"Загорче" пее и танцува за 40-годишния си юбилей

1700 концерта, 44 турнета и над 2000 деца са преминали в годините през фолклорния ансамбъл „Загорче”, каза в ефира на Радио Стара Загора главният художествен ръководител Венелин Кръстев. Тази година ансамбълът отбелязва своя 40-годишен юбилей. Кулминацията на празника е концерт под надслов „Ансамбъл Загорче – подготовка за живот и личностно развитие”, който ще се състои от 19 ч. тази събота в Държавна опера Стара Загора. По думите на Венелин Кръстев, този концерт ще е различен, защото на рождения ден на ансамбъла в него ще участват "загорчета" от всички възрасти:
Още от категорията
За да се получи еко сертификат „Син флаг“ един плаж трябва не само да има чиста вода, но също така да отговаря на още 32 критерия относно чистотата, управлението на околната среда и организация, образование и информация за околната среда, безопасност за посетителите и услуги, както и за защита на природата, на брега и крайбрежната зона.

13 плажа получиха сертификат "Син флаг"

13 плажа по родното Черноморие и едно яхтено пристанище са получили престижния сертификат „Син флаг“ за тази година, съобщи за Радио Стара Загора Станимир Георгиев, председател на управителния съвет на българско сдружение „Син флаг“. Отличието се..

публикувано на 25.04.18 в 11:41

В Димитровград ще се проведат 25-те Дни на поезията "Пеньо Пенев"

От 26 април до 8 май Димитровград ще бъде столица на поезията в България с традиционните Дни на поезията "Пеньо Пенев", които ще се проведат за 25-и път, съобщи Живка Шишкова,  уредник на музей “Пеньо Пенев“- Димитровград.  Програмата стартира с..

публикувано на 25.04.18 в 11:37

Д-р Дамян Миков: Инсинератора в Калояновец е безопасен

Няма екарисаж в старозагорското село Калояновец, подвижната инсталация за изгаряне на трупове на животни е инсинератор и може да се позиционира на различни места, като съоръжението е напълно безопасно, заяви за Радио Стара Загора д-р Дамян Миков,..

публикувано на 25.04.18 в 10:04

Хасково учредява награда "Ученик на годината"

Призът предстои да бъде обсъден на предстоящото заседание на Общинския съвет на 27 април, съобщи за Радио Стара Загора Диана Иванова от пресцентъра на общината.  Замисълът е наградата да е индивидуална и да бъде присъждана в четири направления..

публикувано на 25.04.18 в 09:14

Шест училища от Стара Загора ще се включат в състезание за умения за защита при кризисни ситуации

Община Стара Загора и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ организират общински кръг на Национално ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“. Шест училища от Стара Загора ще премерят знания..

публикувано на 25.04.18 в 07:34

"Ден на кариерата" в Тракийския университет

Тракийският университет в Стара Загора отваря врати за фирми и организации от регионален и национален мащаб, които ще предоставят актуална информация за свободните работни позиции и стажантски програми за студентите в рамките на инициативата "Ден на..

публикувано на 25.04.18 в 07:26

Започва пръскането за кърлежи и комари в Стара Загора

В сряда, 25.04.2018 г. в 20.00 часа, започва първото пръскане срещу кърлежи в Стара Загора, за което е изготвен график по административни бюра, села и обекти , информират от община Стара Загора. Ще бъдат обработени общо 783 244 кв.м площ. За..

обновено на 25.04.18 в 07:21

Старозагорската опера представя "Мадам Бътерфлай" в Одрин

На 25 април Държавна опера – Стара Загора ще представи спектакъла на операта  „Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини  в голямата зала на  Тракийския университет в гр. Одрин, Турция.  Спектакъла ще дирижира  Ивайло Кринчев – главен диригент на..

обновено на 25.04.18 в 06:12

Представители на ЕК ще посетят Спасителния център в Стара Загора

Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова и представители на Европейската комисия ще посетят Спасителния център за диви животни „Зелени Балкани“ в Стара Загора днес. Центърът е бенефициент, успешно изпълнил проекти по програма LIFE..

публикувано на 25.04.18 в 05:55

Стара Загора отново ще е сцена на франкофонски театрален фестивал за ученици

От 27-ми до 29-ти април Стара Загора ще бъде домакин на 25-я Международен фестивал на ученическия франкофонски театър. Организатори са Френският културен институт в София, Община Стара Загора, Алианс Франсез и Асоциацията на преподавателите по..

публикувано на 24.04.18 в 18:10