Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състоя се първата среща на Общобългарски комитет за спасение на България

Снимка: БГНЕС

Издателката Божана Апостолова инициира създаването на „Общобългарски комитет за спасение на България“. Сред съмишлениците, които ще основат Инициативен комитет, са журналистът Тома Томов, кинорежисьорът Анжел Вагенщайн, писателите Стефан Цанев и Георги Господинов, Йордан Велчев.
Загрижени от липсата на перспектива, отричането на надеждата и бягството на младите от страната, интелектуалците ще предложат конкретни идеи за възраждане на икономиката.

На срещата присъстваха стотина души. Всеки искаше да се изкаже, да даде мнение. Някои идеи бяха състоятелни, други не толкова, но определено хората искат промяна. Оставих своите координати, за да канализираме енергията си и да излезем с конкретни предложения и искания към министър-председателя“, каза в интервю за Радио Стара Загора след срещата в Пловдив Апостолова.

По думите й медиите са силата, която може да повлияе правителството да тръгне по нов път.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ОИК не взе решение по казуса Янко Янков

Общинската избирателна комисия на Стара Загора не успя да вземе решение по казуса с прекратяване пълномощията на общинския съветник Янко Янков. Бяха подложени на гласуване два проекта на решение - за предсрочно освобождаване на Янков и за..

публикувано на 08.05.24 в 18:39

Започват безплатни имунизации срещу коклюш на бременни жени

От 9 май 2024 г . започва извършването на препоръчителна имунизация срещу коклюш на бременни жени с документиран период на бременността между 27-а и 36-а гестационна седмица включително. Имунизацията е еднократна и ще се извършва с..

публикувано на 08.05.24 в 17:23

Село Михайлово е село с бъдеще

 Голямото някога село Михайлово и днес се гуши кокетно в хълмиста местност в старозагорското поле сред зеленина, засети поля и цветя по дворовете. Голямото някога село, известно със своята гара, открита лично от цар Борис III И СВОИТЕ 30-ина кръчми и..

публикувано на 08.05.24 в 17:21

Още седмица до крайния срок за подаване на документи за лаборатория "Без корени"

Остава още седмица, в която се приемат  заявки за участие в XIII Творческа лаборатория „Без корени“ с художествени ръководители Веселка Кунчева, Мариета Голомехова и Милен Апостолов. Темата на предстоящата лаборатория е свързана с  изследването  пътя на..

публикувано на 08.05.24 в 16:58

Тракийски университет организира Фестивал на знанието

За четвърта година се проведе Фестивал на знанието, организиран от Тракийски университет Стара Загора.  Домакин на събитието беше централният булевард “Цар Симеон Велики”  в  пространството пред парк Пети октомври.  В 12 отделни шатри бяха..

публикувано на 08.05.24 в 16:42

Нова маркировка ще привлича вниманието на пешеходците

Министерството на вътрешните работи води статистика за настъпилите пътно-транспортни произшествия на територията на страната. Според една такава за първото тримесечие на 2024 година на територията на област Стара Загора са станали 78 инцидента . 30..

публикувано на 08.05.24 в 16:10

Над 20 водещи фирми от региона участваха в проведената в Стара Загора трудова борса

При изключителен интерес премина проведената днес трудова борса, организирана от Агенцията по заетостта и Бюрото по труда в Стара Загора. В нея участваха над 20 фирми от областта и региона.Те обявиха 320 свободни места, основно в областта на..

публикувано на 08.05.24 в 15:55

Контрабандни надуваеми лодки, използвани и за трафик на мигранти, задържаха митничари на "Капитан Андреево"

Общо девет недекларирани надуваеми лодки и три механични помпи бяха задържани на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" при проверки, част от общите действия срещу контрабандата с участието на служители на Агенция "Митници",..

публикувано на 08.05.24 в 13:14

При голям интерес премина безплатното измерване на кръвна захар, кръвно налягане и сатурация за ямболски пенсионери

При голям интерес премина кампанията, по време на която възрастни хора имаха възможността безплатно да измерят своята кръвна захар, кръвно налягане и сатурация (ниво на кислород в кръвта) в пенсионерския клуб в комплекс „Хале“ до блок 7 в Ямбол...

публикувано на 08.05.24 в 13:03

В село Долно Сахране сформираха танцов състав „Загорче”

Село Долно Сахране вече си има танцов състав, който носи емблематичното име „Загорче“. Той е сформиран към Народно читалище „Иван Вазов – 1881“ и вече има първата си покана за международно участие, съобщи за Радио Стара Загора ръководителят на..

публикувано на 08.05.24 в 12:53