Отмениха новите глоби в Ардино

Административният съд в Кърджали отмени текстове за  глоби, два и половина пъти по- високи от законнните,  в Наредбата за обществения ред в община Ардино след протест на прокуратурата.
Общинските съветниците  в Ардино забранили паркирането на превозни средства по градинки, алеи и паркове. Те  гласували глоба в размер от 50 до 500 лева за паркиране на автомобили по тротоарите през декември 2015г.  
Максималният и размер - 500 лева,  надвишава два пъти и половина  глобата от 200 лева в Закона за движение по пътищата за същото това нарушение

print Отпечатай
Вижте още

200 000 присъстващи на карнавала в Ксанти, Гърция

Около 200 000 души се очаква да присъстват на традиционния пролетен карнавал, който се провежда днес в гръцкия град Ксанти. Всяка година на Сирни Заговезни той събира многобройни туристи от Северна Гърция и България. Това е най-големият фестивал в района, организира се от общината в Ксанти и в него участват над 20 000 представители на различните..

публикувано на 26.02.17 в 14:48

Преходната национална помощ за тютюн да бъде изплатена до март

Преходната национална помощ за тютюн да бъде изплатена на тютюнопроизводителите до края на месец март. Това е най-важната тема, която ще настояват да бъде обсъдена на предстоящия консултативен съвет по тютюна в Министерството на земеделието. Повод за това искане е парите от доплащанията да бъдат използвани за подготовката на стопанската 2017 година от..

публикувано на 26.02.17 в 10:10

Още 3 156 лв. за лечението на Даниел Сакалиев

3 156 лева  бяха набрани от благотворителните кутии, разположени на различни места на територията на община Ардино, за лечението на 15-годишният Даниел Сакалиев, който се нуждае от трансплантация на костен мозък в Германия. Това съобщи Димитрина Атанасова от инициативния комитет.  До момента по дарителска сметка вече са постъпили над 220 000 лв...

публикувано на 26.02.17 в 09:55

Днес е Сирни Заговезни, началото на великденския пост, прошката и кукерските игри

Днес е Сирни Заговезни, един от важните празници в обредната традиция на българския народ. Празникът обозначава границата между зимата и пролетта - възраждащата се природа. Той поставя началото на великденския пост, с него са свързани кукерските игри и не на последно място - прошката. Важни моменти на Сирни Заговезни са обредната семейна трапеза,..

публикувано на 26.02.17 в 09:49

Преизбраха д-р Тодор Черкезов за председател на БЧК в Кържали

Доктор Тодор Черкезов беше преизбран за председател на Областната организация на Българския червен кръст по време на проведеното отчетно изборно събрание на структурата.  Съставът на новия Областен съвет на БЧК е от 11 души. Заместник на д-р Черкезов за следващия програмен период до 2020 година  ще бъде инж. Кузман Димов.  От доклада за отминалите..

публикувано на 25.02.17 в 13:20

Кукери гонят зимата и злите сили в Ивайловград

 В навечерието на Сирни заговезни кукерите от ивайловградския квартал "Лъжда" ще прогонят ритуално злите сили. Традицията се пази от 1914 година, когато българи от Мала Азия се заселват в тогавашното село Лъджа. Днес групата е единствената в областите Кърджали и Хасково, а Кукеровден събира всяка година ивайловградчани и гости от цяла България...

публикувано на 25.02.17 в 12:02

6.80 лева е средната изкупна цена на тютюна в Крумовградско

Около 450 тона е произведеният тютюн от реколта 2016 в община Крумовград. Всички количества в района вече са изкупени, съобщиха източници от бранша. Тази година производителите получиха доста по-високи цени за реколтата си в сравнение с миналата, средно по 6 лева и 80 стотинки на килограм. Добрите цени се дължат на сухото лято, което от своя страна..

публикувано на 25.02.17 в 11:38