Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ардинската Коледа“ ще помогне на болно дете

Благотворителната коледна инициатива „Ардинска Коледа“ ще набира средства за лечението на двегодишният Мурад Гюрсел от село Червена скала. Организатор на благотворителната кампания е Инициативен комитет, в който са включени Зюлфие Ибрямова, Антония Топчиева и Светла Карамитева и е под патронажа на кмета на община Ардино Ресми Мурад.

„Отново разчитаме на Вашата съпричастност и благодарим за щедростта и активното Ви участие в досегашните благотворителни акции. Нека и този път да подарим надежда и да върнем усмивката в лицето на Мурад“, сподели Ибрямова.

Малкият Мурад Гюрсел е на непрекъснато болнично лечение, съпроводено със скъпоструващи изследвания за уточняване на диагнозата му.

Благотворителната акция ще продължи до 28 декември. Всеки, който желае да дари средства, може да го направи при Антония Топчиева, Общинска администрация, 2-ри етаж. Средства могат да се дарят и по банковата сметка на родителя.

IBAN: BG51TTBB94001526774133

Банка: Сосиете Женерал Експресбанк АД.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Даровита художничка и илюстраторка на детски книжки подрежда изложба

На 9 май в ОДК в Кърджали показват изложба с рисунки на 18 годишната Бесте  Бербер , която тази година е абитуриентка.   От шест годишна, Бесте е възпитаничка на Школата по изобразително изкуство към ОДК  в Кърджали с ръководител Севинч Еминова. Тя е една от най-изявените и талантливи млади творци. Като възпитаник на школата Бербер участва активно..

публикувано на 08.05.24 в 10:58

Реализирали се в Германия българи основават компании у нас

Около половин милион са българите, които живеят и работят в Германия, като 30 000 от тях са двойни граждани. Обратна тенденция на завръщане към родината на българи, реализирали се в Германия забелязва посланикът на федералната република Ирене Мария Планк. Това съобщи тя в първото интервю, което даде за извънстолична медия - радио Кърджали: "Мисля че..

публикувано на 08.05.24 в 10:42

Облачно в Кърджали днес, минимални температури 11 градуса

Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Преди обяд на отделни места, а около и след обяд в много райони ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На места валежите ще са значителни по количество, има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток и с него ще започне да прониква хладен въздух...

публикувано на 08.05.24 в 09:04

ЦИК тегли номерата на бюлетините на партиите за изборите на 9 юни

В 16 часа днес Централната избирателна комисия (ЦИК) ще определи чрез жребий поредните номера в бюлетините на партиите, коалициите и Инициативните комитети за предстоящите избори на 9 юни. Също с теглене на жребий ще бъде определен и редът за представяне на кандидатите, регистрирани от политическите формации и Инициативните комитети,..

публикувано на 08.05.24 в 08:52

България и Азербейджан подписват декларация за стратегическо партньорство

Декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан подписват утре президентите на двете страни в рамките на официалното посещение на държавния глава Румен Радев в Баку. Визитата на българската делегация е по покана на президента на Азербайджан Илхам Алиев. Във фокуса на посещението ще бъдат укрепването и задълбочаването..

публикувано на 07.05.24 в 16:55

Путин положи клетва за още 6 години като президент

Руският президент Владимир Путин положи клетва за нов 6-годишен президентски мандат. 71-годишният Путин беше преизбран на поста през март.  Той е на власт от близо четвърт век, но през 2020 г. промени конституцията на страната, за да може да получи правото на два допълнителни шестгодишни мандата. На теория, той може да остане на власт до 2036 г.,..

публикувано на 07.05.24 в 15:52

Нови 4 случая на коклюш в Кърджали

Нови 4 случая на заболели от коклюш са регистрирани в Регионалната здравна инспекция в Кърджали през миналата седмица. Това съобщават в сайта от институцията.  Толкова са и случаите на скарлатина, варицелата е десет пъти повече - 40 случая.  От острите заразни болести са регистрирани и по един случай на жиардиаза (или лаблиоза) и туберкулоза...

публикувано на 07.05.24 в 15:35