Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има задържани за обира на пощата в Хасково

| обновено на 09.06.16 в 12:17
Снимка: БГНЕС

Трима са задържаните за обира на централния пощенски клон в Хасково. Все още няма официална информация дали мъжете са част от престъпната група, откраднала близо 2 милиона лева, предназначени за пенсии. От прокуратурата не уточняват точната сума, която липсва, с мотива, че се води следствие.

По-рано в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" главният секретар на МВР Георги Костов потвърди, че има задържани за обира: 

Действията по това разследване са в изключително начален етап. Има действително задържани лица и се проверява тяхната съпричастност към извършеното престъпление, но още е много рано да даваме изявления. Има лица от криминалния контингент, както и лица, които имат определени функции по отношение транспорт и охрана на паричните потоци.

40 криминално проявени, охранители и пощенски служители са разпитани за дръзкия обир. Пазачът Павел Асенов, който беше завързан и залят с препарат, вчера остана в полицията повече от десет часа за обяснения. Той и още служители на частната фирма ще бъдат тествани с детектор на лъжата. В хода на разследването стана ясно, че има пропуски в организацията на работа в охранителната фирма и занижен контрол при съхранението на парите.

Разследването върви трудно, съобщиха наши полицейски източници. Причината е в липсата на годни материали и улики.

За да заличат следите си, крадците изляха в помещенията препарат и поръсиха с косми. Ако се проследят големите банкови обири в България през последните 20 години, ще се открие сходство в почерка на обирджиите. Пак с косми, но и с червен пипер, бяха прикрити и унищожени уликите при най-големия банков обир, станал през 2004 година, когато от банка "Биохим" бяха откраднати 7 милиона лева.

Днес гишетата на всички пощенски станции в Хасково работят нормално и пенсиите се изплащат по график.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна