Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктор Стоянов: Продажбите на билети за концерти на Филхармонията са се увеличили с 16 на сто

Снимка: sofiaphilharmonie.bg

Намирам за обидно някой да клевети и по този начин да погазва престижа на Софийската филхармония

Това каза за предаването "12+3" по "Хоризонт" директорът на Софийската филхармония Виктор Стоянов по повод критиките на диригента Илия Михайлов, отправени от ефира на "Хоризонт":

Г-н Михайлов е на временен договор във Филхармонията, назначен е без конкурс от предишното ръководство. След допитване до оркестъра беше решено да се проведе конкурс за тази длъжност, което може би е продиктувало афекта на г-н Михайлов, за което аз съжалявам, защото поради този афект той позволява да бъде употребен в едни други политически игри.

Стоянов покани в ефир Михайлов да се яви на конкурса и обеща да го назначи, ако спечели. Той припомни, че Министерството на културата следи действията му като директор, а за краткия си престой начело на Филхармонията е увеличил продажбите на билети с 16%, а над 3000 деца са посетили концертните зали. Медийният интерес към Филхармонията също е засилен, а артистичен съветник е световноизвестният цигулар Светлин Русев.

Планираме страхотно силен сезон следващата година, за да може Софийската филхармония да възвърне престижа си и да може събитията, които се случват в света, да се случват и на сцената на Софийската филхармония.

Стоянов определи като "абсолютно нелепо" твърдението, че администрацията работи приоритетно за концертите, спонсорирани от фондация "Америка за България". Тя е само един от партньорите, с които Филхармонията прави успешни проекти и не кадрува в нея, категоричен беше директорът, който заяви, че екипът работи много усилено за всеки концерт.

Интервюто на Снежана Иванова с Виктор Стоянов можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени