Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Август през април

БНР Новини

„Август“ е новият, четвърти албум на Акустичния проект за нови градски песни „Точка БГ“. В него има 15 композиции, сред които – добре известните „Капки любов“, „Борисова градина“, „Няма за къде да бързам“, както и съвсем нови песни.
„Точка БГ“ се утвърди като водеща във възраждащия се у нас жанр „изпята поезия“ (singer-songwriter), където текстовете на песните се отличават с висок поетичен заряд и акустично музициране. Групата е създадена през 2011 г. от Тодор Янкулов, Пламен Сивов, Красимир Първанов и Зорница Попова. Има издадени три албума – „Нови градски песни“ (2011), „ПредВЕРИЕ“ (2011) и „Акварел“ (2012). През последните години „Точка БГ“ сe изявяват в различни столични клубове, както и в българските културни институти в европейските столици.
В новия албум „Август“ песните на „Точка БГ“ са не само по текстове на Пламен Сивов и Тодор Янкулов – има и на Калин Донков, на Николай Милчев и на Илиана Александрова.

В записите този път се включват като гост-музиканти перкусионистът Венко Поромански („Те“, „Фондацията“), контрабасистът Борис Таслев („Латинопартизани“) и младата цигуларка Цветина Панайотова. Тримата ще участват и в премиерата на албума, която ще бъде на 22 април от 20 часа в Sofia Live Club (НДК).

Чуйте откъси от песните и свалете албума като MP3 от предпочитаната платформа



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна