доц. Йосиф Аврамов

Доц. Йосиф Аврамов – оптимизъм пред прага на еврозоната

Дали трябва обществото да се страхува за доходите и спестяванията си пред прага на еврозоната ? За правилната подготовка и предстоящите важни процеси в областта на финансите говори доц. Йосиф Аврамов в рубриката "Денят делово" на предаването "Нашият ден". За финансистът и преподавател в Нов български университет навлизането на страната в..

публикувано на 18.01.24 в 14:01

За 40-и път БНР с "Искри" – националния конкурс за детско литературно творчество

И тази година Националният конкурс за детско литературно творчество "Искри 2023" предизвика интереса на много от пишещите български деца в страната и по света. В Българското национално радио получихме около 300 произведения, изпълнени с разнообразни теми и невероятни герои. Церемонията по награждаването на отличените деца може да..

публикувано на 18.06.23 в 09:00

БНР организира за втора поредна година кампанията "Българските посланици на културата"

За втора поредна година Българското национално радио организира кампанията "Българските посланици на културата". Целта и е да бъдат отличени изтъкнати български писатели, поети, драматурзи, художници, актьори, певци и композитори, представители на танцовото изкуство и други, които със своето творчество през 2022 година прекрачват..

публикувано на 24.11.22 в 17:11

In memoriam: Александър Спасов

На 48 години внезапно почина нашият колега Александър Филипов Спасов. Той беше дългогодишен звукорежисьор в отдел „Говорно-драматичен звукозапис“ към Дирекция „Техника“ на Българското национално радио. Ще запомним Сашо с неговата доброта, честност, всеотдайност и голям професионализъм. Изказваме съболезнования на семейството му. Опелото..

публикувано на 03.02.22 в 14:50
Радиопредавател

Планова техническа профилактика на предаватели

От 9.00 до 17.00 часа ще бъде извършена планова   техническа  профилактика на  предавателите на ултракъси вълни РАЗГРАД 4  на честота 103.5 MHz, СМОЛЯН 4 на честота  101.6 MHz и ТУТРАКАН 4 на честота 88.5 MHz. Възможни са прекъсвания на сигнала на "Хоризонт" . За посочения период програмата може да се слуша онлайн на  player.bnr.bg , а в..

публикувано на 16.09.21 в 06:00