Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефка Янорова на 50! Честит юбилей!

Стефка Янорова е сред любимите лица в театъра, киното и телевизията. Родена е на 16 октомври 1969 година в Стара Загора. През 1988 г. завършва френска гимназия и кандидатства в НАТФИЗ. Всички събития подреждат живота ѝ така, че тя да попадне чак на следващата година (1989 г.)  в класа на професор Крикор Азарян. През първата година на кандидатстването ѝ Стефка Янорова е скъсана на четвъртия кръг от Стефан Данаилов. А за изпита за куклено актьорско майсторство същата година, се успива. Точно това закъснение среща Стефка Янорова с режисьора Марияна Евстатиева-Биолчева и първата ѝ главна роля в киното - в „Племенникът чужденец”.
Завършвайки НАТФИЗ, Стефка Янорова работи в ДТ „Ст. Киров”, (Сливен),  ДТ „Иван Радоев” (Плевен) и ДСТ „Алеко Константинов”.
От 2009 г. актрисата е част от трупата на Театър „Българска армия“, където вече 10 години е сред любимите актриси на публиката.
През този театрален сезон можете да я гледате в спектаклите: „Вкус на мед”,  „Белла фигура”, „След репетицията”, „Една нощ с теб”, „В полите на Витоша”, „Вдигай завесата”, ”Да разлаем кучетата”, „Железният светилник”, „Декамерон”.

На връх 50-ия рожден ден на актрисата екипът на Радио София успя да я поздрави лично.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна