11 блока са санирани в Нова Загора по "Региони в растеж"

Снимка: Община Нова Загора

Община Нова Загора ще приключи до декември санирането на 11 – тия блок по Националната програма за подобряване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради и ще санира десет сгради по европейската програма „Региони в растеж“. В момента тече санирането на обществени сгради, училища и на поредния жилищен блок, съобщи кметът Николай Грозев.

Нова Загора посреща празника си 14 – октомври с обновени улици. Една от тях, на името на Минко Балкански, ще бъде открита символично на Петковден. Ремонтът на улиците се извършва по капиталовата програма на общината.

По програмата се работи и в малките населени места, където се строят площади и се ремонтират сгради на кметства, здравни служби и пенсионерски клубове. През последните десет години в Нова Загора са ремонтирани основно 60 процента от улиците, каза още кметът Николай Грозев:
Още от категорията

Възстановено е електричеството в град Шипка, въпреки ураганния вятър. Има затворени пътища

Достъпът до подбалканският град Шипка е затворен. Електрозахранването е възстановено.  Почти 6 часа  1300-та жители на населеното място останаха и без електричество, заради скъсан далекопровод.   Затворен за движение е и проходът „Шипка“.  Бурен, ураганен..

публикувано на 18.01.18 в 13:10

Георги Славов: Подкрепям идеята на Живко Тодоров за създаването на реална общинска полиция на територията на страната

„Много е хубаво общинска полиция да има по-сериозни правомощия. Въпросът е те да не се дублират с правомощията на други органи, защото тогава се получава размиване на отговорността“. Това заяви в интервю за Радио Стара Загора кметът на Ямбол..

публикувано на 18.01.18 в 12:55

Села в Хасковско останаха без ток. Нарушено е водоподаването в някои квартали на града

На територията на област Хасково пет 20-киловолтови електропровода са аварирали заради силния вятър, съобщиха от пресцентъра на EVN в Пловдив. Вследствие на прекъсванията села в общините Хасково и Минерални бани са останали без ток. Работи се по..

публикувано на 18.01.18 в 12:11

Обират жени на улицата в Стара Загора

Само за няколко часа три жени в Стара Загора са станали жертва на улични грабежи, съобщават от ОД МВР - Стара Загора. Две от нападенията са станали вчера. 48-годишна жена съобщила в полицията,  че около 21.00 часа била застигната от непознат в квартал..

публикувано на 18.01.18 в 12:00

РИМ Хасково представи албум, посветен на освобождението на Хасково

Регионалният исторически музей в Хасково представи ново печатно издание, носещо заглавието: „Освобождението на хасковския край- януари 1878г..“ Албумът, чийто автори са  д-р Красимира Узунова и Румен Георгиев съдържа материали, показващи..

публикувано на 18.01.18 в 11:45

Ограничено е движението през прохода "Шипка"

Бурен вятър и скъсани далекопроводи оставиха без електричество селища в Старозагорска област. Без ток са град Шипка, части от Николаево, както и села в община Павел баня. Очаква се до края на деня електроразпределителното дружество да отстрани..

публикувано на 18.01.18 в 11:31

Затворен е пътят Казанлък-Шипка. Град Шипка е без електричество

Град Шипка е без електричество.  Тази сутрин е започнало разчистването на улиците от падналите клони, аварийна група от селото освобождава артериите. Основните улици в Шипка са почистени. Кметството има сключен договор с почистваща фирма.  Затворен за..

публикувано на 18.01.18 в 10:42

Атанасовден е!

Православната църква почита днес паметта на Атанасий Велики. Той е роден през 295 година след Христа в египетската столица Александрия. Син на бедни християни, Атанасий получил добро образование. На 24-годишна възраст бил ръкоположен за дякон от..

публикувано на 18.01.18 в 10:21

23 са сигналите на „горещия“ телефон в Стара Загора заради силния вятър

23 сигнала са подадени на „горещия“ телефон в община Стара Загора за паднали клони и аварии в резултат на силния вятър през нощта. Пострадали хора няма. Служителите от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали..

публикувано на 18.01.18 в 10:00

Наследници на имоти край река Бедечка ще съдят Общината в Страсбург

Девет наследници на 12 декара край река Бедечка ще съдят Община Стара Загора в съда по правата на човека в Страсбург, съобщи в интервю за Радио Стара Загора Росица Джабмазова, която е една от тях. Според последната промяна на Общия..

публикувано на 18.01.18 в 09:05