Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смолянски художници представят традиционната Великденска изложба „Пролет`24“

Снимка: Община Смолян

В зала „Петър Стайков” в Клуба на дейците на културата (КДК) в Смолян беше открита традиционната Великденска изложба „Пролет`24”. В нея участват 21 художници от Смолян и представят 65 картини, икони, скулптури, графики, рисунки. Изложбата е своеобразен отчет за работата на Групата на художниците от Смолян, която през 2025 г. ще стане на 60 години, съобщи председателят на Клуба на дейците на културата Светозар Казанджиев. В експозицията има интересни попадения, оригинална техника, разнообразни изразни средства.
Тя ще остане на вниманието на смолянчани и гостите на града до 15 май.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Партия „Заедно за силна община“ се регистрира за предстоящите местни избори в Хасково

Общинската избирателна комисия в Хасково регистрира листата на най-новата партия „Заедно за силна община“ за предстоящите нови местни избори на 23 юни. Листата е от 24 кандидати за общински съветници.  „Големите партии пренасят своите проблеми по регионите, което затруднява местното самоуправление. Ние си имаме достатъчно предизвикателства и..

публикувано на 21.05.24 в 11:20

Зрелостници ще получат максималния брой точки от проблемната задача в матурата

Всички зрелостници ще получат максималния брой от 4 точки от проблемната задача в матурата по български език и литература. Това заяви служебният министър на образованието Галин Цоков в интервю за Българската национална телевизия. “При някои принтери заради настройка не излезе самата диаграма. Всъщност, числата, цифрите, свързани с нея. Това е някъде,..

публикувано на 21.05.24 в 10:40

Пет общини в област Кърджали са засегнати от мароканските скакалци

Пет общини в област Кърджали са засегнати от мароканския скакалец, заяви директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Георги Грозев и уточни, че инспекторите от растителна защита от два месеца обследват площите в цялата област. От 13 до към 20 декара са засегнатите площи. Засегнати са общините Кърджали, Черноочене, Джебел,..

публикувано на 21.05.24 в 10:08

Отново 24-часова стачка в Гърция

24 часова стачка днес в Гърция. Протестират служителите в държавния сектор срещу високите цени и данъци и ниските заплати. Блокиран е транспортът. Стачката засегна силно обществения транспорт. Железничарите спряха влаковете с искане за по-добро финансиране на железопътната мрежа, за да се гарантира сигурност на пътниците. С почасово спиране на работа..

публикувано на 21.05.24 в 10:20

Православната църква почита паметта на светите Константин и Елена

Днес православната църква почита паметта на светите Константин и Елена. Те са свързани с началото на възхода на християнството в Римската империя и намирането на Кръста, на който е бил разпнат Христос. Днес имен ден имат близо 103 хиляди души, от които 67 хиляди са жени. Историята помни римския император Константин Първи като Велики, а Църквата го..

публикувано на 21.05.24 в 08:45

Предимно слънчев вторник

Днес ще преобладава слънчево време. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 22° и 27°,..

публикувано на 21.05.24 в 08:05

Над 40 висши училища не отвориха врати заради протест

Над 40 висши училища в България не отвориха врати днес, в изпълнение решението на Общото събрание на Съвета на ректорите от 17 май. Извършват се само дейности с неотложен характер, въпреки че служебното правителство отпусна общо 80 млн. лв., а синдикатите отмениха свои протести. "Затворените врати не са само заради възнагражденията. Исканията ни са..

публикувано на 20.05.24 в 17:08