Д-р Адем: Кърджали може да стане център на денталния туризъм

Кърджали има потенциала да се превърне в атрактивна дестинация на денталния туризъм в България и вероятно в близките години ще станем свидетели на това. И в момента специалистите от Кърджали лекуват чужденци, макар че все още няма клиника или кабинети, които да са тясно специализирани в този бранш. Това е мнението на д-р Айлин Адем, стоматолог от Кърджали.
Близостта на областния център до Гърция и до Турция е едно от условията тази услуга да се развива, особено в летния сезон и по коледните празници.
През последните години по-голям е броят на пациентите от съседна Гърция, на тях географски им е по-близо. Идват да използват дентални услуги, да разгледат Кърджали, да посетят заведения, магазини. Не толкова многобройни са пациентите от Турция. За това си има обяснение, в Турция има безплатно дентално обслужване. Докато гърците търсят конкретно стоматологични услуги не само в Кърджали, но и в Кирково, казва д-р Адем. Обикновено търсят по-скъпо платените услуги - като протетична стоматология и ортодонтия. Мисля, че остават доволни, защото имаме пациенти от десетина години, които посещават нашата практика и те ни препоръчват на свои познати, обясни тя за Радио Кърджали. 
Имаме пациенти и от Западна Европа - не само наши сънародници, които работят в страните от Европейския съюз, но и техни работодатели, хазяи, които идват на гости в Кърджали, т.е. граждани на европейски държави. Такива пациенти имаме от Испания, Холандия, Белгия, Франция, каза д-р Адем. Определено нашите цени са по-ниски от европейските, а качеството, което предлагаме е много добро. Стоматологичните услуги в Кърджали са на много високо ниво и сме конкурентоспособни на европейските. Повечето колеги и практики са с много добра апаратура, нашите колеги имат допълнителни квалификации, развиват се, посещават курсовете в страната и чужбина, обясни още медикът
Според д-р Адем случва се да има и припряност сред пациентите й, които са дошли за кратко време в България и искат максимално бързо да оправят зъбите си. Когато им обясним, че услугите изискват време и внимание, те проявяват разбиране, казва тя.

цялото интервю на Станислава Георгиева с д-р Айлин Адем може да чуете в звуковия файл.

Вижте още

Николай Попанастасов: Пакетът "Мобилност 1" е нехуманен за шофьорите

Като победа за България окачестви проведеното на 10 януари гласуване на транспортната комисия на Европарламента депутатът от ЕНП Андрей Новаков. Първият по рода си протест в сърцето на Брюксел, организиран от автопревозвачи от периферни държава на Европейския съюз, повлия на евродепутатите и те не подкрепиха пакета "Мобилност 1", който засяга в..

публикувано на 16.01.19 в 09:48
Илхан Кючюк

Илхан Кючюк: Стратегията ни трябва да е за отлагане и отхвърляне на пакет "Мобилност"

"Отлагането на приемането на пакета „Мобилност1“ не е нито победа, нито поражение за България. По два от внесените доклади няма консенсус в Комисията по транспорт в Европейския парламент. Третият доклад, този, който в най-голяма степен накърнява интересите на превозвачите от България беше приет. За това ще се въздържа от крайни оценки “,..

публикувано на 15.01.19 в 15:21

Честванията на Банго Василий продължават три дни

Днес е Банго Васил, ромската Нова година. Банго Василий е най-големият празник на ромите. Честванията продължават три дни. Василица се отбелязва като начало на Новата година от много ромски групи в България, а от няколко години и като ден на ромската култура. В прикачения звуков файл може да чуете разговора на Галина Авренлиева с Петко..

публикувано на 14.01.19 в 16:30

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

Замисляме ли се в чии ръце се оставяме при разкрасителни процедури? Има ли опасности, които ни дебнат, докато полагаме усилия да изглеждаме по-красиви? Как да решим на кого да се доверим, чуйте мнението на проф. д-р Тодор Черкезов. Кожата е най-големият ни орган и върху нея се отразява всичко, което се случва с организма ни. В мразовитото..

публикувано на 13.01.19 в 16:34

Стопани от Странджево: Ловци стрелят по овчарски кучета, пречат им на лова

Едно овчарско куче е убито и три тежко ранени след излет на ловната дружинка в крумовградското село Странджево миналата неделя. Кучетата са каракачанска порода и са пазели стадото кози на Радостина Стоева от Странджево, което същия ден, 6 януари, е било на паша в близост до територията на ловния излет. Реална опасност е съществувала и за самите..

публикувано на 11.01.19 в 15:54

Светослав Малинов: Пакетът "Мобилност" е неприемлив за България

Пред Европейския парламент в Брюксел започват протестите на автопревозвачи от различни европейски страни срещу текстове в пакета „Мобилност 1“, който ще се гласува в Транспортната комисия. Предстои първи сблъсък на такова ниво и това ще бъде първи протест в Брюксел от такъв мащаб. Ще бъде затворен площадът пред Европарламента. Всички българи,..

публикувано на 10.01.19 в 08:52

Втори бразилец се включва в отбора на ПФК АРДА

Футболен клуб Арда 1924 Кърджали ще бъде изцяло с нова визия през пролетния полусезон, каза в ефира на Радио Кърджали Емил Кременлиев, спортно-технически директор. До момента са освободени трима играчи Джихат Кямил, Красимир Илиев и Беркай Халил. Най-вероятно ще се разделят с още двама футболисти. Това са нападателя Георги Андонов и защитника..

публикувано на 09.01.19 в 12:51