Административният съд в Ямбол насрочи дело срещу наредба на Общинския съвет

БГНЕС

Административният съд в Ямбол насрочи за 13 април открито съдебно заседание по образувано дело срещу приетата от Общинския съвет наредба за определяне на местните такси и на цените на услугите в община Ямбол. Това съобщи говорителят на съда Катя Няголова. 
Според Окръжната прокуратура наредбата е приета при съществени нарушения на административно-производствените правила, както и на Закона за местните данъци и такси. 
Със свое решение от края на 2016 година общинските съветници одобриха план-сметка за събирането и извозването на сметта, поддържането и експлоатацията на регионалното депо за битови отпадъци и определиха размера на местни такси и услуги.

print Отпечатай
Още от категорията

Бежанският център в село Баня остана празен (снимки)

Регистрационно–приемателният център в новозагорското село Баня от два дни е празен. Във вторник почти всички, живеещи доскоро там бежанци, получиха решенията си за предоставяне на закрила и напуснаха лагера. В момента центърът се подготвя за..

публикувано на 30.03.17 в 17:46

Няма да има референдум срещу разкриването на бежански центрове в Ямболска област

Общинските съвети на петте общини в Ямболска област гласуваха против провеждането на местен референдум срещу разкриването на бежански центрове в региона. Причината за решението на Общински съвет Елхово е, че подобно решение не е от компетенцията на..

публикувано на 30.03.17 в 17:37

Областна дирекция „Земеделие“ с нов директор

Досегашният директор на Областна дирекция „Земеделие“ Елка Бонева е отстранена от длъжността със заповед на министъра на земеделието и горите. Това потвърди за Радио Стара Загора назначеният на нейно място от днес Йордан Узунов. Позицията той..

публикувано на 30.03.17 в 16:50

Изложба под мотото „Присъствие“ се открива тази вечер в Художествена галерия- Стара Загора

Изложба под мотото „Присъствие“ се открива тази вечер от 18.00 в западната зала на Художествена галерия- Стара Загора. Експозицията включва 24 творби от фонда на галерията.   Живописните произведения са на 2 поколения художници от Стара Загора, между..

публикувано на 30.03.17 в 16:38

Митрополит Киприян ще отслужи водосвет за здраве в клуба на дружество „Диабет“ – Стара Загора

На 7 април старозагорският митрополит Киприан ще отслужи водосвет за здраве в клуба на дружество „Диабет“ – Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. След извършения ремонт на стойност 26 000 лв., финансиран от Община Стара..

публикувано на 30.03.17 в 14:47

ГЕРБ заложи на нещо различно и с това спечели доверието на избирателите, смята Емил Христов

„Зала „Славейков“ е място за решаване на въпроси, свързани с бъдещето и развитието на Стара Загора“, а не за политиканстване“. Така коментира поведението на групата общински съветници от БСП, които възпрепятстване началото на днешното заседание Емил..

публикувано на 30.03.17 в 14:28

Декларация на БСП опразни Общинския съвет в Стара Загора

Нетрадиционно започна 20-тото заседание на Общинския съвет в Стара Загора. Малко след проверка на кворума от 41 съветници, в залата останаха едва 14. Причината : председателят на групата съветници на БСП Валентина Бонева излезе на..

публикувано на 30.03.17 в 13:01
Душо Гавазов

Няма опасност за жителите на с. Зимница, увери Душо Гавазов

Няма повод за безпокойство, че в с. Зимница може да избухне взрив от хранително натравяне заради негодна храна по Програмата „Топъл обяд. Само две жени от с. Зимница са откарани до инфекциозното отделение в Стара Загора . Но днес вече са изписани...

публикувано на 30.03.17 в 12:53

Групата на ГЕРБ в ОбС – Стара Загора осъжда остро опита на БСП да политизира сесията на Общинския съвет

Всички общински съветници от ГЕРБ напуснаха залата на Общинския съвет в Стара Загора в знак на протест, след грубо нарушение на правилника му за работа от страна на БСП . „Днес се случи нещо, което не бива да се случва занапред – върнахме Общинския..

публикувано на 30.03.17 в 12:15

Ден на отворените врати в Стара Загора организира българо-швейцарската Ортопедична работилница

Ден на отворените врати организира на 31 март от 11.00 часа единствената в България единствената в България българо- швейцарска Ортопедична работилница в Стара Загора, която изработва коригиращи ортопедични средство за деца с церебрална парализа и..

публикувано на 30.03.17 в 12:11