Отмениха новите глоби в Ардино

Административният съд в Кърджали отмени текстове за  глоби, два и половина пъти по- високи от законнните,  в Наредбата за обществения ред в община Ардино след протест на прокуратурата.
Общинските съветниците  в Ардино забранили паркирането на превозни средства по градинки, алеи и паркове. Те  гласували глоба в размер от 50 до 500 лева за паркиране на автомобили по тротоарите през декември 2015г.  
Максималният и размер - 500 лева,  надвишава два пъти и половина  глобата от 200 лева в Закона за движение по пътищата за същото това нарушение

print Отпечатай
Вижте още
Домашни любимци

18 % от домашните любимци са заразени с паразити

Двама души са болните  от кучешка тения на територията на област Кърджали през първото тримесечие на тази година. 10 души са заразени през миналата 2016 година, а през 2015 г. те са 26, седем от тях са деца на възраст до 19 години.  Данните са на  Регионалната здравна инспекция в Кърджали. Д-р Марин Мухтаров съобщи още, че сред изследваните..

публикувано на 25.04.17 в 08:58

От "Четири лапи" искат затваряне на приюта за кучета в Кърджали

От фондация "Четири лапи" настояват да се затвори приюта за кучета в Кърджали, да се смени екипа, тъй като години  нарушавали Закона за защита на животните. Трябва да се разработи програма, която да е обвързана с нуждите на община Кърджали, процедури по които да се залавят и кастрират животните, да се обезпаразитяват и да се връщат по местата, на..

публикувано на 25.04.17 в 08:51

Община Кърджали решава дали да продаде три имота на стойност близо 3,5 милиона лева

Три имота  на стойност близо 3 милиона и 500 хиляди лева решават дали да продадат общинските съветници днес в Кърджали. Трите големи парцела са  в парк "Арпезос - север", които се намират вдясно от моста за кв. "Възрожденци. Те са  предвидени за административно обществено ползване, двата с площ над 5 хил. кв. м., третият с площ 1908 кв. м. Предложението е..

публикувано на 25.04.17 в 08:42

Момчилградчанка стана вицешампион в национален турнир по тенис на маса

Есин Саид от спортния клуб по тенис на маса "Родопи" Момчилград стана вицешампион на финалите на националния турнир по тенис на мака "Млад олимпиец" за Купата на България. "С успеха, който постигна единствената представителка от Кърджалийска област, дава заявка за участие и в националния отбор за Балканиадата в Албена и за Европейското в Португалия",..

публикувано на 24.04.17 в 10:59

Кърджали с републикански шампион по бокс

Еркай Йосифов от тима на "Арда бокс" Кърджали стана шампион на държавното лично отборно първенство и носител на купа България в категория над 76 килограма на първенството за ученици, което се проведе в Сливен. Във финалния сблъсък Йосифов победи Велислав Пътов от "Мизия" с 3:0 съдийски гласа. Това е първият подобен успех за кърджалийския клуб за тази..

публикувано на 24.04.17 в 10:54

Расте интересът към газифициране на домовете в Кърджали

23 семейства в Кърджали  започнаха да  отопляват домовете си с природен газ. Те са на територията на централната част на града. Това каза за радио Кърджали инж. Иван Кадиев от  фирмата, която изгражда разпределителната мрежа в Кърджали и доставя природен  газ до домовете.  Новите абонати, които предстои да бъдат присъединени към мрежата са над 80,..

публикувано на 24.04.17 в 10:06

Обмислят строеж на ново предприятие в Кирково

В Кирково се очаква да бъде построено ново  предприятие. Предвижданата инвестиция е на стойност около 8 милиона лева. Към настоящия момент реализацията на проекта е на етап преговори, като е почти сигурно успешното им финализиране. Това обяви кметът на общината Шинаси Сюлейман. Новият инвеститор е с ясната визия да построи млекопреработвателно..

публикувано на 24.04.17 в 09:53