Няма да има освобождаване от такси за студентите през тази учебна година

Със сигурност през тази учебна година няма да има освобождаване от такси за студентите, приети да следват по държавна поръчка. Това съобщи пред БНР Красимир Вълчев, бивш образователен министър, председател на Комисията по образование в НС и депутат..

публикувано на 29.04.24 в 13:01

"Бележник 2024": Добър 3,59 за работата на държавата в грижата за децата

Добър 3,59 е оценката на неправителствените организации за работата на институциите, които трябва да се грижат за развитието на децата у нас. Това показва „Бележник 2024“, изготвен от Националната мрежа за децата. Анализът се изготвя на база..

публикувано на 29.04.24 в 12:55

Партии и коалиции се разбраха за състава на секционните комисии в старозагорски избирателен район

Политическите партии и коалиции достигнаха до съгласие за състава на секционните избирателни комисии за вота на 9 юни. Консултациите се проведоха тази сутрин в зала 2 на Община Стара Загора, водещ на съвещателната среща бе секретарят Делян Иванов. Това..

публикувано на 29.04.24 в 12:40

Възпитаник на СККК „Аскен“ спечели Купа „Верея“ Стара Загора

Завърши 35-ото издание на турнира по киокушин карате за Купа „Верея“ в Стара Загора. 130 бойци от цялата страна премериха техниката и бързината си на татамито в Спортна зала „Иван Вазов“, съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора. Купа „Верея“..

публикувано на 29.04.24 в 12:00
Плувен басейн, Стара Загора

Плувният басейн в Стара Загора няма да работи по Великден

Във връзка с предстоящите Великденски празници, Общинският плувен басейн няма да работи в дните 3, 4, 5 и 6-и май включително. Това съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора. На 1 май /сряда/ и 24 май /петък/, басейнът ще отвори в часовете от..

публикувано на 29.04.24 в 10:02

Благотворителна кампания на старозагорци цели Великден да е във всеки дом

Великден да влезе и в домовете на хора, които не могат и да си представят, че е празник, просто защото оцеляват трудно и не могат да си го позволят.  В края на миналата седмица пост с тази идея в една от старозагорските групи в социалната мрежа провокира..

публикувано на 29.04.24 в 09:45

Областният лидер на БСП ще бъде втори в старозагорската листа за предстоящия вот

„Приветствам решението на Националния съвет на БСП Драгомир Стойнев да бъде водач на листата в старозагорски избирателен район на предстоящите на 9 юни предсрочни парламентарни избори. Той е доказал експертизата си в сферата на енергетиката,..

публикувано на 29.04.24 в 09:19

И преди 100 лета времето до Великден е време за Добро и благотворителност

Коледа, Благовещение, Възкресение, Гергьовден – независимо от това колко трудно се е живеело по тези географски ширини, век назад в Стара Загора  големите християнски празници  са били свързани винаги с благотворителна и добротворна дейност.   Следите..

публикувано на 29.04.24 в 09:15

Пред служебния премиер теглят номерата на машините за изборите

В Министерството на електронното управление ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие за изборите на 9 юни. Публичното теглене ще се извърши в присъствието на служебния премиер и министър на..

публикувано на 29.04.24 в 08:13

Велики понеделник е

Днес е Велики понеделник, първият ден от последната седмица от земния живот на Господ Исус Христос.   На Велики понеделник Исус Христос, влизайки в Йерусалимския храм, се разгневил на събралата се тълпа. Храмът за молитви бил превърнат в тържище и..

публикувано на 29.04.24 в 06:05