Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен Тодоров: Теоретично отговорност може да се търси и от главния прокурор

Снимка: БГНЕС

Писмата от Етичната комисия до главния и градския прокурор по твърденията на следователя Бойко Атанасов за т. нар. "шпицкоманди" ще бъдат изпратени днес. Надявам се до 7-и март, когато ще бъде изслушан следователят Атанасов, да имаме становището на двете институции, това обясни пред „Хоризонт“ председателят на Етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров.
Теоретично може да се търси отговорност и от главния прокурор, и от председатели на съдилища, това е заложено в законите, посочи още Ясен Тодоров. Той уточни, че в рамките на проверката по оповестеното от Бойко Атанасов ще бъде проверен и сигналът за унищожаването на документация, свързана с КТБ.

Няма пречка инспекторатът да провери движението на едно досъдебно производство и ритмичността на процесуално-следствените действия по него, но няма орган в държавата, който да може да проверява всяко такова производство, отбеляза Тодоров относно твърденията на Бойко Атанасов и увери, че всяко производство, по което има сигнал за нередност, ще бъде проверено.

След политика и футбол всички вече разбират и от съдебна система, обобщи Тодоров.

Чуйте интервюто на Силвия Великова с Ясен Тодоров от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна