Подменят около 6500 улични лампи в Кърджали


От днес започва подмяната на уличното осветление в Кърджали. Процедурата е приключила, подписан е договорът с фирмите изпълнителки.  В консорциума участват една пловдивска фирма и две кърджалийски. Това съобщи кметът на Кърджали Хасан Азис. Хасан Азис
"Около 6500 улични лампи ще бъдат подменени. Ще бъдат подмените всички елтабла на територията на община Кърджали. Трябва да бъде възстановена и подземната комуникация. Днес е първата оперативка, която съм свикал с фирмата-изпълнител и фирмите в консорциума". Фирмите ще представят на кмета на общината графика за поставяне на новите лампи, както и информация с кои улици ще стартират. 
 
Лампите се изработват специално за Кърджали, те отговарят на най-съвременните технически изисквания. Всяка от тях ще реагира на светлината и ще свети колкото е необходимо, каза още кметът на Кърджали Хасан Азис.

Вижте още

Догодина напролет започва строежът на новата спортна зала в Кърджали

Догодина на пролет може да започне реалният строеж на новата спортна зала . Това каза пред журналисти областният управител Никола Чанев в Кърджали.  На заседание на Министерски съвет по-рано днес беше взето решение , с което се одобри финансиране за изграждане на новата спортна зала . Инвестицията е в размер на 3 663 000 лв. Ч уйте..

публикувано на 17.10.18 в 16:29

Осъдиха 35-годишен на лишаване от свобода заради нападение и кражба на пари

Районният съд в  Кърджали осъди 35-годишен мъж на три години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим. На 12 април 2018 г., в гр. Кърджали, подсъдимият М.Ю. бил в района на въжения мост на река Арда . Той видял портфейл в джоба на минувач,  ударил го и съборил на земята. Измъкнал портфейла и взел от него 120 лева. Делото се..

публикувано на 17.10.18 в 14:52

Главен инспектор Милко Пецанков е новият началник на РУ-Кърджали

Директорът на Областното управление на МВР в Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов представи днес пред състава на РУ-Кърджали новия началник на управлението, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Със заповед на вътрешния министър ръководството на най-голямото полицейско управление в областта се поема от досегашния началник на сектор..

публикувано на 17.10.18 в 14:40

Незаконен превоз на животни в товарен "Мерцедес" установиха в Кърджали

Незаконен превоз на животни са установили полицаи от Районното управление в Кърджали при специализирана операция вчера за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места . Следобед на улица "Генерал Чернозубов“ в Кърджали б ил спрян товарен „Мерцедес“, управляван от 35-годишен. Водачът не представил необходимите документи и..

публикувано на 17.10.18 в 13:31

Министерски съвет одобри финансирането на нова спортна зала в град Кърджали

Днес, на заседание на Министерския съвет е взето решение, с което е одобрено финансиране за изграждане на нова спортна зала в град Кърджали на стойност 3 663 000 лева.  Убеден съм, че през есента на 2019 година  Кърджали ще разполага с модерно многофункционално спортно съоръжение, което ще бъде дом, както на елитните ни спортисти, така и на нашите деца,..

публикувано на 17.10.18 в 13:14

Засякоха водач на "Мерцедес" да кара след употреба на три вида наркотици

26-годишен водач на „Мерцедес“ управлявал автомобила след употреба на три вида наркотици, установиха полицаи от Районното управление в Кърджали . Колата била спряна за проверка вчера на бул.“България“ в града. Тестът за наркотици отчел положителна проба за амфетамин, метаамфетамин и канабис. Издаден е талон за медицинско изследване и са взети проби..

публикувано на 17.10.18 в 13:11

47-годишен потроши панорамно стъкло на "Ауди" след скандал

47-годишен счупил задно панорамно стъкло на лек автомобил „Ауди“ , паркиран неправилно пред гаража му в село Голобрад . Инцидентът станал след скарване между между мъжа и собственика на паркираната кола. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ в Районното управление в Ардино по член от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване..

публикувано на 17.10.18 в 13:08