Кръстина Таскова: "Обвиненията към нас са медиен спектакъл"

Снимка: Мария Филева, БНР

Действията на прокуратурата към народните представители от партия „ВОЛЯ“ и към самата себе се определи като „медиен спектакъл“ старозагорската депутатка Кръстина Таскова в интервю за Радио Стара Загора.

Припомняме, че лидерът на партията Веселин Марешки и самата Таскова вече депозираха писмено съгласие в парламента за снемане на депутатския им имунитет. До това се стигна след като на 23 юни главният прокурор внесе искания за снемане имунитета на Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов. Исканията се основават на доказателства от разследване на Окръжна прокуратура – Варна, образувано през 2014 г. за изнудване. От „ВОЛЯ“ вече коментираха, че атаката срещу тях идвала от конкуренцията, а обвиненията били неоснователни.

Кръстина Таскова заяви, че не се притеснява от повдигнатите обвинения, тъй като факти по тях не съществували:


Още от категорията

От днес МВР охранява паметника на Бузлуджа

От днес паметника Бузлуджа ще бъде охраняван денонощно, съобщи за РСЗ Областният управител Гергана Микова. 5 служители на МВР ще се помещават в специална охранителна кабина, която днес пристига от София. Това е първият етап от проекта за..

публикувано на 27.04.18 в 10:12

Кръводарители получават книга в акция на Сдружение "Пътуващите книги"

Четвърта поредна кръводарителска акция организира т Сдружението „Пътуващите книги на Стара Загора“ , Регионалната библиотека „Захари Княжески“ и  Районен център за трансфузионна хематология - Стара Загора. Мотото на акцията е „Дар за живот-дар..

публикувано на 27.04.18 в 08:56

Балетна Гранд Гала в Стара Загора, посветена на Международния ден на танца

Държавна опера-Стара Загора ще отбележи Международния ден на танца с БАЛЕТНА ГРАНД ГАЛА от 19 часа тази вечер.  Спектакълът се посвещава на 90 -тата годишнина на български я балет и 200 години от рождението на великия хореограф..

публикувано на 27.04.18 в 08:35

Сливенските старейшини се обявиха против създаването на общинска полиция

Общински съвет Сливен отхвърли предложението за създаване на общинска полиция. Вносителят му Момчил Пантелеев обяви, че с това си действие най-големите политически сили в местния парламент  ГЕРБ и БСП са потвърдили лоялността си една към друга...

публикувано на 27.04.18 в 06:10

Отдават под наем градската баня в Казанлък

Един от знаковите обекти в Казанлък – общинската баня до пазара в града, ще бъде отдаден под наем. Това решиха на днешното си редовно заседание общинските съветници в Града на розите.   До този момент тя беше стопанисвана от общинското дружество..

обновено на 26.04.18 в 16:40

Областният управител на Хасково Станислав Дечев се срещна с Одринския валия Гюнай Йоздемир

Разговорът се проведе в рамките на официалното посещение на делегация от България, която бе в турския град   по покана на Генералното консулство на Република България в Одрин. В деловото посещение участваха още областните управители на Пловдив, Ямбол,..

публикувано на 26.04.18 в 16:17

Благоустрояват центъра на Шипка

Зона за отдих и изграждане на сцена за обществени прояви предвижда първият етап по проект за архитектурно оформяне и благоустройство на централната част на град Шипка. Проектът предвижда още обособяване на нови зелени площи, детска площадка, както и..

публикувано на 26.04.18 в 16:08

Инер Уил клуб „Стара Загора“ показва вредата от дрогата със средствата на театъра

Инер Уил клуб „Стара Загора“ представя тази вечер в Кукления театър постановката   „БЕЗ ИЗХОД - Изповедта на един наркоман“. Спектакълът цели да покаже влиянието на наркотиците върху съзнанието на човек по един по-различен начин. Използвайки..

публикувано на 26.04.18 в 16:07

72 нови работни места ще бъдат обявени в хасковската областна администрация и общините

На заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие в Хасково днес бе представен проект за регионалната Програма за заетост в областта. Целта на стратегията е да повиши заетостта в региона. Общо 72 нови работни места ще бъдат обявени..

публикувано на 26.04.18 в 13:25
 Вени Петрова

От регионалното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите предлагат да се търси резерв на трудовия пазар в България

С наближаването на летния сезон проблемът с кадрите се очертава като трагичен. Това каза за Радио Стара Загора Вени Петрова от регионалното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите. Тя коментира още, че вносът на кадри от трети страни не решава..

публикувано на 26.04.18 в 10:53