Д-р Адем: Кърджали може да стане център на денталния туризъм

Кърджали има потенциала да се превърне в атрактивна дестинация на денталния туризъм в България и вероятно в близките години ще станем свидетели на това. И в момента специалистите от Кърджали лекуват чужденци, макар че все още няма клиника или кабинети, които да са тясно специализирани в този бранш. Това е мнението на д-р Айлин Адем, стоматолог от Кърджали.
Близостта на областния център до Гърция и до Турция е едно от условията тази услуга да се развива, особено в летния сезон и по коледните празници.
През последните години по-голям е броят на пациентите от съседна Гърция, на тях географски им е по-близо. Идват да използват дентални услуги, да разгледат Кърджали, да посетят заведения, магазини. Не толкова многобройни са пациентите от Турция. За това си има обяснение, в Турция има безплатно дентално обслужване. Докато гърците търсят конкретно стоматологични услуги не само в Кърджали, но и в Кирково, казва д-р Адем. Обикновено търсят по-скъпо платените услуги - като протетична стоматология и ортодонтия. Мисля, че остават доволни, защото имаме пациенти от десетина години, които посещават нашата практика и те ни препоръчват на свои познати, обясни тя за Радио Кърджали. 
Имаме пациенти и от Западна Европа - не само наши сънародници, които работят в страните от Европейския съюз, но и техни работодатели, хазяи, които идват на гости в Кърджали, т.е. граждани на европейски държави. Такива пациенти имаме от Испания, Холандия, Белгия, Франция, каза д-р Адем. Определено нашите цени са по-ниски от европейските, а качеството, което предлагаме е много добро. Стоматологичните услуги в Кърджали са на много високо ниво и сме конкурентоспособни на европейските. Повечето колеги и практики са с много добра апаратура, нашите колеги имат допълнителни квалификации, развиват се, посещават курсовете в страната и чужбина, обясни още медикът
Според д-р Адем случва се да има и припряност сред пациентите й, които са дошли за кратко време в България и искат максимално бързо да оправят зъбите си. Когато им обясним, че услугите изискват време и внимание, те проявяват разбиране, казва тя.

цялото интервю на Станислава Георгиева с д-р Айлин Адем може да чуете в звуковия файл.

Вижте още
Така ги рисува човешкото въображение

В Хухла живеят с извънземни

Хората от едно родопско село - Хухла, в община Ивайловград, от столетия живеят с извънземни .  Или поне вярват, че е така.  Районът между Хухла и селата Ламбух и Камилски дол е известен като родопския бермудски триъгълник , заради многото паранормални явления , които и сега се случват там.  В Хухла вярват, че под селото се намира подземен..

публикувано на 16.08.18 в 15:36

Група "Аегония" с кърджалийския вокал Елица Стоянова в класация за независими творци по БНТ

Певицата от група "Аегония", кърджалийката Елица Стоянова съобщи, че групата вече участва в класацията по БНТ на Васко Громков "НОВО 10 + 2". Това е класация за нови клипове, подреждани чрез гласуване на сайта на националната телевизия . Тя се излъчва всяка последна събота на месеца в 20.45 часа по БНТ 2 . Целта е да се излъчат солидна..

публикувано на 13.08.18 в 11:56

Кърджали е на четвърто място в страната по новостроящи се сгради

Кърджали е на 4-то място в страната по новостроящи се сгради, сочи статистиката. В интервю за предаването „Хоризонт за вас“ Зорница Кавракирова, управител на фирма за недвижими имоти каза: „Има раздвижване на пазара за недвижими имоти в Кърджали и то не е от последната 2018 година, а от 2016 година. Не е в сериозни размери, както се пише в местната..

публикувано на 10.08.18 в 16:26
Египетски лешояд (Neophron percnopterus)

"Хакват" египетски лешояди в Източните Родопи

Два малки египетски лешояда, излюпени в зоопарк в Прага, ще бъдат "хакнати" на 10 август в дивата природа в района на Маджарово. Хакването е метод на адаптация на младите птици чрез поставянето им в изкуствено гнездо, в което да привикнат с обкръжаващата ги среда, преди да бъдат освободени за свободен живот. Целта е да се подпомогне популацията на..

публикувано на 09.08.18 в 18:19

Д-р Бръмбаров: Лятото е времето за лекуване на зъбите от нашенци в чужбина

От година на година броят пациентите от чужбина, които ни търсят, расте, расте и географията на страните, откъдето идват хората, а и случаите стават все по-заплетени. Една от причините за този интерес е, че голяма част от специалистите в България са много добри, имат умения над средните не само за страната ни, но и за западните държави. Това каза д-р..

публикувано на 09.08.18 в 15:09

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

Говорихме за почивката all inclusive. И на море или на планина - къде почивката е почивка? Казахме вашите мнения "за" и "против. Чухме и професионално мнение – на проф. д-р Стоян Маринов, декан на факултет „Управление” във Варненския икономически университет. За плюсовете и минусите на all inclusive почивката – чуйте.

публикувано на 05.08.18 в 16:10

Накъде в неделя? Към Глухите камъни

А  сега искаме да ви поканим на пътешествие в сезона на отпуските. Ако искате да видите красиви природни гледки, но да се докоснете и до древната история по нашите земи, ви предлагаме да посетите един любопитен археологически паметник . Обектът е познато като Глухите камъни и се намира край с.Малко градище, общ. Любимец. Сред..

публикувано на 02.08.18 в 18:41