С риба, хора и песни премина първият риболовен фест "Дяволски мост 2018"

Снимка: Ангел Чавдаров БНР - КърджалиВ събота община Ардино представи първото издание на риболовния фестивал "Дяволски мост" 2018. 

Участниците в рибния фест бяха разпределени в три категории - мъже, жени и деца. Гюнай Карабекиров стана победителят сред мъжете. Той взе специалната награда за най-голяма риба с улова си на дъгова пъстърва от 29 см. Майстора хвана и рядко срещаната пъстърва албинос 

На въпроса: Има ли тайна в риболова? Гюнай Карабекиров отговори:  Всичко е до стратегия и тактика, и точното място. Улових 7,400 кг. За първи път улавям такъв вид пъстърва албинос. 
Жителката на Ардино  Шенай Еминова взе приза за най-добър рибар сред нежната половинка на риболовния фестивал. Нейния най-голям улов бе балканска пъстърва с тегло 0.400 кг. 

Фестивалът бе съпроводен и с изпълнение на родопски песни и танци. Кмета на Ардино Ресми Мурад закри фестивал с думите:

Днес е един празник за Ардино, за Дяволски мост. Всички които взеха участие, направиха днешния ден празничен. Специални благодарности за Евгени Смирнов, който разнообрази днешната програма с полевата военна кухня и войнишкия боб който лично той направи за всички присъстващи. Благодаря на всеки едни който е допринесъл за днешния празник, на всички участници и догодина да заповядат отново тук на Дяволския мост, когато фестивал ще бъде още по-голям. С тези думи кметът на Ардино сложи край на рибния фест под Дяволския мост на Арда. 

Вижте още

За читателите на Регионалната библиотека "Никола Йонков Вапцаров" в Кърджали няма сезони

Дали през лятото възрастните и децата посещават Регионалната библиотека „Никола Йонков Вапцаров”. Има ли сезонност в търсенето на книги, и предразполага ли лятото към повече четене?! Икономическата логика отдава безспорно превес на обществените институции, защото читателската карта за година е няколко лева, а в повечето случаи една..

публикувано на 17.07.18 в 15:48

Близо 650 лв. събраха на благотворителния риболовен турнир на яз.Мандра

Близо 650 лв. е сумата набрана от благотворителния турнир по риболов, който се проведе на брега на яз.Мандра до едноименното хасковско село. Организатори на инициативата са кърджалиецът Димитър Димитров и приятели. Събраните средства ще отидат за дарение на хора в нужда, вероятно за деца от Кърджали. Как е протекъл турнирът и кои са заелите..

публикувано на 16.07.18 в 15:42

Детски лагери учат на любов към природата

Детски летен лагер започна на язовир Копринка, каза за радио Кърджали туроператорът Михаела Кирчева. Тя инициира през цялото лято подобни детски излети из Източните Родопи.  Повечето организирани летни занимания са свързани с движението на децата и предимно с отборните игри. С това се възпитава култура у децата да работят заедно и да си помагат. А..

публикувано на 14.07.18 в 13:37

Турски шофьор се пробва с контрабанда на маратонки и тениски

Близо 26 500 контрабандни текстилни изделия и маратонки, носещи знаци на известни търговски марки, задържаха митническите служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Митница Пловдив. Текстилните изделия и маратонки са били укрити в товарен автомобил, с украинска регистрация, влизащ в страната от Гърция през ГКПП Капитан Петко..

публикувано на 10.07.18 в 15:02

Как се купуват и продават гласове разказва филм с кърджалийско участие

Наши кинаджии учат Доналд Тръмп как се купуват гласове. В Кърджали предстои премиерата на филм, който е направен почти без никакъв бюджет, снимките са заснети около и в областния град, а екипът е с преобладаващо кърджалийско участие. С южетната линия на филма заплита корупцията в служебната власт, купуването и продаването на гласове, трафика на хора и..

публикувано на 10.07.18 в 11:45

Чужденци възраждат Любино

Село Любино се счита за едно от най-бързо обезлюдяващите села в област Кърджали. Родопското село се намира на  46 км. от областния град Кърджали и на също толкова разстояние от общинския център Ардино, на границата между кърджалийска и смолянска област. По статистика в Любино днес живеят 56 души. Родопското село е богато на природни дадености, но..

публикувано на 09.07.18 в 15:55

"Евробабите" на музикален протест заради лошия път до Забърдо

Фолклорният състав към читалището в чепеларското село Забърдо ще настоява пред Министерския съвет за ремонт на пътя до населеното място и природната забележителност "Чудните мостове". След проливните дъждове пътя до селото е в окаяно състояние.  От името на жителите на село Забърдо молим поне частично да ни оправят пътя, да не заличаваме от..

публикувано на 03.07.18 в 17:47