Подменят около 6500 улични лампи в Кърджали


От днес започва подмяната на уличното осветление в Кърджали. Процедурата е приключила, подписан е договорът с фирмите изпълнителки.  В консорциума участват една пловдивска фирма и две кърджалийски. Това съобщи кметът на Кърджали Хасан Азис. Хасан Азис
"Около 6500 улични лампи ще бъдат подменени. Ще бъдат подмените всички елтабла на територията на община Кърджали. Трябва да бъде възстановена и подземната комуникация. Днес е първата оперативка, която съм свикал с фирмата-изпълнител и фирмите в консорциума". Фирмите ще представят на кмета на общината графика за поставяне на новите лампи, както и информация с кои улици ще стартират. 
 
Лампите се изработват специално за Кърджали, те отговарят на най-съвременните технически изисквания. Всяка от тях ще реагира на светлината и ще свети колкото е необходимо, каза още кметът на Кърджали Хасан Азис.

Вижте още
Снимката е илюстративна

Няма да има лимити за онколекарствата в болничното лечение

Няма да има лимити за онколекарствата в болничното лечение, заяви председателят на Надзорния съвет на здравната каса Жени Начева след заседание. В анекса към Националния рамков договор за догодина имаше текст, според който Здравната каса нямаше да заплаща лекарства, ако стойността им надвишава месечните стойности, определени в бюджета. "Няма..

публикувано на 18.12.18 в 17:19

Областният управител Никола Чанев награди паисиевци за компютърна графика

Областният управител Никола Чанев награди победителите в традиционния областен конкурс за компютърна графика под надслов „ Моят извънземен приятел“, организиран от Средно училище „Отец Паисий“ в чест на патронния празник на училището. Инициативата е под егидата на областния управител и се провежда със съдействието на Регионалното управление на..

публикувано на 18.12.18 в 16:46

Коледари наричат за здраве и берекет и в Ардино

Коледари от детска градина „Слънце“ наричаха за здраве и берекет ръководството на община Ардино в навечерието на светлите Коледно-новогодишни празници. Бъдещите първокласници, водени от учителите Гюлзаде Хамзова и Лидия Узунова , пожелаха на кмета на общината Ресми Мурад, председателя на местния парламент Сезгин Байрям, зам.-кмета Неджми Мюмюнходжов,..

публикувано на 18.12.18 в 14:56

Цветя за Капитан Петко войвода и от дружество "Тракийско сърце"

По повод 174 години от рождението на капитан Петко войвода представители на тракийско дружество „Тракийско сърце” положиха венци и цветя пред бюст - паметника на легендарния войвода в центъра на града, открит през далечната 1955 г. В краткото си слово председателя инж. Марияна Ликова припомни живота  и делото на защитника на Тракия, легенда в..

публикувано на 18.12.18 в 14:47

Почит към Капитан Петко войвода в Кърджали

Кърджалийци отдадоха почит на войводата и революционер Капитан Петко Войвода. Днес се навършават 174 години от рождението му. Пред бюст-паметника на войводата се събраха граждани, ученици и учители от Гимназията по електроника и електротехника "Капитан Петко Войвода", членове на тракийските двужества в града и самодейци от читалище Тракия..

обновено на 18.12.18 в 14:40

Първият златен концентрат ще бъде извлечен от Ада тепе в началото на 2019-а година

Първият златен концентрат ще бъде извлечен от Ада тепе в първото тримесечие на 2019 година. Това съобщи в Кърджали оперативният директор на Дънди прешъс метълс в Крумовград Любомир Хайнов. Вчера е завършило изграждането на нов път до рудника. Добиването на руда от Ада тепе започна през юли тази година.  Любомир Хайнов: "Добихме около 180..

публикувано на 18.12.18 в 12:41

Днес волейболна Арда излиза срещу ЦСКА за Купата на България

Днес от 18.00 ч. в зала „Арпезос“ волейболна Арда излиза срещу ЦСКА в дербито за Купата на България . Това отреди жребият за четвърти кръг на Купата, който бе изтеглен в офиса на Българската федерация по волейбол. Милко Багдасаров, президент на Арда Кърджали за срещата довечера: "Настройката е за добро представяне, още повече, че ЦСКА в..

публикувано на 18.12.18 в 12:28