Отмениха новите глоби в Ардино

Административният съд в Кърджали отмени текстове за  глоби, два и половина пъти по- високи от законнните,  в Наредбата за обществения ред в община Ардино след протест на прокуратурата.
Общинските съветниците  в Ардино забранили паркирането на превозни средства по градинки, алеи и паркове. Те  гласували глоба в размер от 50 до 500 лева за паркиране на автомобили по тротоарите през декември 2015г.  
Максималният и размер - 500 лева,  надвишава два пъти и половина  глобата от 200 лева в Закона за движение по пътищата за същото това нарушение

print Отпечатай
Вижте още

Ученици, учители и творци ще бъдат отличени по случай 24 май

 Областният управител на Кърджали Никола Чанев ще отличи изявени ученици, учители и творци по случай 24 май - Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура. Грамоти и предметни награди ще получат 40 деца от втори до 12 клас с призови класирания в национални и международни конкурси, спортни състезания и олимпиади. Ще бъдат наградени 15..

публикувано на 22.05.17 в 13:29

Цигари за хиляди левове иззеха полицаи

 Около 41000 къса цигари без акцизен бандерол бяха открити и иззети при специализирана операция на полицията на територията на област Кърджали. Най-голямото количество - 40000 къса, полицаите  намериха при проверка на „Мерцедес“ с пловдивска регистрация със 26 годишен водач. Автомобилът бил спрян на разклона за село Кирково, след като влязъл от Гърция. В..

публикувано на 22.05.17 в 11:39

Над 3000 лева от благотворителност, за спорта в Чепеларе

 3500 лв. се събраха на бала на спортистите, който община Чепеларе организира за втора поредна година. Той е с благотворителна цел за подпомагане на професионалното, спортно развитие на децата от спортните клубове в града, каза кметът на Чепеларе Славка Чакърова. Чрез продажбата на куверти са събрани 620 лева, от граждани са събрани 230 лева, а по време..

публикувано на 22.05.17 в 10:47

Близо 100 процента от пожарите в кърджалийско са причинени от човешка небрежност

 99 % от пожарите в областта са предизвикани от човешка небрежност. Това заяви началникът на Регионалната служба пожарна безопасност и защита на населението в Кърджали Сергей Заимов. Част от грешките, които допускат хората са незагасените клечки кибрит и угарки от цигари, небрежно боравене с открит огън, техническа неизправност на автомобили в..

публикувано на 22.05.17 в 10:37

Заседание на общинския съвет в Кърджали

 Заседание на общинския съвет ще се в залата на Бизнесинкубатора в областния град. Точките в дневния ред са 19. С най-голям интерес се очакват дебатите по Плана за финансово оздравяване на община Кърджали за периода 2017-2019 година, който трябва да бъде гласуван днес. Сред останалите задачи на съветниците са да приемат годишните отчети на едноличните..

публикувано на 22.05.17 в 10:09

Провеждат втория държавен зрелостен изпит на дванайсетокласниците и малката матура по математика за 7 клас

 Седмокласниците  в цялата страна днес  се явяват на т.нар. малка матура по математика, която е вход за елитните гимназии. 1283-ма седмокласници в област Кърджали ще решават задачи тази сутрин. Също днес над 1200 дванайсетокласници от областта се явяват на втора задължителна матура по избран от тях предмет. Най-много зрелостници - 459, се явяват..

публикувано на 22.05.17 в 09:58

Минчо Гумаров и доктор Есма Гюндюду получават наградата "Мултикултурният човек".

Минчо Гумаров и доктор Есма Гюндюду от Одрин са тазгодишните носители на наградата "Мултикултурният човек". Отличието е за принос в развитието на интеркултурния диалог и сътрудничество. Призът се дава за пета поредна година от арт-движение Кръг. Негови носители досега са седем души, сред които Нуредин Мехмед, кметът Хасан Азис, отец Петър и доктор Тодор..

публикувано на 21.05.17 в 13:33