Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боян Кехайов ще поиска втори вот на доверие от неделинци

Международни групи с участие в Неделино
Снимка: Бпжидар Чолаков БНР Кърджали



Отмина 18-то издание на фолклорния фестивал за двугласно пеене и народна песен в Неделино. В рамките на празничните дни Неделино отбеляза и 45 години от обявяването му за град. Кметът Боях Кехайов смята, че това е правилната посока в която се развива родопския град, а имено с изграждането на първия парк в града, изграждането на информационен център, обновяване на детски градини и училища, подобряване на инфраструктурата и социалния статус на хората в населеното място.

В историческите летописи има информация, че днешният град Неделино е основан през 1607 година. До 9 август 1934 година селището носи името Узундере, което в превод означава дълго дере. Селището е разположено на двата бряга на едноименната река. След това близкият връх Света Неделя дава новото име на голямото родопско село. На 3 септември 1974 година Неделино е обявен за град и от тогава до сега града е претърпял много промени.

За последните четири години е изграден пътя с. Крайна – с. Долен с което се скъсява пътуването до Кърджали и вътрешността на страната. Преобрази се главната улица в центъра на града. Асфалтираха се много улици в града и селата в общината. Построиха се шест детски площадки, построени са три моста от голяма важност за общината. Градът се сдоби с туристически информационен център и нов парк, който носи името на академик Николай Кауфман.

В града бликна и минерална вода. Водата е хваната и тече от новоизградена чешма, която се намира до училище „Св.Св. Кирил и Методи“. Температурата на водата не се променя независимо от атмосферните условия и сезоните.

Все още има какво да се направи за града, казва кмета Боян Кехайов. 

Затова се кандидатирам за втори мандат и ще поискам втори вот на доверие от моите съграждани. Неделинци са упорити хора, трудолюбиви, но проявяват и разбиране. Аз се гордея, че съм един от тях, казва още Боян Кехайов.  

Чуйте цялото интервю в прикачения звуков файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Български пощи“ възстановяват приемането на пратки за Израел

От 26 април 2024 г., „Български пощи“ възстановяват приемането на писмовни пратки и колети за Израел. Няма да бъдат приемани куриерски EMS пратки. От компанията обръщат внимание, че във връзка с обстановката в Израел и възможностите на авиопревозвачите са възможни забавяния в доставките.  Не са изключени анулирания на полети в последния..

публикувано на 26.04.24 в 12:09

Партиите, участващи в двата избора, да имат един и същи номер в бюлетините, очаква Ресми Мурад

Централната избирателна комисия да реши партиите и коалициите, които ще участват с листи и за европарламент, и за Народно събрание приоритетно да получат едни и същи номера в двете бюлетини. Това си очакване изрази областният лидер на ДПС-Кърджали Ресми Мурад пред Радио Кърджали: "Предполагам, че ЦИК ще направи така, че избирателите да бъдат улеснени -..

публикувано на 26.04.24 в 11:49

Навършват се 38 години от ядрената катастрофа в Чернобил

Днес се навършват 38 години от най-тежката ядрена катастрофа в историята. В ранните часове на събота, 26 април 1986 година реактор номер четири в атомната електроцентрала в Чернобил претърпява катастрофална експлозия, изхвърляйки облаци от радиоактивен материал.Навъ Аварията има опустошителни последствия. Според доклад на "Грийнпийс" от 2006 година..

публикувано на 26.04.24 в 10:19

40 лева ще е разликата в заплатата на селските кметове

Заплатите на кметовете на малките населени места се променят. На днешното заседание на Общинския съвет в Кърджали, общинските съветници гласуваха за промени в месечните възнаграждения на кметовете.  Трудовите им възнаграждения се диференцират според броя на населението по постоянен адрес.  Кметовете на кметства с население над 1000 души ще получат 1460..

публикувано на 25.04.24 в 17:25

Момчилград се подготвя за среща на роднини от цял свят

Международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми"  ще се проведе от  22 до 27 юли . Проявата се организира от община Момчилград за 15-и път. По традиция хиляди момчилградчани, пръснати по целия свят,  се завръщат в родния край в последната седмица на юли . Благодарение на нея веднъж в годината се  събират роднини, приятели и..

публикувано на 23.04.24 в 09:55

Развиват туризма в Кърджали с 85 000 лева

85 хил. лв. са предвидени в бюджета тази година за изпълнение на Програмата за развитие на туризма на община Кърджали.  Финансовата рамка е формирана на база предходната година, събраните данъци от туризма.  Предстои експерти от общинската администрация, след като обходят туристическите обекти, да изготвят доклад за необходимите мерки. Докладът..

публикувано на 21.04.24 в 11:27

2-ри май ще бъде неучебен ден в цялата страна

МОН ще предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че днешното решение на просветното ведомство..

публикувано на 19.04.24 в 12:40