Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП ще внесат вота на недоверие сами, ДПС ще го подкрепят със собствени мотиви

| обновено на 11.01.18 в 12:52
Снимка: БГНЕС

БСП ще внесе вота на недоверие към правителството на 17-и януари без участието на Движението за права и свободи. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова. Темата на вота на недоверие ще бъде корупцията:

Дали ДПС ще ни подкрепят в дебатите и в гласуването, е тяхно политическо решение. Мотивите да направим това са, че ние имаме принципни различия след изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, което беше потвърдено и от депутати от ДПС. Тяхното мнение е, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението. Призивът е да се пази стабилността и сигурността на страната, но за нас основният генератор на несигурност е правителството на Бойко Борисов.

ДПС ще подкрепи вота на недоверие срещу правителството, но със собствени мотиви. Това обяви депутатът от ДПС Йордан Цонев, като уточни, че БСП е решила да внесе вот на недоверие на 17-и януари, без да се консултира с Движението:

Между Коледа и Нова година не бяхме потърсени, след Нова година също. Днес разбрахме, че БСП на свой форум вчера са взели решение да внесат вота сами. Днес г-жа Нинова уведоми г-н Карадайъ за това тяхно решение. Аз се изкушавам да кажа, че това действие доказва правотата на думите на г-н Доган. 

В началото на декември миналата година лидерите на двете партии Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ обявиха след среща на парламентарните групи в Народното събрание, че ще внесат вот на недоверие на 17 януари 2018 година. Съвместен екип на двете партии трябваше да издирва конкретни случаи на корупция, които да включат в мотивите. Тогава Нинова категорично заяви, че няма вариант вотът на недоверие да бъде за цялостна политика.

Още детайли по темата чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени