Административният съд в Ямбол насрочи дело срещу наредба на Общинския съвет

Снимка: БГНЕС

Административният съд в Ямбол насрочи за 13 април открито съдебно заседание по образувано дело срещу приетата от Общинския съвет наредба за определяне на местните такси и на цените на услугите в община Ямбол. Това съобщи говорителят на съда Катя Няголова. 
Според Окръжната прокуратура наредбата е приета при съществени нарушения на административно-производствените правила, както и на Закона за местните данъци и такси. 
Със свое решение от края на 2016 година общинските съветници одобриха план-сметка за събирането и извозването на сметта, поддържането и експлоатацията на регионалното депо за битови отпадъци и определиха размера на местни такси и услуги.

Още от категорията

Стара Загора отново ще е сцена на франкофонски театрален фестивал за ученици

От 27-ми до 29-ти април Стара Загора ще бъде домакин на 25-я Международен фестивал на ученическия франкофонски театър. Организатори са Френският културен институт в София, Община Стара Загора, Алианс Франсез и Асоциацията на преподавателите по..

публикувано на 24.04.18 в 18:10

Жителите на Калояновец негодуват срещу подвижен екарисаж

Подвижен екарисаж изграден в старозагорското село Калояновец разтревожи жители и работници в селото. В сигнал до Радио Стара Загора много хора се оплакаха от острата и зловонна миризма, която са принудени да търпят от няколко седмици. Инсталацията..

публикувано на 24.04.18 в 17:20
доц. Руска Паскалева

Над 60 % от децата в общината са с неправилна стойка още в предучилищна възраст

Близо 65 % от 5- и  6-годишните деца в Община Стара Загора са с нарушена стойка, а над 10 % са с повишено тегло.Тревожните данни са от скринингово изследване, извършено  с цел  диагностика и превенция на бъдещи гръбначни изкривявания и наднормено тегло..

публикувано на 24.04.18 в 17:10

Протестиращите миньори очакват министър Петкова да посети рудниците

Не сме удовлетворени от реакцията на министерството на енергетиката на поставените отново днес искания за 15% увеличение цената на добиваните в маришкия басейн въглища, техническото състояние на дружеството и проблемите с българския..

публикувано на 24.04.18 в 16:15
Георги Гьоков

БСП внася в Парламента подписка за оставката на Емил Христов

Парламентарната група на „БСП-Лява България“ ще внесе в народното събрание на 25 април т.г. подписка с искане за оставката на заместник председателя на 44 народно събрание Емил Христов от ГЕРБ за недопускането на протестиращи хора с увреждания в..

публикувано на 24.04.18 в 13:00

„Златна липа“ идва с рекорден брой филми и участници

Шестото издание на Кинофестивала за ново европейско кино „Златната липа“ ще бъде официално открито на 2 юни в Стара Загора, обяви неговият създател и директор, режисьорът Магдалена Ралчева. Наситената фестивална програма ще завърши на 6 юни с..

публикувано на 24.04.18 в 12:33

Започва пръскането за кърлежи и комари в Стара Загора

В сряда, 25.04.2018 г. в 20.00 часа, започва първото пръскане срещу кърлежи в Стара Загора, за което е изготвен график по административни бюра, села и обекти , информират от община Стара Загора. Ще бъдат обработени общо 783 244 кв.м площ. За..

публикувано на 24.04.18 в 12:20

Търсят решение на проблема с пътната безопасност

Философията на споделената отговорност по силата, на която е регулирана безопасността на движението по пътищата у нас, е неработеща и следователно опасна. Това обяви в интервю за Радио Стара Загора Богдан Милчев, член на УС на Института по пътна..

публикувано на 24.04.18 в 10:02
Мини

Работещите в "Мини Марица Изток" излизат на протест днес

Около 700 души, членове на КТ „Подкрепа“ в рудник „Трояново-1“ ще се включат днес в протестните действия на миньорите от „Мини Марица Изток“ пред Министерството на енергетиката. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Стоян Стоянов,..

публикувано на 24.04.18 в 09:19

Пожар горя рано тази сутрин в центъра на Стара Загора

Около 100 квадратни метра площ във вътрешния двор на популярно заведение в центъра на Стара Загора са изгорели при пожар тази нощ. Това съобщи за Радио Стара Загора комисар Стоян Колев, началник на Регионалната служба „Пожарна безопасност..

публикувано на 24.04.18 в 08:56