Административният съд в Ямбол насрочи дело срещу наредба на Общинския съвет

БГНЕС

Административният съд в Ямбол насрочи за 13 април открито съдебно заседание по образувано дело срещу приетата от Общинския съвет наредба за определяне на местните такси и на цените на услугите в община Ямбол. Това съобщи говорителят на съда Катя Няголова. 
Според Окръжната прокуратура наредбата е приета при съществени нарушения на административно-производствените правила, както и на Закона за местните данъци и такси. 
Със свое решение от края на 2016 година общинските съветници одобриха план-сметка за събирането и извозването на сметта, поддържането и експлоатацията на регионалното депо за битови отпадъци и определиха размера на местни такси и услуги.

print Отпечатай
Още от категорията

Митрополит Киприан изказа съболезнования към семействата на двамата младежи, загинали преди ден при катастрофата край Стара Загора

Митрополит Киприан изказа съболезнования към семействата на двамата младежи, загинали преди ден при катастрофата до разклона за "Бетонов център“ по пътя Стара Загора - Богомилово. В съболезнователния адрес пише: Старозагорската..

публикувано на 27.05.17 в 16:23

Емил Христов, народен представител от ГЕРБ, с дарение за жителите на село Еленино

Емил Христов, народен представител от ГЕРБ в 44-тото Народно събрание  и общински ръководител на партията за Стара Загора, зарадва днес жителите на село Еленино с подарък – 32-инчов телевизор . Дарението бе направено на празника на местното..

публикувано на 27.05.17 в 14:20

Проф. Иво Кременски: България е единствената страна в ЕС, без действаща в момента скринингова програма на редките болести

16-та национална среща "Живот за здравеопазването - как?" се провежда в курорта Албена под патронажа на президента Румен Радев. Организатор е фондация МОСТ - медии, общество, семейство, традиции. И тази година акцент в здравния форум са редките и..

публикувано на 27.05.17 в 13:47

Митрополит Киприан ще дирижира "Реквием" на Моцарт в Казанлък

Тази вечер от 19.30 часа на сцената на Дома на културата „Арсенал“ в Казанлък ще прозвучи монументалната последна творба на гениалния В. А. Моцарт - „Реквием” . На диригентския пулт в родния си град ще застане Старозагорският митрополит Киприан ...

публикувано на 27.05.17 в 10:15

Поход с награди в последната събота от май

За втори път този месец Община Стара Загора и Туристическо дружество „Сърнена гора“ организираха общоградски поход в района на парк „М. М. Кусев“ (Аязмото). Маршрутът тръгва от парк „Аязмото“ , преминава през кв. „ Дъбрава“ /Лъвската чешма/, Боров дол,..

обновено на 27.05.17 в 09:53

Васил Петров: Старозагорци не са запознати за какво ще се гласува на референдума за "Бедечка"

Масово старозагорци не са запознати с това за какво ще се гласува на референдума на 18 юни. Ако се тръгне в посока отчуждаване на имоти в „Бедечка“, община Стара Загора ще трябва да плати много повече от посочените 33 милиона лева. Ще е необходима..

публикувано на 26.05.17 в 16:52

Фолклорен фестивал събира в Малко Търново любители на фолклора от цялата страна

Единадесет танцови клуба от цялата страна ще участват във второто издание на националния фолклорен фестивал „ Хоро в Странджа“, който ще се проведе на 27 май в град Малко Търново. Целта на организаторите, от община Малко Търново, е популяризиране и..

публикувано на 26.05.17 в 16:05

Първият фестивал на еко, био производителите и арт творците започва днес в Садово

Фестивал на еко и биопроизводителите и арт творците ще събере от днес до неделя за първи път в Садово почитатели на чистите екологични храни и напитки, последователи на био земеделието и любителите на сувенири от естествени материали. Близо 40 фермери,..

публикувано на 26.05.17 в 16:04

86 абсолвенти от Ветеринарния факултет на ТрУ получиха дипломите си

86 абсолвенти от 89-ти випуск на Ветеринарния факултет на Тракийския университет получиха дипломите си за магистър по ветеринарна медицина. На тържествената церемония присъстваха  председателят на общинския съвет в Стара Загора – Таньо Брайков,..

публикувано на 26.05.17 в 15:39

Представят изложба на комикси в Къщата на архитекта тази вечер

Двама млади творци – братята Емилиян и Станимир Вълеви – художници и писатели, ще представят пред старозагорска публика своята самостоятелна изложба „Имагинериум“ тази вечер от 19 часа в арт пространството Къщата на архитекта. Двамата братя пишат..

публикувано на 26.05.17 в 14:21