Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състоянието на тригодишните близначета се подобрява, момченцето излезе от кома

Майката не е посещавала децата си в болница

Тригодишното момченце – едно от близначетата, приети с травми и недохранване в болница, излезе от кома и няма опасност за живота му. Независимо от това детето ще остане под лекарско наблюдение. Сестричката му също е в добро здравословно състояние. Предстои да бъде изписана от болницата и приета в Център за настаняване от семеен тип с постоянна медицинска грижа.

Майката, Мария Стефанова, не е посещавала децата си в болница, но както твърди пред социалните е „получавала информация от трети лица“. Тя даде съгласие децата ѝ да бъдат дадени в приемно семейство. Междувременно е отказала помощта от БЧК, както и да се регистрира в Бюрото по труда и да получи консултация с психолог. Като мотив е изтъкнала, че очаква завръщането на съпруга си от чужбина. Придружител на близнаците в болницата е тяхната баба.

По случая през февруари Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство за неполагане на грижи от родител за децата, които са били оставени без надзор и с това е създадена опасност за тяхното физическо развитие. Тогава майката разказа, че момченцето е пострадало от паднал върху главата му гипсов орнамент. При приемането лекарите установиха, децата са били недохранени с тегло неотговарящо на възрастта им и със синини по тялото.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна