Д-р Адем: Кърджали може да стане център на денталния туризъм

Кърджали има потенциала да се превърне в атрактивна дестинация на денталния туризъм в България и вероятно в близките години ще станем свидетели на това. И в момента специалистите от Кърджали лекуват чужденци, макар че все още няма клиника или кабинети, които да са тясно специализирани в този бранш. Това е мнението на д-р Айлин Адем, стоматолог от Кърджали.
Близостта на областния център до Гърция и до Турция е едно от условията тази услуга да се развива, особено в летния сезон и по коледните празници.
През последните години по-голям е броят на пациентите от съседна Гърция, на тях географски им е по-близо. Идват да използват дентални услуги, да разгледат Кърджали, да посетят заведения, магазини. Не толкова многобройни са пациентите от Турция. За това си има обяснение, в Турция има безплатно дентално обслужване. Докато гърците търсят конкретно стоматологични услуги не само в Кърджали, но и в Кирково, казва д-р Адем. Обикновено търсят по-скъпо платените услуги - като протетична стоматология и ортодонтия. Мисля, че остават доволни, защото имаме пациенти от десетина години, които посещават нашата практика и те ни препоръчват на свои познати, обясни тя за Радио Кърджали. 
Имаме пациенти и от Западна Европа - не само наши сънародници, които работят в страните от Европейския съюз, но и техни работодатели, хазяи, които идват на гости в Кърджали, т.е. граждани на европейски държави. Такива пациенти имаме от Испания, Холандия, Белгия, Франция, каза д-р Адем. Определено нашите цени са по-ниски от европейските, а качеството, което предлагаме е много добро. Стоматологичните услуги в Кърджали са на много високо ниво и сме конкурентоспособни на европейските. Повечето колеги и практики са с много добра апаратура, нашите колеги имат допълнителни квалификации, развиват се, посещават курсовете в страната и чужбина, обясни още медикът
Според д-р Адем случва се да има и припряност сред пациентите й, които са дошли за кратко време в България и искат максимално бързо да оправят зъбите си. Когато им обясним, че услугите изискват време и внимание, те проявяват разбиране, казва тя.

цялото интервю на Станислава Георгиева с д-р Айлин Адем може да чуете в звуковия файл.

Вижте още

Търсят се двама доброволци за краткосрочен проект в Гърция

Търсят се двама кандидати за краткосрочен доброволчески стаж по програма Европейския корпус за солидарност, който ще се проведе на п-в Пелопонес, Гърция. В този екологичен проект младежите ще работят с инструктори на община Ксилокастро-Евростини по поддържане на естествената иглолистна гора, която се намира на брега на града. Доброволците по програма..

публикувано на 24.04.19 в 14:11

Нонка Матова: Американският президент Удроу Уилсън определя съдбата на България

Тракийското дружество "Войвода Руси Славов" в Пловдив с председател генерал майор Нонка Матова реализира идеята си да изгради барелеф на 28-ия американски президент Удроу Уилсън. След края на Първата световна война, в която България е участник, нейната делегация не е допусната на преговорите в Парижкото предградия Ньой. Тогава американският президент..

публикувано на 23.04.19 в 17:30

Кавала и Кърджали обединяват усилия за по-добра спешна помощ

Две високотехнологични линейки ще пристигнат в Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали, снабдени с апаратура за дистанционна диагностика . Новите мобилни центрове са единствени в страната, цената на една линейка е около 400 000 лева . С такива са снабдени медицинските центрове в северната ни съседка. По същия проект е кандидатствала и..

публикувано на 23.04.19 в 10:04

Уляна Ганева: Библиотеката днес е съвременен информационен институт

На 20 април Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров" в Кърджали навършва 60 години от създаването си. Днес тя обслужва над 3500 регистрирани читатели и съхранява повече 270 хиляди библиотечни единици фонд. Повече от Уляна Ганева, директор на библиотеката, в звуковия файл. Уляна Ганева: Библиотеката не е само място за съхранение на книги...

публикувано на 22.04.19 в 11:58

Таня Георгиева: Лесни хороскопи няма

Всеки един от нас поне веднъж в живота си е пожелал да надникне в бъдещето. Дали заради самото любопитство или просто, защото вярваме в съдбата и във вещаенето на звездите. Но, за да се направи точно предсказание, трябва да се състави натална карта, която отразява математически точните позиции на планетите. Необходими са още датата и мястото на..

публикувано на 19.04.19 в 12:25

20 години от създаването на Обществена коалиция за здраве и Програма СИНДИ Кърджали

20-годишен юбилей отбелязват Обществената коалиция за здраве и Програма СИНДИ в Кърджали. Кърджали е един от двата български града, в които програмата продължава да работи, вече като общинска. Тържеството по повод празника е на 19 април, петък, в театъра.  На 29 ноември 1996 г. в Кърджали  е учредено Сдружение „Обществена  коалиция за здраве..

публикувано на 18.04.19 в 17:08

Благовест Саръев: Мини футболът е любим спорт за кърджалийци

Регионалната организация към Българската асоциация по мини футбол навърши една година от създаването си. Нараства броят на футболистите-аматьори от Кърджали, които искат да се включат в турнирите, непрекъснато се обаждат и нови желаещи от цялата област. За гордост на местната организация БАМФ е изпратила в националния тим на България и човек от..

публикувано на 18.04.19 в 16:34