Във Върховния касационен съд

Община Стара Загора загуби делото за кв. "Железник", плати 5 млн. лева на фирмата за ремонта

"Възмутен съм от решението", заяви кметът Живко Тодоров

Община Стара Загора загуби окончателно съдебния спор с фирмата, която ремонтира преди 5 години квартал „Железник“. Решението от касационното дело е окончателно и влязло в сила. Образувано е изпълнително дело, чрез което от общинската хазна са иззети 4.8 млн. лв. Съдебната сага тръгна, след като Общината отказа да плати въпросната сума на „Пътстрой“ ООД заради доказано лошо изпълнение на обществената поръчка в квартала през 2011/2012 г. На първа инстанция в Старозагорския окръжен съд Общината спечели делото, но Апелативен съд - Пловдив обърна процеса в полза на фирмата. Върховният касационен съд е потвърдил апелативното решение.

Пред Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров заяви, че сумата от 4.8 млн. лв. вече е платена на частен съдебен изпълнител Гергана Илчева. Той бе категоричен, че решението на съда е абсолютно несправедливо. Кметът разясни, че не са платени на фирмата-изпълнител суми по дейности, извършени след края на посочения в договора срок 30 април 2012 г. „За какво се сключват тези договори, след като впоследствие съдът ги тълкува по различен начин. Ще качим договора на сайта на Общината, за да може всеки гражданин да се запознае с него“, каза още Тодоров. Той за пореден път посочи, че договорът е подписан от предишния кмет Светлин Танчев, като общинската администрация в следващия мандат е изпълнила стриктно клаузите на договора.

„Това решение на съда няма да повлияе по никакъв начин на управленската ни програма“, бе категоричен Живко Тодоров.


Още от категорията

Книга припомня за гастрола на Висоцки и „Таганка" в Стара Загора

Книга за визитата на Владимир Висоцки и неговия прием в България, ще бъде представена от автора ѝ Анатоли Петров в Стара Загора. Градът е един от тези, в които през 1975 г. популярният руски актьор и поет с китара и театър „Таганка“..

публикувано на 14.10.19 в 10:00

Шестима души загинаха при тежка катастрофа край град Крън

Тежка катастрофа, станала на пътя Казанлък-Габрово тази нощ отне живота на шестима души. Сигналът за инцидента е подаден след 01.00 часа тази нощ, съобщиха от пресцентъра на МВР.  На разклона за град Крън и село Хаджидимитрово челно са се сблъскали два..

обновено на 14.10.19 в 09:11

Превишение на алармения праг за серен диоксид е отчетено в Гълъбово

Повишение на алармения праг за серен диоксид е било отчетено в неделя в Гълъбово . От Регионалната инспекция по околна среда и води информират, че в 15:00ч, 16:00ч, и 17:00ч. на 13 октомври автоматичната измервателна станция , която е разположена в..

публикувано на 14.10.19 в 06:19

"СинеЛибри" с прожекции на филми днес и на 20 октомври в Стара Загора

И днес в Стара Загора продължават прожекциите на филми от програмата на Петия международен кино-литературен фестивал „СинеЛибри“. В залата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ в момента има прожекция на френския филм Загадката „Анри Пик“, а от..

публикувано на 13.10.19 в 16:51

Школата по информатика в Стара Загора отново започва работа

В Профилирана природо-математическа гимназия „Гео Милев” в Стара Загора стартира за втора година Школата по  информатика в направление „Наука” към Центъра за подкрепа за личностно развитие към Община Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на община..

публикувано на 13.10.19 в 08:45

Понижаване концентрациите на сериен диоксид в гр. Гълъбово след мерките на РИОСВ, наложени на ТЕЦ-овете в района

Понижаване концентрациите на сериен диоксид в гр. Гълъбово след мерките наложени на ТЕЦ-овете в района от РИОСВ В часовете от 16 до 18 ч. на 12 октомври е регистрирано превишение на алармен праг по показател серен диоксид в град Гълъбово,..

публикувано на 13.10.19 в 08:30

Бойко Борисов: "Защитаваме комплекса "Марица изток"

Изграждането на четирилентовия подход от Стара Загора към автомагистрала „Тракия“ може да бъде финансирано от държавата едва след приключване на дейностите по строителство на магистрала „Хемус“. Това обяви в Стара Загора премиерът Бойко Борисов. Той..

публикувано на 12.10.19 в 17:15

България няма да строи нови бежански лагери в очакване на мигрантска вълна

България няма да изгражда нови бежански лагери в очакване на нова мигрантска вълна от Турция. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на 15-ото изложение на животновъдите, което се провежда край Сливенски минерални бани. Според Борисов към този момент..

публикувано на 12.10.19 в 14:08

Презентират холандски университети в Стара Загора

Стара Загора ще бъде домакин на „Дни на холандското образование“. Това съобщи за Радио Стара Загора Милена Генчева, организатор на събитието. Преподаватели от осем университета ще запознаят посетителите с възможностите за следване в Ниската земя...

публикувано на 12.10.19 в 10:29

Националното животновъдско изложение се провежда за 15-и път

15-ото издание на "Национално животновъдно изложение", организирано Министерството на земеделието, храните и горите заедно с Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството се провежда край Сливенски минерални бани. Министърът на..

публикувано на 12.10.19 в 08:30