Трима останаха кандидатите за нов обществен посредник на Стара Загора, победителят ще бъде избран от Общинския съвет през септември

Втори етап от конкурса за избор на нов обществен посредник на Стара Загора се проведе днес. До изслушване бяха допуснати 5-ма кандидати: Диана Искрева –Идиго,  Димитър Нанев, Мариана Стоилова, Надежда Николова и Недка Дончева. Те представиха познанията си за функциите на омбудсмана пред 7-членната временна общинска комисия за избор на обществен посредник. „Интервюто с кандидатите има за цел да провери и оцени познанията им в правозащитната област и вижданията им за взаимоотношенията между граждани и местна власт“, уточни председателят на комисията Милена Желева.  Изслушването на кандидатите за местен омбудсман се проведе при открито за медиите и гражданите заседание на комисията и в присъствието на досегашния обществен посредник Павлина Делчева. След изслушване на всички кандидати комисията определи чрез таен вот имената на тримата, които ще бъдат предложени на Общинския съвет за обсъждане, съобщи след края на заседанието  Милена Желева. Най-много точки при гласуването получиха Надежда Николова- 26 т.,  Диана Искрева – Идиго -21 т. и  Недка Дончева -19 т. Общественият посредник се избира на заседание на Общински съвет с квалифицирано мнозинство от 34 гласа, за срок от 4 години като не се допуска действието му за повече от два последователни мандата.


Още от категорията

Откриха реконструирани и рехабилитирани улици и междублокови пространства в Казанлък

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов откри днес в Казанлък реконструирани и рехабилитирани улици и междублокови пространства , съобщиха от пресцентъра на партията. На церемонията присъстваха..

публикувано на 22.07.18 в 13:57

Жандармерия ограничи достъпа до село Шарково, където трябва да продължи умъртвяването на животни

Жандармерия ограничи днес достъпа до ямболското село Шарково, където трябва да продължи умъртвяването на животни заради заразата от чума. Протестиращи срещу умъртвяването се изтеглиха в съседното село, съобщава кореспондентът ни Даниела Костова...

публикувано на 22.07.18 в 12:55

И днес не взеха втора проба за чума в Болярово

Втора проба от животните в Болярово, за които има съмнение за чума, и днес не беше взета. Собственичката на стадото Анна Петрова отказва да допусне ветеринарен екип, тъй като се съмнява, че изследванията ще бъдат манипулирани.  Спокойна е обстановката..

публикувано на 21.07.18 в 16:00

Лятна програма за обучение на деца организира ХГ "Жорж Папазов" в Ямбол

За поредна година в Художествената галерия "Жорж Папазов" в Ямбол започнаха „Летни приключения и луди забавления“. Програмата на едномесечния курс за обучение на млади художници предвижда провеждането на забавни игри, занятия по теория и история на..

публикувано на 21.07.18 в 13:05

МОН предлага за обществено обсъждане график на учебното време, ваканциите и датите на изпитите

Министерството на образованието и науката предлага за обществено обсъждане график на учебното време и ваканциите, както и за датите и дейностите по държавните зрелостни изпити, националното външно оценяване и изпитите за придобиване на..

обновено на 21.07.18 в 12:38

Областният управител на Ямбол призова собствениците да допуснат вземането на нови проби от животните

Областният управител на Ямбол Димитър Иванов, председател на Областния координационен щаб за координиране мерките по предотвратяване на болестта чума по дребните преживни животни, призова собствениците на засегнатата ферма в Болярово да допуснат..

публикувано на 21.07.18 в 09:25

Блогъри ще популяризират възможностите за туризъм в Стара Загора и региона

Членове на Асоциацията на собствениците на онлайн медии за туризъм (АСТОМ) пристигнаха на тридневно опознавателно пътуване в Стара Загора. Блогърите от АСТОМ ще си партнират с Община Стара Загора и ще работят за популяризирането на туристическите..

публикувано на 21.07.18 в 08:20

Европейски проект за ромска интеграция беше отхвърлен от ОбС-Сливен

Две ромски фондации няма да могат да усвоят близо милион лева по проект с община Сливен, след като Общинският съвет в града гласува на последната си сесия срещу споразумение с тях и подаване на проект от името на общината с предложени от тях..

публикувано на 20.07.18 в 15:59

Казанлък ще има своя индустриална зона

Казанлък ще има своя индустриална зона. Това стана ясно след като кметът на общината Галина Стоянова и директорът на Национална компания „Индустриални зони“ Антоанета Барес подписаха меморандум за създаването на индустриална зона в града. Вече..

публикувано на 20.07.18 в 15:20

Увеличават се желаещите да подменят документи за самоличност в Сливен

„Паспортна служба“- Сливен удължава работното си време през летния период, заради увеличения поток от хора, подменящи личните си карти и задгранични паспорти, съобщават от Областната дирекция на МВР. Гишетата ще работят от 07.30 до 17.30 часа всеки..

публикувано на 20.07.18 в 15:17