Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" с победа над "Акжаик" Орал, Казахстан с 2:0

"Берое" победи с 2:0 казахстанският "Акжаик", Орал в контролна среща играна в турския град Сиде. Двете попадения за „зелените“ отбеляза Исмаил Иса. Той откри в 13-ата минута от дузпа и удвои в 75-ата минута след пас на Морел.В 3-ата минута Атанас Зехиров изведе в коридор Исмаил Иса, който навлезе в наказателното поле, но в последствие бе блокиран от футболист на „Акжаик“, който изчисти в ъглов удар. Не се стигна до сериозна опасност пред вратата на казахстанците при последвалото изпълнение.В 8-ата минута Веселин Пенев центрира към намиращия се в пеналта Исмаил Иса, който засече топката с глава, но я изпрати встрани от целта.Георги Сърмов стреля от пряк свободен удар в 11-ата минута, но отбраната на „Акжаик“ се справи, избивайки топката.„Беройци“ откриха резултата в 13-ата минута когато Исмаил Иса бе точен от дузпа. Реферът посочи точката, след като бранител на „Акжаик“ игра с ръка в пеналта след удар на Божилов.В 22-ата минута Валинлин комбинира с Говедарица, който стреля от границата на наказателното поле, но бе крайно неточен, изпращайки топката високо над целта.В 51-ата минута центрирана в наказателното поле топка бе свалена от Владимир Зафиров към в непосредствена близост намиращия се Исмаил Иса, но ударът на нападателя не успя да намери рамката на вратата. Владимир Зафиров предотврати попадение във вратата на „Берое“ в 55-ата минута, след като застана на пътя на топката, засечена с глава от играч на „Акжаик“.В 61-ата минута Бенджамин Морел стреля от пряк свободен удар, заложен на 23 метра от целта, насочвайки кълбото в горния десен ъгъл на вратата, но стражът Калменов изби в ъглов удар. При последвалото изпълнение кълбото попадна у Георги Сърмов, който стреля по въздух, но не намери целта.Георги Андонов стреля неточно от пряк свободен удар в 68-ата минута.В 75-ата минута Бенджамин Морел изведе в коридор по перфектен начин Исмаил Иса, който остана сам срещу стража Калменов и технично го преодоля, за да удвои преднината за „беройци“ – 2:0."Берое": Михаил Михайлов, Атанас Зехиров (72′ Емин Ахмед), Иво Иванов (к)(46 Венцислав Василев), Георги Динков (46′ Владимир Зафиров), Веселин Пенев (88′ Кирил Личев), Георги Сърмов (67′ Георги Андонов), Елиаш (46′ Том), Александру Някша (38′ Стивън Петков), Георги Божилов (46′ Бенджамин Морел), Неманя Милисавлевич (56′ Станислав Костов), Исмаил Иса (88′  Спас Делев)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Клуб „Торнадо“ ще участва с четири отбора във „В“ група

С четири отбора ще участва през следващата спортно-техническа година на Югоизточната „В“ група старозагорският клуб по тенис на маса „Торнадо“. Това стана факт след класирането на състава, участващ в група „В1“ на първо място, даващо виза за..

публикувано на 08.05.24 в 15:54

Злато и сребро извоюваха малки борци от Раднево

На 17 май в Горна Оряховица ще започне Държавният лично-отборен шампионат по борба за деца. От клуб „Георги Вангелов“ в Раднево, в свободния стил в първенството ще се изявят Габриел Георгиев, Живко Желязков, Калоян Русев, Владимир Драгов, Илиян..

публикувано на 08.05.24 в 14:16

Старозагорски волейболисти станаха втори на Ученически спортни игри 2024

Отборът на старозагорската гимназия ПГСАГ „Лубор Байер“ завоюва второ място по волейбол за юноши и девойки 11. -12. клас. Оспорваната надпревара се проведе на финалите на Ученически спортни игри`2024 , домакин на които беше град Разград от 30 април до 4..

публикувано на 07.05.24 в 15:48

„Берое 2016“ започва с мач срещу ЦСКА

В Пазарджик утре стартира финалният турнир по волейбол за юноши. „Берое 2016“ е в група „А“ и ще започне участието си в надпреварата с мач срещу ЦСКА. Двубоят е утре от 11 часа. В четвъртък старозагорци ще излязат срещу домакините от „Хебър“...

публикувано на 07.05.24 в 14:47

Бадминтонистите очакват турнири в Свиленград

За тежки състезания в Свиленград се подготвят възпитаниците на СК „Бадминтон – Стара Загора“. На 8 май стартира международен турнир за момичета и момчета до 13 години   и за юноши и девойки до 15. След тях предстоят още два турнира, за юноши и..

публикувано на 06.05.24 в 14:42

Даниел Петров: Готвим се за дербито на Раднево с тима на "Миньор"

"Завършихме 0:0 в отложения си мач срещу "Габровница" като гости. И двата състава имаха добри възможности, но пропуснаха. Мисля, че крайния резултат бе напълно реален. Теренът там е малко по-труден за игра и традиционно не ни е комфортно да играем..

публикувано на 03.05.24 в 11:25

Живко Желев: Борбата за първото място ще продължи до края на сезона

"Победихме втория тим на "Берое" с 3:0. Мачът започ на добре за нас и още до 10-та минута водехме 2:0. През първата част с трети гол на практика предрешихме изхода на срещата. Доволен съм от моите играчи. Сега те ще почиват няколко дни и след това..

публикувано на 03.05.24 в 11:07

Атанас Апостолов: Пропуснахме добри възможности, но съм доволен от играчите

"Доволен съм от старанието на тима. Не можахме да победим "Сливен". Срещата завърши 1:1, като и ние и те имахме възможности за победа в този мач. Навярно загубата ни в предния кръг в Димитровград оказа психолигическо въздействие на играчите ми...

публикувано на 03.05.24 в 10:54

Златни медали донесоха в Стара Загора възпитаниците на ГПЧЕ „Ромен Ролан“

Отборите на старозагорското училище ГПЧЕ „Ромен Ролан“ завоюваха първите места по бадминтон за юноши и девойки 11. -12. клас. Те донесоха отличията от финалите на Ученическите спортни игри `2024, които се проведоха в град Хасково от 28 април до 1 май...

публикувано на 02.05.24 в 12:26

Великденски футболен турнир събра над 150 деца в Стара Загора

В Стара Загора се проведе Великденски футболен турнир за деца набор 2015 и 2016 година. Участие в него взеха 15 отбора, а срещите се играха в 2 полувремена по 12 минути на спортните игрища зад Централна поща. Това съобщиха от пресцентъра на общината...

публикувано на 02.05.24 в 12:24