Административният съд в Ямбол насрочи дело срещу наредба на Общинския съвет

БГНЕС

Административният съд в Ямбол насрочи за 13 април открито съдебно заседание по образувано дело срещу приетата от Общинския съвет наредба за определяне на местните такси и на цените на услугите в община Ямбол. Това съобщи говорителят на съда Катя Няголова. 
Според Окръжната прокуратура наредбата е приета при съществени нарушения на административно-производствените правила, както и на Закона за местните данъци и такси. 
Със свое решение от края на 2016 година общинските съветници одобриха план-сметка за събирането и извозването на сметта, поддържането и експлоатацията на регионалното депо за битови отпадъци и определиха размера на местни такси и услуги.

print Отпечатай
Още от категорията

Диригентът Димитър Косев ще се изяви като пианист в рамките на Летните музикални вечери

Държавна опера- Стара Загора, в рамките на летните музикални вечери, представя днес от 19 часа Симфоничен концерт, в който за първи път в своята музикална кариера младият диригент  Димитър Косев ще се изяви и като солист под диригентството на Амир Шиф..

публикувано на 27.07.17 в 16:23

За трета поредна година здрав рок ще огласи Свиленград през август

За трета поредна година Свиленград ще бъде домакин на международен рок фестивал. Музикалното събитие се оргинизира на 18 и 19 август в парка "Младежки" край река Марица- съобщиха от Общината. На сцената в двата дни ще се качат седем групи. Първи в..

публикувано на 27.07.17 в 16:06

Изложба, посветена на Освободителната война, откриват в РИМ- Стара Загора

„Знамето на Свободата“ е изложбата, която ще бъде открита в 18 ч. тази вечер в Регионалния исторически музей в Стара Загора. Тя е посветена на 140 години от боевете за Стара Загора по време на Руско-турската освободителна война 1877-1878 г. Посетителите..

публикувано на 27.07.17 в 15:51

3000 ученици се губят според списъците на РУО в община Стара Загора

Близо 3000 ученици се губят според списъците на РУО в община Стара Загора, алармира заместник кметът Иванка Сотирова .  Справката е за  ученици от 2002-ра до 2012-та година  във възраст до 16 години и тя я е получила вчера. Вероятно голяма част от..

публикувано на 27.07.17 в 15:13

Със закон да се защитава излъчването на българската музика, предлагат музикантите от група "Хоризонт"

Музикантите от група "Хоризонт" настояват за приемане на закон, който да регулира излъчването на българска музика. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Валери Славчев - вокалист на групата. „Не само аз, но и много български колеги музиканти и..

публикувано на 27.07.17 в 12:12

Нови икономически зони в Стара Загора и безплатно паркиране за електромобили ще гласуват старейшините преди ваканцията.

Да се създадат нови икономически зони и да се разшири обхватът на териториите, предвидени за жилищно строителство в Стара Загора, предлагат общинските съветници от БСП на предстоящата днес сесия.  Предложението на съветниците е за нов проект за ОУП да..

публикувано на 27.07.17 в 08:10

Три училища в Стара Загора ще бъдат пребазирани

Заради извършването на ремонтни дейности в сградите на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, Търговкса гимназия „Княз Симеон Търновски“ и СУ „Железник“ част от паралелките в учебните заведения ще бъдат пребазирани . Това обясни зам.- кметът на Община Стара Загора..

публикувано на 26.07.17 в 19:26

Молбата за целева помощ за отопление ще се подава и по настоящ адрес

Започна приемът на заявления –декларации за отпускане на целева помощ за отопление през предстоящия отоплителен сезон, припомниха от  Дирекция „Социално подпомагане“- Стара Загора. Крайният срок за приемане на заявленията е 31.10.2017 год.  Със..

публикувано на 26.07.17 в 16:29

Нередовното изплащане на заплатите е основен проблем, констатират при проверки от Инспекцията по труда

Над 1 550 проверки на фирми и предприятия в областта са извършили служителите на Дирекция „Инспекция по труда“- Стара Загора през първите шест месеца на годината,  отчете Йордан Йорданов,  началник отдел „Административно, информационно и правно..

публикувано на 26.07.17 в 16:25

Стара Загора се подготвя за 140-тата годишнина от бовете за освобождението на града

В навечерието на 140-тата годишнина от боевете за освобождението на Стара Загора продължават планираните мероприятия за отбелязване на историческото събитие. Кулминацията на честванията е предвидена за понеделник, 31 юли, когато в 21 часа старозагорци..

публикувано на 26.07.17 в 15:48