Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младата цигуларка Кристина Георгиева се върна на родна сцена

Кристина Георгиева - Млад музикант на годината 2016
Снимка: БНР/Ани Петрова

16-годишната Кристина Георгиева е една от големите надежди на българската цигулкова школа. След като получи приза "Млад музикант на годината 2016" в националната анкета на предаването "Алегро виваче" за българския "Музикант на годината" през април 2017 г., тя, макар и още в ученическа възраст, замина за Белгия, където продължава обучението си при прочутия педагог Леонид Кербел.

Кристина се върна у дома за празниците и изнесе концерт в концертната зала на Националното музикално училище "Любомир Пипков" в дуо с пианистката Яна Лолова. Двете свирят заедно от една година, а след София им предстоят и два рецитала в Рим, единият от които, на 12 януари в Академията "Санта Чечилия", е част от наградата Гран при на конкурса "Надежди, таланти, майстори". Пред италианската публика Кристина Георгиева ще представи и българска пиеса - "Ръченица" от Петър Христосков.


За новите възможности пред нея като цигуларка, за срещите със световни звезди в Белгия и за концертите, които ѝ предстоят, Кристина Георгиева разказа в интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна