Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неприключили процедури бавят основния ремонт на бул. “Беломорски“ в Кърджали

Снимка: Мехмед Реджеб

Процедурата по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител на основния ремонт на бул. “Беломорски“ в Кърджали, през който преминава основният пътникопоток за Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Маказа“, все още не е приключила и това е една от причините обявеният основен ремонт да не е започнат. Така отговориха на запитване на БТА от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 

От там уточниха, че извършваните от няколко дни дейности по настилката на булеварда, по който преминава трафикът за и от Гърция заради липсата на обходен път, са аварийно изкърпване. То се налага заради недоброто текущо състояние на пътя и предстоящия активен туристически сезон, коментират от АПИ. 

„Изпълнява се машинно и ръчно преасфалтиране на най-компрометираните участъци от настилката. Предприетите дейности ще осигурят безопасността и комфорта за участниците в движението до започване на основния ремонт“, посочват в отговора си от АПИ и допълват, че се очаква дейностите да приключат до края на следващата седмица.

От Агенцията припомнят, че обществената поръчка за основен ремонт на път I-5 Хасково - Кърджали - Маказа, в отсечката между 340-и км и 342-ри км, който съвпада с трасето на бул. „Беломорски“, бе обявена през октомври 2023 г. Месец по-късно, през ноември, са отворени ценовите оферти на деветимата участници, като комисията все още продължава своята работа. Едновременно с тази поръчка се провежда и процедура за избор на изпълнител на строителния надзор. На 23 януари са отворени 12-те ценови оферти на участниците в процедурата, като и по тях дейностите на комисията продължават. 

От пътната агенция информират и че основният ремонт на 2,4 км участък – от северния вход на град Кърджали до кръговото кръстовище при автогарата, ще включва подмяна на настилка, бордюри, подобрено отводняване, пътни знаци, ограничителни системи и маркировка. Проектът включва също обновяване на 36-метрова подпорна стена в обхвата на пътя, с височина три метра, ремонт на 72-метровия мост в близост до Езикова гимназия „Христо Ботев“, преминаващ над дере. На съоръжението ще бъде подменена пътната настилка, хидроизолацията, тротоарите, парапетите, ограничителните системи и уличното осветление.

Областният управител Никола Чанев също отправи запитване до АПИ защо се бави началото на строителните работи и пет месеца след отваряне на офертите няма избрана фирма-изпълнител. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

платена публикация
Костадин Костадинов: В Кърджали има депесарско робство, което кара българи да се страхуват от българи

Над 100 човека си поговориха с Костадин Костадинов на срещата с граждани в центъра на Кърджали. Той им отговаряше на въпроси свързани с миграцията и приемането на България в Еврозоната. Също така засегна какви са приоритетите на „Възраждане“ за община Кърджали, както и в национален план. С жителите на областта се срещнаха и  кандидатите за..

обновено на 17.05.24 в 15:36

Матурата по български език и литература в област Кърджали премина спокойно

До държавния изпит по Български език и литература днес в област Кърджали са допуснати 1139.  Изпитът е започнал в посоченото време и без произшествия.Това каза Снежана Калитвенцова, началник на отдел Организационно-методическа дейност и контрол към Регионалното управление на образованието в Кърджали. „Нямаше инциденти. Мина спокойно,..

публикувано на 17.05.24 в 15:35

Стамен Белчев очаква труден мач срещу Крумовград

"Нагласата ни е да гоним второто място, макар че това не отива на клуб като ЦСКА. В този момент обаче това е реалността", обяви треньорът на ЦСКА София Стамен Белчев на брифинг преди утрешния двубой срещу хита на сезона Крумовград. "Червените" преследват задължителни три точки, за да изпреварят Черно море. Третият в подреждането ще играе бараж за Лига..

публикувано на 17.05.24 в 13:32

В Джебел откриха нов паркинг

Кметът на Джебел Неджми Али откри новият паркинг на входа на града, който ще се ползва от жители и гости. Точно година време отне от проектирането до откриването. Поредната изпълнена точка от програмата на кмета „Развитие на Джебел“, влязла в изпълнение от 2019 година. Паркингът е предвиден за почти 100 паркоместа, като 4 от тях са за..

публикувано на 17.05.24 в 12:22

Задържаха 25-годишна за притежание на наркотично вещество

За притежание на наркотично вещество 25-годишна е задържана в РУ-Кърджали. Жената била проверена в областния град вчера около 16 часа. У нея била намерена ампула с кафеникава течност, която при направен тест реагирала на канабис. Наркотикът е иззет. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежание на високорискова дрога и работата по случая..

публикувано на 17.05.24 в 11:01

Конфискуваха фалшиви маркови стоки в Момчилград

Артикули, имитиращи известни търговски марки, са открити при извършени проверки в Момчилград. Около 13,30 часа вчера полицейски служители открили 108 артикула в два търговски обекта в града – дамски, чанти, тениски и шапки с логото на известни марки, използвани без съгласието на притежателя на изключителното право. Дрехите и чантите са..

публикувано на 17.05.24 в 10:54

Смолянската болница обяви конкурс за 32-ма специализанти

Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров” в Смолян обяви прием за 32 свободни места за специализанти, съобщиха от ръководството на болницата. Подборът на кандидатите за специализанти ще бъде извършен чрез конкурс. Свободните места са за придобиване на специалност по кардиология, нервни болести, ендокринология и болести на..

публикувано на 17.05.24 в 09:22