Във втората част на предаването ще поговорите с директора на Арменския културно-информационен център в Пловдив и председателя на Дружеството на пловдивските писатели д-р Ахавни Кеворкян за арменската Коледа и Йордановден, за..
Неонатолозите и акушерите са на ниво от критичен минимум в многопрофилната болница в Смолян д-р Братан шукеров. Това съобщи началникът на АГО д-р Стефан Тодоров. Тези, които работят, са пенсионери, графикът едва се вързва, за да има достатъчна..
Нова година настъпва само след няколко часа. За този час обаче домакините се подготвят поне един ден преди празника . Да се купят пресни плодове и зеленчуци, да о целееш в хипермаркета и да намериш най-добрите цени на нужните ти хранителни..
От началото на тази година поскъпва цената на водата на много ВиК оператори. Сред тях е и ВиК - Кърджали. Инж. Славчо Славков, директор на дружеството: „Комисията за енергийно и водно регулиране не е издала решение, с който утвърждава..
само останете с нас на 90 мегахерца , и онлайн на https://binar.bg/radio-kardzhali/ всяка неделя от 16 до 18 часа! Желая Ви приятно слушане!
Зекие Хасан, жителка на община Кирково, която се оказа, че е стара позната с Делян Пеевски и чието семейство се снима специално с него също стои категорично зад това той да оглави партията. „Щом го номинирахме за председател на Движението за права..
Доброто е живо и целогодишно . Усилията на десетки кърджалийци се увенчаха с успех и благодарения на техните сърца, за Коледа многопрофилната болница в града получи интензивен кувьоз за недоносени бебенца, чиито родители ще с е чувстват..
"Голяма работа е Коледа – от яслите чак до небето, дума да няма. Но защ о като наближи Рождество, и отвсякъде се лее сироп и се точи бяло сладко и баклава? Толкова захаросани писания се явяват, че е чудно как хората не хващат вкупом диабет. Коледни..
На трапезата са сложени всички домашни мезета, правени от грижовните ръце на стопаните през годината. Тази година Роса ще сложи и домашна пуйка, пълнена с кисело зеле, праз и мерудия. Най-хубавото е не какво ще сложим на трапезата, а колко души сме..
Въпреки че Коледа е вече дума изтъркана от употреба, то самото Рождество, което е всъщност е смисълът на празника, трудно се проумява от човешкият ум, смята Пламен Сивов, директор на фондация "Покров Богородичен" от създаването ѝ през 1994..
Очакват ви още поетични и музикални изненади, и разбира се, много светлина и радост - само останете с нас на 90 мегахерца , и онлайн на https://binar.bg/radio-kardzhali/ Желая Ви приятно слушане!
Третия по ранг орден във Франция – Орден на академичните палми, получи учителят от кърджалийската езикова гимназия “Христо Ботев” Нурай Садулов. Високото държавно отличие му бе връчено лично от френския посланик в България Н.Пр. Жоел Мейер на..
Заколването на прасето е не просто обичай, то е част от духовната и кулинарна култура на българина. Това каза в ефира на радио Кърджали читалищния деец и известен кулинар от Хасково Александър Милушев. "Свинското погребение е свещен ритуал за..
Художничката Петя Георгиева, която ни потапя в един приказен акварелен свят на русалки, герои от обичани детски книги и риби участва в нов съвместен проект, който представя две изкуства - музика и изобразително изкуство. Тя рисува красиви..
След това на една малко по-жизнерадостна тема. Художничката на приказни герои, риби и сюжети Петя Георгиева участва в клип на свежарската група X-R@Y, които определят стила си като акустичен поп рок с елементи на фолклор. Следва една коледна..
Той подчерта голямата заслуга на общиското ръководство, с чиято подкрепа се ползва отборът. „ Главният спонсор на клуба е общината , в лицето на кмета господин Шабан. Миналата седмица имахме среща с него. Той с радост прие новината, че имаме нов..
З имата е времето, през което трябва да се снабдим с достатъчно витамини , да помислим и за стомашното ни здраве, защото следват много напоителни и обилни тържества, които могат да помрачат празниците. За да не се окаже, че стомахът ни..
През есенно-зимния сезон все още има пресни зеленчуци , които ще ни позволяват да се храним хем красиво - с цвят в чинията, така и витаминозно. Идва ред на тиквата, пащърнака, морковите, зелето, карфиола, броколите, които не всеки..
Както ни е тръгнало на кулинария, да отскочим до Смолян. Родопският пататник е прочут не само по света, но и тачен у нас . Наскоро пататникът стана победител на зрителите на първите кулинарни награди Гозбата на България. Как се..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478