Скулптура - послание към галактическите цивилизации да се издигне пред НДК, предлага изобретател

Кинетична скулптура, символ на човешкия разум, да бъде издигната пред Националния дворец на културата в София. Това предлага един от най-големите съвременни български изобретатели, д-р инж. Георги Тончев от Балканската академия за иновации, партньор на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Предложението е отправено към Министерския съвет и към групата, която ще организира събитията по посрещането на Българското председателство на Съвета на EС. Тя стилизирано ще изразява физическия закон за разширяващата се Вселена и ще показва, че човечеството разбира закона за развитието на Вселената. Според автора на идеята, това послание на човешкия разум към галактическите цивилизации е най-добре да бъде изпратено от територията на ЕС, където е най-значимото обединение на държави в световната история.
Още от категорията

Няколко са сигналите за поражения в Стара Загора след вчерашната буря

„Само няколко сигнала за поражения от вчерашната краткотрайна буря получихме в Община Стара Загора. Има паднали дървета на централната алея в парк „Митрополит Методий Кусев“, които утре ще бъдат почистени.  Сравнение със ситуацията  преди две седмици..

публикувано на 17.06.19 в 16:43

102-ма седмокласници не се явиха на изпита по БЕЛ днес, има една анулирана работа

На днешния изпит по български език и литература от Националното външно оценяване не са се явили 102-ма от имащите право 2746 седмокласници в областта, съобщи Милена Йолдова, председател на Регионалната комисия за организиране и провеждане на изпитите..

публикувано на 17.06.19 в 16:27

Над 130 участници се включиха в литературния конкурс "Николай Лилиев"

136 участници се включиха в шести национален литературен конкурс „Николай Лилиев”, каза за Радио Стара Загора председателят на журито Таньо Клисуров. Тази вечер ще бъдат отличени най-добрите творби от 17,30 часа в РБ „Захарий Княжески“. „През..

публикувано на 17.06.19 в 14:21

Георги Славов: "В Ямбол има перспектива и бъдеще, очакваме нови инвеститори"

Положителната  тенденция за намаляване на безработицата в Ямбол е знак за  засиленото предлагане на заетост, отчете в деня на празника на града Св. Дух кметът на община Ямбол Георги Славов.  В регионален мащаб град Ямбол продължава да е с най-ниска..

публикувано на 17.06.19 в 13:51

България и Гърция в общ проект за преодоляване на рисковете от наводнения

Област Хасково попада в рамките на проект „Интегрирани действия за съвместна координация и преодоляване рисковете от наводнения в трансграничния район“.  Проектът ще обхване  и  областите Благоевград, Смолян, Кърджали в България и Солун, Серес, Драма,..

публикувано на 17.06.19 в 13:08

Обсъждаха проблемите с междуградския транспорт в малките общини на Старозагорска област

Работна среща, посветена на проблемите с междуградския транспорт в малките общини на Старозагорска област , се състоя  в Областна администрация днес. На срещата бяха обсъдени различни възможности за разрешаване на проблема с проблема с превозването..

публикувано на 17.06.19 в 12:38

"Дама Пика" в Драматичен театър "Гео Милев" - Стара Загора

Спектакълът „Дама Пика“ на пловдивския Куклен театър ще бъде представена в Драматичен театър „Гео Милев“, Стара Загора тази вечер от 19.00 ч. Постановката е по небезизвестния  роман “Дама пика” (1834) на А. С. Пушкин. „„Дама Пика“ е спектакъл..

публикувано на 17.06.19 в 11:00

Раниха с нож военен в Казанлък след битов скандал

Военнослужещ е намушкан с нож в Казанлък при битов скандал тази сутрин. Около 7 часа военният е слязъл да направи забележка за силната музика на своя съсед Данаил, но той го пробожда с нож. Раненият мъж е откаран в болница, а комшията е арестуван...

публикувано на 17.06.19 в 10:22

Номинират балетната прима Снежана Дескова за Почетен гражданин на Стара Загора

Инициативен комитет издига кандидатурата  на Снежана Дескова за Почетен гражданин на Стара Загора. Преди премиерата на спектакъла „Превъплъщение” на Балетната школа при читалище „Родина“  в петък хората се разписваха под Предложението на..

публикувано на 17.06.19 в 10:00

Ямбол празнува

От 10.00 е официалната церемония пред сградата на общината с тържественото издигане на знамената на Република България, на община Ямбол и Европейския съюз, когато и кметът на града Георги Славов ще произнесе своето празнично послание към..

публикувано на 17.06.19 в 08:00