Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилски артисти представят у нас "Как да не бъдеш себе си"

Саунд дизайнерът Фредерико Сантяго и актрисата Джулия Портес са двама изключителни артисти, които пристигат от Бразилия в столицата на България, за да разработят уникален пърформанс в Ателие "Пластелин". Това  изключително събитие беше представено официално на 21 декември от 19.30 часа.

Техният престой в София стана възможен благодарение на програмата Take Care, организирана от арт резиденция "Радар София". През последните 5 години "Радар София" успя да привлече над 20 световни артисти в столицата, които работят в различни изкуствени среди и се включват в интеркултурни обмен и сътрудничество с местни творци в областта на театъра и драматургията. Събитието в Ателие "Пластелин" не само представи работата на Фредерико Сантяго и Джулия Портес пред българската публика, но също така беше и част от празненствата по случай петгодишнината на "Радар София".

За да разберем повече за това интересно и важно събитие, обсъдихме го с режисьора и актьора Явор Костов-Йондин, който ръководи театралните проекти в Ателие "Пластелин". Г-н Костов-Йондин сподели своите мисли и виждания за арт сцената в България и за значението на сътрудничеството с международни артисти.

Костов-Йондин ни напомни за важността на театралните проекти, които се развиват в Ателие "Пластелин" в продължение на 15 години. Този нестандартен театрален простор предоставя възможност на артисти и творци да изразяват своята креативност и да представят разнообразни изкуствени изрази пред публика, която търси нещо уникално и необичайно. 

Със сигурност събитието в Ателие "Пластелин" с Фредерико Сантяго и Джулия Портес добавя още един важен елемент към богатото и разнообразно творческо общество в София. Техният пърформанс представлява възможност за среща и обмен на идеи между културите и артистичните изрази на Бразилия и България, което носи вдъхновение и богатства за всички зрители.

Чуйте разговора в звуковия файл. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна