11 блока са санирани в Нова Загора по "Региони в растеж"

Снимка: Община Нова Загора

Община Нова Загора ще приключи до декември санирането на 11 – тия блок по Националната програма за подобряване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради и ще санира десет сгради по европейската програма „Региони в растеж“. В момента тече санирането на обществени сгради, училища и на поредния жилищен блок, съобщи кметът Николай Грозев.

Нова Загора посреща празника си 14 – октомври с обновени улици. Една от тях, на името на Минко Балкански, ще бъде открита символично на Петковден. Ремонтът на улиците се извършва по капиталовата програма на общината.

По програмата се работи и в малките населени места, където се строят площади и се ремонтират сгради на кметства, здравни служби и пенсионерски клубове. През последните десет години в Нова Загора са ремонтирани основно 60 процента от улиците, каза още кметът Николай Грозев:
Още от категорията

Старозагорският бизнес иска обединяване на професионални училища в обща политехническа гимназия

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети днес Стара Загора по покана на областния управител Гергана Микова и Клуба на работодателя. На продължилата близо два часа среща бяха разисквани проблемите с   липсата на кадри и професионалното..

публикувано на 23.10.17 в 18:20

Избраха Стефан Шоселов за председател на КРИБ Стара Загора

Над 30 местни фирми от различни сфери на индустрията учредиха днес в Стара Загора регионална структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ. На нея те избраха 5-членен Управителен съвет. За председател на..

публикувано на 23.10.17 в 17:27

Министър Вълчев отговори в Стара Загора на жалбата на петокласничката Теодора Божкова за тежките раници

Обмисляме какво можем да предприемем, за да намалим тежестта на ученическите раници. Това каза в Стара Загора министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по повод жалбата на Теодора Божкова от столичното 35-то училище "Добри Войников" до..

публикувано на 23.10.17 в 16:32

Без опасност за живота е детето простреляно с ловно оръжие в Сливен

Детето, което беше простреляно при игра с ловно оръжие в петък е в добро състояние и е извън опасност за живота, съобщават от МБАЛ „Д-р Иван Селимински" -Сливен. През почивните дни трима души са пострадали при катастрофи в областта. Информира..

публикувано на 23.10.17 в 14:45

Три специализирани автомобила ще получат пожарникарите в Хасково по европейски проект

Три автомобила и лични предпазни средства ще получат хасковските пожарникари в рамките на проекта „Повишаване на оперативния капацитет при горски пожари и подобряване превенцията от бедствия“. Той е финансиран по програмата за трансгранично..

публикувано на 23.10.17 в 14:39

Част от маслото на пазара не отговаря на стандарта, според "Активни потребители"

Констатирани са груби нарушения в качеството на маслото в няколко от тестваните повече от 10-сет  марки на българския пазар. Продължава практиката за влагане на немлечни растителни мазнини, освен това в маслото е отрито огромно водно съдържание и..

публикувано на 23.10.17 в 14:31

ОПУ-Ст. Загора е готово за зимата

118 машини на 13 опорни пункта ще следят и ще се грижат за зимната поддръжка на пътищата от Републиканската пътна мрежа в област Стара Загора. „Техниката и хората ни   са готови за зимата. Следващите три дни предстоят проверки“, каза Илия Златев,..

публикувано на 23.10.17 в 14:24

Започва кампанията в помощ на бездомните "Изплети топлина"

За шеста поредна година благотворителната кампания "Изплети топлина" призовава доброволци от цялата страна да изплетат за бездомните топли шапки, шалове, ръкавици и чорапи, от които те ще имат нужда през наближаващата зима. До този момент помощ са..

публикувано на 23.10.17 в 14:15
Георги Гьоков

БСП ще прави алтернативен държавен бюджет за следващата година

Проектобюджетът не прави нищо в посока на това да се преодоляват неравенствата и бедността в страната, заяви в студиото   на Радио Стара Загора депутатът от "БСП за България" Георги Гьоков, който е заместник-председател на социалната комисия в..

публикувано на 23.10.17 в 14:09

Лобистки интереси пречат за реализирането на паметника на кан Тервел в Стара Загора, според инициаторите

Архитекти лобират на мястото на Стария съвет в Стара Загора да се изгради търговски комплекс, а не паметник на кан Тервел, заяви в студиото на Радио Стара Загора Венелин Каравичев- секретар на Инициативния комитет. Той поясни, че негативното..

публикувано на 23.10.17 в 12:35