Хендлерът – най-добрият приятел на кучето в ринга

Хендлингът е започнал да се формира като професия много рано, като се е развивал заедно с усъвършенстването на правилата на изложбите и на оценяването. Той представлява система за професионално представяне на кучетата на екстериорния ринг, както и подготовката им за участие. Хендлерът е човекът, който ръководи кучето, показвайки го в ринга пред експерта.

Изискванията към професионалния хендлер съвсем не са малко и обхващат както облеклото, така и физическата му издръжливост, защото понякога се налага хендлерът да изкара цял ден (а понякога и два или три) на изложба, да представи кучето (понякога не само едно) и трябва да може да побяга в ринга 30-40 минути в бърз тръс редом с доберман, ротвайлер, овчарка или друго служебно или ловно куче, за което се изисква добра издръжливост и физическа подготовка, а това може да се провери само при бяг в бърз тръс.

Някои хендлери представят само ловни, служебни, декоративни кучета или само немски овчарки. В повечето случаи хендлерът не познава лично кучето, което представя и го вижда ден преди изложбата. Какво още е важно, за да бъдеш добър в това призвание, имат ли кучетата сценична треска преди излизането в ринга и как хендлерът може да помогне на кучето да се представи максимално добре – отговорите на тези въпроси чуйте в интервюто с 15-годишната Емилия Христова от София, която е една от най-младите, но пък вече с голям стаж хендлер в България. Наскоро тя представи прекрасно поверените й представители на аристократична ловна порода ваймаранер по време на 4-та национална специализирана изложба на Национален клуб Ваймаранер- България. Интервю на Мария Стефанова:

Снимка


Снимка


Снимка

Още от категорията

Скандинавски митове оживяват в „Залезът на боговете“

Последната част от сагата „Пръстенът на нибелунга“ – „Залезът на боговете“  на Елена Павлова ще бъде представена в Стара Загора днес - 23 октомври. „Залезът на боговете“ е четвъртата част от фентъзи поредицата по либретото на Вагнеровата опера,..

публикувано на 23.10.17 в 14:10

„С нами Бог“ е новата песен на Митко Динев

Обичаният поет с китара Митко Динев е с ново музикално предизвикателство към своите почитатели и приятели. Песента се казва „С нами Бог“ и е в дует на Асен Масларски – поет с китара и Ваня Джаферович. Чуйте още в интервюто на Силвина Златарова:..

публикувано на 23.10.17 в 12:13

Най-старата костенурка в света е гей

Много хора казват, че с времето откриват неподозирани тайни за партньорите си, но рядко изненадите са толкова големи като за Джонатан - най-възрастната костенурка в света, който имаше връзка с Фредерика от 26 години, съобщи в. "Дейли мейл".  Едва..

публикувано на 20.10.17 в 13:47

Въпроси без отговори в "Човек сред хората"

Нинко Кирилов представя своята книга  "Човек сред хората" в Стара Загора на 21-ви октомври /събота/. Това е книга събрала 19 разказа. Градски, емоционални, категорично ситуирани в съвремието ни и около него с акцент върху детайлите на човешката..

публикувано на 20.10.17 в 13:36
Пабло Мецелани, Мария Стефанова, Александър Костадинов

Пабло Мецелани – аржентинският музикант, влюбен в българската народна музика

След Пловдив, Казанлък и Стара Загора българското турне на световноизвестния Пабло Мецелани продължава днес в Радио Благоевград, където в 18.30 ч. той ще участва в съвместен концерт с децата от школата по тамбура към Центъра за личностно и творческо..

публикувано на 19.10.17 в 11:13
Личен архив

Една безценна цигулка и завладяващата история на самоукия лютиер Филчо Филчев

Всяка невероятна житейска история разказва за израстването на личността и таланта през годините, а тази проследва как талантът се предава от поколение на поколение и как семейната памет съхранява дълга към вече постигнатото. Това е история за онова..

публикувано на 18.10.17 в 13:57

Иван Юруков в моноспектакъла „Пилето, което казва Ку“

Един от най – харесваните и популярни наши актьори от театралната сцена и телевизионния екран – Иван Юруков ще представи великолепния си моноспектакъл „Пилето, което казва Ку“. Част от есенното турне на актьора е и Стара Загора. Сценарият на „Пилето,..

публикувано на 18.10.17 в 12:11

С призив "Върнете казармата" млад дизайнер създава мода за мъже

С призив “Върнете казармата” младият дизайнер Едис Пала акцентира върху темата за военното обучение в най-новата си колекция за сезон есен-зима 2017/18.   Скритото послание на идеологията на модната му линия всъщност е да се върне казармата, но да бъдат..

публикувано на 18.10.17 в 11:57

Любителите на комедийното кино в Габрово могат да видят 17 продукции в програмата на "Смешен филм фест"

Любителите на комедийното кино могат да видят 17 кинопродукции в програмата на "Смешен филм фест" . Осмото издание на фестивала започва на 18 октомври в зала "Възраждане" и ще продължи до 24 октомври. Това съобщи  Радослава Балевска - началник отдел..

публикувано на 17.10.17 в 14:09

Мария Мутафчиева: “Вярвам в любовта!“

Време е за музика и за една от любимите български групи „Мери Бойс Бенд“. Вокалът Мария Мутафчиева представи новата им песен „Пак да срещна твоето лице“. „Песента е с интересна история“ – споделя Мутафчиева, която вярва в любовта и доброто. Освен..

публикувано на 17.10.17 в 12:26