Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От EVN очакват държавата да предложи план за погасяване на задълженията на УМБАЛ "Киркович"

Сметките на старозагорската университетска болница „Проф. Стоян Киркович“ остават запорирани на този етап, но до края на седмицата трябва да се намери решение на проблема, за да продължим да работим, каза в интервю за Радио Стара Загора изпълнителният директор на лечебното  заведение проф. Йовчо Йовчев. Той уточни, че на срещата му с финансовия министър Венцислав Горанов, която се състоя миналата седмица, е представил доклад за финансовите показатели и анализ за дейността на болницата до 30.06.2017 година. Конкретен ангажимент от страна на министерството засега не е поет, допълни проф. Йовчев. В началото на месеца  електроразпределителното дружество EVN запорира сметките на болницата заради неизплатени задължения към тях в размер на 3 млн. и 200 хил. лв.

Проф. Йовчев призна, че, ако  сметките на болницата не бъдат отблокирани до края на седмицата, ще има забавяне на заплатите на работещите в лечебното заведение. Към 30 юни общите финансови задължения на болницата възлизат на 23 млн. 400 хил. лв. За последните две години и половина са изплатени задължения в размер на 7 млн. лв., каза още проф. Йовчев като посочи, че към края на 2014 година задълженията на болницата са били 30 млн. лв.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Хасково

В Хасково за първи път заседава Общинският съвет с мандат 2019-2023 година

Днес за първи път в Хасково заседава старият Общински съвет с мандат 2019-2023 година. Това се налага заради касирането на изборите и назначаването с указ за провеждането на нови на 23 юни. Дневният ред съдържа 20 точки. В началото на заседанието..

публикувано на 26.04.24 в 10:07

Подреждат изложба в село Остра могила

Народно читалище „Пробуда-1927г“ в старозагорското село Остра могила за първи път представя изложба на творци живеещи или свързани със селото. Картини, приложно изкуство и дърворезба са подредени в експозицията. Събитието ще започне с водосвет..

публикувано на 26.04.24 в 09:27

Градушката удари и село Шивачево

Ледена покривка на места се образува след падналия град и пороен дъжд вчера следобед в град Шивачево, община Твърдица. Град и дъжд удариха Сливен и други населени места в областта.  Очаква се градушката да е нанесла щети по насажденията извън града, каза..

публикувано на 26.04.24 в 08:41

Щети след градушката и в старозагоркото село Калояновец

Щети нанесе снощната градушка и в старозагорското село Калояновец. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора Радостина Калчев, кмет на селото. Сигнали са подадени за унищожени овошки, картофи и ягоди. Направен е обход само на селото, а..

публикувано на 26.04.24 в 08:41

НОИ започва изплащането на великденските добавки за пенсионерите

Националният осигурителен институт (НОИ) ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева от днес . Очаква се да бъдат  налични преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по..

публикувано на 26.04.24 в 08:26

Цена на агнешкото над 28лв не е нормална, от производител излиза 10-12лв.

Продължават да падат цените на зеленчуците и плодовете, най-сериозно при краставиците. Те ще и продължат да поевтиняват. Това каза за Радио Стара Загора председателят на ДКСБТ Владимир Иванов. Потребителската кошница тази седмица е точно толкова,..

публикувано на 26.04.24 в 08:20

Предимно слънчево време ни очаква в последния работен ден

През деня ще е предимно слънчево. След обяд главно над планинските райони ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми . Ще духа слаб предимно северен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°. В планините ще..

публикувано на 26.04.24 в 05:00

Градушката нанесе щети над земеделски площи и в село Баня

Силна градушка удари новозагорското село Баня вчера следобед. Късовете са с големината на яйца. Нанесени са изключително тежки поражения. Напълно унищожена е реколтата от пшеница, картофи и рози.  Земеделецът Генчо Колев сподели, че загубите от..

публикувано на 26.04.24 в 04:54

Катастрофа затруднява движението по Подбалканския път край Николаево

Временно движението по Подбалканския път в участъка между град Николаево и село Ветрен се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП и се регулира от пътна полиция, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". По първоначална информация два..

публикувано на 25.04.24 в 19:31

Порой и ситна градушка и в Стара Загора

Пороен дъжд и ситна градушка се изляха над Стара Загора малко след 18.30 ч. За секунди част от улиците побеляха от ледени парчета с размера на грах. Улиците в централната част на града се наводниха. Зам.-кметът на Стара Загора Радостин Танев съобщи, че..

публикувано на 25.04.24 в 19:10