11 блока са санирани в Нова Загора по "Региони в растеж"

Снимка: Община Нова Загора

Община Нова Загора ще приключи до декември санирането на 11 – тия блок по Националната програма за подобряване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради и ще санира десет сгради по европейската програма „Региони в растеж“. В момента тече санирането на обществени сгради, училища и на поредния жилищен блок, съобщи кметът Николай Грозев.

Нова Загора посреща празника си 14 – октомври с обновени улици. Една от тях, на името на Минко Балкански, ще бъде открита символично на Петковден. Ремонтът на улиците се извършва по капиталовата програма на общината.

По програмата се работи и в малките населени места, където се строят площади и се ремонтират сгради на кметства, здравни служби и пенсионерски клубове. През последните десет години в Нова Загора са ремонтирани основно 60 процента от улиците, каза още кметът Николай Грозев:
Още от категорията

Очакват се високи води по поречието на Тунджа край Ямбол

Днес има предупреждение за жълт код за високи води на река Тунджа около Ямбол. Вероятно в сряда то ще бъде на ниво оранжев код, съобщи министър Нено Димов. Ако кметовете не могат да поддържат язовирите, те трябва да преминат към държавата, заяви още..

публикувано на 19.03.18 в 12:32

Старозагорският куклен театър ще отбележи международния ден на кукленото театрално изкуство с премиерата "Чорапкова приказка"

Датата 21-ви март се отбелязва като Международен ден на кукления театър. По този повод Държавен куклен театър-Стара Загора кани всички свои почитатели на своята най-нова премиера – постановката „Чорапкова приказка“.  Началният час на представлението е..

публикувано на 19.03.18 в 12:14

Нов дом ще имат щъркелите от село Бял Извор

Отстранено е щъркеловото гнездо на куполния покрив на църквата „ Успение Богородично“ в село Бял Извор. До принудителното сваляне на гнездото се стигна заради увреждането на  голяма част от покривната конструкция на православния храм и наложените..

публикувано на 19.03.18 в 10:09

Гъста мъгла и поледици на прохода Шипка

Частично заледяване на пътните настилки на проходите Шипка и Прохода на Републиката. За това информира дежурният в областно пътно управление Лъчезар Костов. Заледявания има още в районите на Павел баня и Мъглиж, но машини на пътното управление..

публикувано на 19.03.18 в 06:25

23 групи от цялата страна пристигнаха в Стара Загора за 20-тото издание на Фестивала на маскарадните игри

23 групи от цялата страна пристигнаха в Стара Загора за 20-тото издание на Фестивала на маскарадните игри днес. В игрите се включиха групи от областите Благоевград, Перник, София, Пазарджик, Пловдив, Шумен, Разград, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна,..

публикувано на 18.03.18 в 13:32
чешма

РЗИ- Стара Загора забранява употребата на питейна вода в село Казанка

При мониторинг на водата, извършен на централен водоизточник в село Казанка, община Стара Загора, е установено отклонение в химичните показатели на водата за питейно-битови цели (съгласно Приложение №1 на Наредба №9 на Министерството на..

публикувано на 17.03.18 в 16:47

Нов протест в Бургас срещу мръсния въздух

В Бургас близо 50 души, с маски и плакати, протестираха срещу мръсния въздух пред сградата на общината. Протестиращите поискаха оставката на директорът на Регионалната екоинспекция инж.Тонка Атанасова заради несправяне с проблема. Според тях..

публикувано на 17.03.18 в 14:10

Стара Загора е домакин на юбилеен събор на тамплиерите

Десетият духовен събор е посветен на началото на Ордена на Рицарите- Тамплиери преди 900 години. За негов основоположник се счита Свети Бернар от Клерво. От Средновековието до днес основните цели се свеждат до борба за обединение на Християнството,..

публикувано на 17.03.18 в 12:18
Ивайловград

Ивайловград е домакин на фестивала "Пътят на художника"

Днес в 13.00 в Ивайловград ще бъде открит фестивалът "Пътят на художника" . Той е кулминацията на един едногодишен проект на сдружение "Гражданска инициатива за обществено развитие и интеграция". Неправителствената организация си партнира в проекта с..

публикувано на 17.03.18 в 10:11

От днес в Стара Загора започва традиционното изложение на занаятите "Българско е"

Традиционното изложение на занаятите „Българско е“ започва от днес и ще продължи до неделя, когато ще се проведе и 20-тото издание на Маскарадните игри в Стара Загора. Изложението е ситуирано на запад от булевард "Руски" по продължение на..

публикувано на 16.03.18 в 17:27