Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Превозвач: Правителството да не отстъпва

Димитър Димитров


Нямат основание да протестират. Да спрат да се занимават с политика и да започнат да работят. Тези, които протестират сега, винаги са взимали пари от държавата. Така коментира протестите на превозвачите, Димитър Димитров, собственик на първата превозваческа фирма.

Аргументът му за изказаното мнение е, „защото в България всичко е в пъти по-евтино от чужбина“. Не се оплаква от скока на цените на горивата и инфлацията. „Съвсем нормално е, в целия свят е така“, е успокоението му.

„Никога не съм взимал помощи от държавата. Нямам и намерение да взимам. Имам над 60 000  курса в България и над 30 000 в чужбина за годините назад и никога не съм се оплаквал от нищо. Никога не съм ходил да плача за пари и за помощи през цялата ми 33-годишна практика“, категоричен е бизнесменът. Не се оплаква от липса на пътници. А рецептата за този успех и спокойствие и съвет към колегите му  е да се занимават по-малко с политика и да започнат да работят. „Защо, когато на софиянци Бойко им вдигна с два процента тока изкъртиха жълтите павета? Сега им вдигнаха 500 пъти всичко и мълчат? Винаги, всеки един протест има политическа окраска и въпреки, че министър-председателят не е прав за много работи и този, министърът на финансите, за първи път казаха истината, че тези фирми, които сега протестират те винаги са взимали пари. Нека да ги проверят, да видят за какви пари става въпрос“, коментира Димитров.

Намалил е курсовете, които изпълнява с един – Кърджали – София в 6 ч. сутринта, за да намали конкуренцията за колегите си. Не е увеличил цената на билета, не смята и да я увеличава за сега. „Още имаме мазнинка. Когато свърши мазнинката, тогава ще мислим“, шегува се бизнесменът.

Когато е необходимо, трябва да помагаме на държавата и на хората. Сега е такъв момент, казва Димитър Димитров.

Според него по-сериозният проблем е скъпото заплащане за ползването на автогари. „Никъде в Европа няма частни автогари. Никъде в Европа на автогарите не се взимат пари. Докато при нас на всяка автогара плащаш и то плащаш много пари“, обяснява превозвачът.

Няма никакво намерение да се включва в протестите. Никога не го е и правил. „Всеки има в живота си трудности, но не е хубаво да ги показва“, това е житейската му философия.

А прогнозата за протестите на колегите му е: „Смятам, че правителството не трябва да отстъпва. И всеки да се хване да работи. И да не се правят на велики нашите превозвачи“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Лазаровден е

Момичетата от Школата по етнография и краезнание към ОДК с ръководител Нели Карабашева пресъздадоха пролетния момински обичай "Лазаруване" в двора на детския комплекс.  Пред дошлите на празника деца и родители, малките лазарки, облечени с пъстри носии и закичени с цветя, разказаха за традициите и обичаите за Лазаровден, пяха лазарски песни, играха хора..

публикувано на 27.04.24 в 14:05

БСП ще определи на пленум кандидатските листи за изборите

Пленум на БСП определя кандидатските листи за парламентарните и за европейските избори. Общинските и областните конференции за евровота вече са се състояли във всички партийни структури в страната. Излъчени са около 100 номинации за представители в Европейския парламент, от които ще бъдат определени листите с кандидатите.  Хора с обществен опит и..

обновено на 27.04.24 в 12:05
Даниела Петрова

Общинският съветник Даниела Петрова предлага мобилно туристическо приложение за Кърджали

Общината да възложи изработването и въвеждането на мобилно приложение, с което туристите да се ориентират по-лесно в туристическите обекти в Кърджали. Това предложи на последната сесия на Общинския съвет председателят на Постоянната комисия по европейски проекти и туризъм Даниела Петрова. За Радио Кърджали тя обясни: "Посредством мобилното приложение..

публикувано на 26.04.24 в 15:43

"Български пощи“ възстановяват приемането на пратки за Израел

От 26 април 2024 г., „Български пощи“ възстановяват приемането на писмовни пратки и колети за Израел. Няма да бъдат приемани куриерски EMS пратки. От компанията обръщат внимание, че във връзка с обстановката в Израел и възможностите на авиопревозвачите са възможни забавяния в доставките.  Не са изключени анулирания на полети в последния..

публикувано на 26.04.24 в 12:09

Партиите, участващи в двата избора, да имат един и същи номер в бюлетините, очаква Ресми Мурад

Централната избирателна комисия да реши партиите и коалициите, които ще участват с листи и за европарламент, и за Народно събрание приоритетно да получат едни и същи номера в двете бюлетини. Това си очакване изрази областният лидер на ДПС-Кърджали Ресми Мурад пред Радио Кърджали: "Предполагам, че ЦИК ще направи така, че избирателите да бъдат улеснени -..

публикувано на 26.04.24 в 11:49

Навършват се 38 години от ядрената катастрофа в Чернобил

Днес се навършват 38 години от най-тежката ядрена катастрофа в историята. В ранните часове на събота, 26 април 1986 година реактор номер четири в атомната електроцентрала в Чернобил претърпява катастрофална експлозия, изхвърляйки облаци от радиоактивен материал.Навъ Аварията има опустошителни последствия. Според доклад на "Грийнпийс" от 2006 година..

публикувано на 26.04.24 в 10:19

40 лева ще е разликата в заплатата на селските кметове

Заплатите на кметовете на малките населени места се променят. На днешното заседание на Общинския съвет в Кърджали, общинските съветници гласуваха за промени в месечните възнаграждения на кметовете.  Трудовите им възнаграждения се диференцират според броя на населението по постоянен адрес.  Кметовете на кметства с население над 1000 души ще получат 1460..

публикувано на 25.04.24 в 17:25