Община Стара Загора започва авариен ремонт на път

Аварийно ще бъдат отстранени всички нарушения в асфалта на пътя между паметника „Бранителите на Стара Загора“ и Околовръстното в посока на Гробищния парк. Това съобщи днес арх. Мартин Паскалев, зам.-кмет на Община Стара Загора с ресор „Устройство на..

публикувано на 17.05.24 в 13:40

Над 100 курсисти от ЦСПП в Казанлък положиха клетва

Над 100 курсисти, преминали успешно подготовка в Центъра за специализация и професионална подготовка в Казанлък, положиха клетва като служители на Министерството на вътрешните работи. Официалната церемония, провела се в парк „Розариум“ в Града на..

публикувано на 17.05.24 в 13:39

По своя светъл път пое журналистът и общественик Росица Въльовска

Напусна ни едно от най-талантливите и остри пера на старозагорската журналистика - Росица Въльовска. Трудно е да пишеш в минало време за човек, който остава завинаги сред нас със скъпите спомени, откровените разговори и журналистически..

публикувано на 17.05.24 в 13:35

Музей "Чудомир" посреща гости с богата програма в Европейската нощ на музеите

Литературно-художествен музей “Чудомир”, Казанлък, отново се включва в най-значимата общоевропейска музейна изява - "Европейска нощ на музеите". Тази година програмата, подготвена от културната институция   включва изложба, базар, филмов маратон и..

публикувано на 17.05.24 в 12:32
Музей

"Избори" - Представителна експозиция на Художествена галерия - Казанлък

Тази вечер от 18.00 часа в Художествена галерия, гр. Казанлък ще бъде открита постоянна експозиция – „Избори“. Тя презентира повече от 120 автори с почти 250 творби от богатата колекция на културната институция и е своеобразно пътешествие, чийто..

публикувано на 17.05.24 в 12:12

Над 200 кучета от 70 породи ще участват в международна киноложка изложба в Първомай

Над 200 кучета от повече от 70 породи ще се включат в международна изложба, организирана от киноложкото дружество в Първомай. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загорапредседателят на дружеството Пеньо Запрянов. Осмото издание отново се провежда..

публикувано на 17.05.24 в 12:08

Все по-млади хора страдат от високо кръвно

Все по-често млади хора имат оплаквания от високо кръвно налягане съобщикардиологът д-р Георги Маринов от клиниката по кардиология към УМБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович“ в Стара Загора по повод Световния ден за борба с хипертонията. Според него..

публикувано на 17.05.24 в 11:40

Янко Янков моли ОИК да го освободи предсрочно като общински съветник, става журналист

Условно осъденият за купуване на гласове общински съветник от Стара Загора Янко Янков сам ще подаде оставката си като заседател в местния парламент ако Общинската избирателна комисия не прекрати предсрочно пълномощията му. „Аз моля ОИК днес в..

публикувано на 17.05.24 в 11:37

Калин Стоянов: Било е отнето предимството на автомобила на НСО

До момента е установено по безспорен начин, че другият автомобил, а не този на НСО е отнел предимство при инцидента край Аксаково.  Това заяви в Казанлък служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Той отказа да коментира други..

публикувано на 17.05.24 в 11:30

52-ма зрелостници не са се явили на матурата по БЕЛ в Старозагорско

52-ма зрелостници не са се явили на матурата по български език и литература в област Стара Загора. Това съобщи за Радио Стара Загора началникът на Регионалното управление на образованието Милена Йолдова. Общо 2248 бяха подадените заявления за..

публикувано на 17.05.24 в 09:46