Отмениха новите глоби в Ардино

Административният съд в Кърджали отмени текстове за  глоби, два и половина пъти по- високи от законнните,  в Наредбата за обществения ред в община Ардино след протест на прокуратурата.
Общинските съветниците  в Ардино забранили паркирането на превозни средства по градинки, алеи и паркове. Те  гласували глоба в размер от 50 до 500 лева за паркиране на автомобили по тротоарите през декември 2015г.  
Максималният и размер - 500 лева,  надвишава два пъти и половина  глобата от 200 лева в Закона за движение по пътищата за същото това нарушение

Вижте още

Огромното срутище по пътя Смолян-Молян отново се активира

Огромното срутище, което блокира пътя Смолян - Мадан, отново се активизира след обилните валежи от последното денонощие. Подробности съобщава Радостина Чернокова.

публикувано на 19.03.18 в 13:56

Радослав Милев: Предстои подписване на коалиционно споразумение между ДСБ и "Да, България"

През уикенда в Пловдив се проведе Национален съвет на Политическа партия Демократи за силна България. Председателят Атанас Атанасов е запознал колегите си как върви преговорният процес за създаване на нова дясна коалиция. Кои партии ще се обединяват и кога ще бъде подписано споразумение между тях, ще чуем от Радослав Милев, областен председател..

публикувано на 19.03.18 в 13:43

Община Кърджали изцяло обновява Новия мост

Община Кърджали започна цялостно обновяване на т.нар. нов мост към Възрожденци . Парапетите и мантинелите ще бъдат демонтирани, почистени и ремонтирани . Ще бъде монтирано осветление по парапетите и ефектно осветление на моста. Договорът с изпълнителя е подписан,  съобщи кметът на Кърджали Хасан Азис на брифинг днес. Чуйте какво съобщи Хасан Азис...

публикувано на 19.03.18 в 13:26

Приложникът Мариян Атанасов прави проект за календар на древните българи

Приложникът Мариян Атанасов от Кърджали, който е психолог и философ по образование, прави проект за календар на древните българи. Той ще бъде изработен от скъпоценни и полускъпоценни камъни, подобен календар може да се види в Преображенския манастир, изработен от тревненски майстор. Родолюбивата задача се поражда от учудването как преди..

публикувано на 19.03.18 в 11:20

Събират дарения за храма светиня "Свети Атанасий Велики" в Златоград

Малката църква „Св. Атанасий Велики“ в Златоград тази година навършва 95 години от построяването си . Обвита е в митове и легенди, свързани с историята и оцеляването на града през турското владичество, но се нуждае от спешен ремонт, за да не рухне. С призив за възстановяването му към обществеността се обръща председателят на Църковното..

публикувано на 19.03.18 в 11:01

Сменят тревата на стадион "Дружба" през лятото

Ръководството на Футболен клуб "Арда" планира тревата на стадион "Дружба" да бъде подменена през лятото , тъй като съществуващата не е направена качествено и не отговаря на изискванията. Тревата е правена по проект, но не е добра, стана ясно от изявлението му. Ето какво сподели президентът Петър Пешев по време на първата си среща с фенклуба..

публикувано на 19.03.18 в 10:06

Великденска изложба на художниците в Кърджали на 22 март

Тази година Великденската изложба на художниците минава и под знака на празника първа пролет . Тя ще бъде открита на 22 март в Керимовата къща. Галеристът и художник Пенка Атанасова призова ценителите на изкуството да посетят експозицията.

публикувано на 19.03.18 в 09:54