"Загорче" пее и танцува за 40-годишния си юбилей

1700 концерта, 44 турнета и над 2000 деца са преминали в годините през фолклорния ансамбъл „Загорче”, каза в ефира на Радио Стара Загора главният художествен ръководител Венелин Кръстев. Тази година ансамбълът отбелязва своя 40-годишен юбилей. Кулминацията на празника е концерт под надслов „Ансамбъл Загорче – подготовка за живот и личностно развитие”, който ще се състои от 19 ч. тази събота в Държавна опера Стара Загора. По думите на Венелин Кръстев, този концерт ще е различен, защото на рождения ден на ансамбъла в него ще участват "загорчета" от всички възрасти:
Още от категорията
Катя Зографова

Катя Зографова представя новата си книга „Словозографии“ във фоайето на Радио Стара Загора

Нова книга в деня на своя светец-покровител Света великомъченица Екатерина ще представи днес в Стара Загора литературоведът Катя Зографова. Изданието, което събира в себе си пет книги и се характеризира с богато жанрово многообразие, носи..

публикувано на 24.11.17 в 10:56
Архив

В димитровградската болница "Св. Екатерина" получават само част от заплатите си

Лекарите и сестрите от общинската болница „Св. Екатерина“ в Димитровград ще посрещнат днешния празник на патрона си и коледно-новогодишните празници с частично изплатени заплати. Всеки от 184-та медици, сестри и санитари има да получава средно..

публикувано на 24.11.17 в 10:00
Архив

Живко Тодоров оттегли предложението си за нови граници на зоните в Стара Загора

"Не искам пак аз да съм лошият, а общинските съветници – добрите", така кметът на Стара Загора Живко Тодоров обясни защо е оттеглил предложението си да бъдат определени нови граници на зоните в областния град. „В Общинския съвет няма нагласа това..

публикувано на 24.11.17 в 09:00

„Молитва за Стара Загора“ се бори за приза "Туристическо събитие на 2017 година"

Уникалният светлинен и звуков спектакъл „Молитва за Стара Загора“, организиран от община Стара Загора на 31 юли тази година, бе номиниран в годишната класация на Министерството на туризма в категория „Туристическо събитие на 2017 година“...

публикувано на 24.11.17 в 08:25

Младите хора искат да останат да живеят, работят и да се развиват в България

Младите хора искат да останат да живеят, работят и да се развиват в България. Това декларираха над 80 млади активни хора от региона на Стара Загора на проведената днес в Международния младежки център в Стара Загора шеста регионална годишна..

публикувано на 23.11.17 в 16:55

Емил Христов: Моето избиране за зам.- председател на парламента е признание за Стара Загора

Старозагорският народен представител от ГЕРБ Емил Христов днес бе избран за заместник-председател на Народното събрание, със 123 гласа „За“ . Той зае мястото на Цвета Караянчева, която преди дни бе издигната за председател на парламента...

публикувано на 23.11.17 в 15:19

За нов бум на телефонните измами алармират от полицията

Опитите за телефонни измами напоследък отново са се увеличили, предупреждават от полицията. При последния случай, регистриран само преди два дни, 45 годишна старозагорка  хвърли през терасата си близо 40 хиляди лева, след като бе въвлечена в..

публикувано на 23.11.17 в 14:58

Създаването на индустриална зона „Загора” – основна точка в дневния ред на предстоящата сесия на ОбС Стара Загора

Създаването на индустриална зона „Загоре“ ще бъде включено като точка в дневния ред на сесията на Общинския съвет в Стара Загора. Заседанието на местния парламент е насрочено за 30 ноември. Предложението към общинските съветници е да бъде..

публикувано на 23.11.17 в 14:26

Община Сливен ще иска разсрочване на задълженията си

Разсрочване на задължението от 2,5 милиона лева ще поиска община Сливен от кредиторите . Това съобщи кметът Стефан Радев, след като стана ясно, че две фирми са осъдили общината да плати лихвите за извършени от тях дейности по снегопочистване и..

публикувано на 23.11.17 в 13:20

М. Димитров: Хората, които искат да строят „Белене” са готови да жертват ТЕЦ-овете

„Същите хора, които сега искат да строят АЕЦ „Белене“ , наричаха този проект гьол. Не мога да си обясня тази рязка промяна в мнението по тази тема на премиера и управляващото мнозинство.“ Така коментира в интервю за Радио Стара Загора икономистът..

публикувано на 23.11.17 в 12:24