11 блока са санирани в Нова Загора по "Региони в растеж"

Снимка: Община Нова Загора

Община Нова Загора ще приключи до декември санирането на 11 – тия блок по Националната програма за подобряване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради и ще санира десет сгради по европейската програма „Региони в растеж“. В момента тече санирането на обществени сгради, училища и на поредния жилищен блок, съобщи кметът Николай Грозев.

Нова Загора посреща празника си 14 – октомври с обновени улици. Една от тях, на името на Минко Балкански, ще бъде открита символично на Петковден. Ремонтът на улиците се извършва по капиталовата програма на общината.

По програмата се работи и в малките населени места, където се строят площади и се ремонтират сгради на кметства, здравни служби и пенсионерски клубове. През последните десет години в Нова Загора са ремонтирани основно 60 процента от улиците, каза още кметът Николай Грозев:
Още от категорията

Европейски проект за ромска интеграция беше отхвърлен от ОбС-Сливен

Две ромски фондации няма да могат да усвоят близо милион лева по проект с община Сливен, след като Общинският съвет в града гласува на последната си сесия срещу споразумение с тях и подаване на проект от името на общината с предложени от тях..

публикувано на 20.07.18 в 15:59

Казанлък ще има своя индустриална зона

Казанлък ще има своя индустриална зона. Това стана ясно след като кметът на общината Галина Стоянова и директорът на Национална компания „Индустриални зони“ Антоанета Барес подписаха меморандум за създаването на индустриална зона в града. Вече..

публикувано на 20.07.18 в 15:20

Увеличават се желаещите да подменят документи за самоличност в Сливен

„Паспортна служба“- Сливен удължава работното си време през летния период, заради увеличения поток от хора, подменящи личните си карти и задгранични паспорти, съобщават от Областната дирекция на МВР. Гишетата ще работят от 07.30 до 17.30 часа всеки..

публикувано на 20.07.18 в 15:17

По-малка административна тежест и изсветляване на сивия сектор са заложени в новия закон за туризма

Промени в Закона за туризма ще облекчат дейността на бизнеса и ще намалят административното бреме на работещите в сектора. 31 документа попълват в бранша, за да се издължат на различните институции- коментира промените Вени Петрова- член на УС на..

публикувано на 20.07.18 в 14:46

Върви се към изравняване на нивото на директните плащания на земеделските производители в Източна и Западна Европа

Тенденцията в този и следващия програмен период е постепенно да се върви към изравняване на нивото на директните плащания на земеделските производители в Източна и Западна Европа. Това обяви в интервю за Радио Стара Загора Марио Милушев , директор на..

публикувано на 20.07.18 в 11:20

Изграждат инсталация за разделно събиране на зелени отпадъци в Свиленград

Община Свиленград получи финансиране за изграждане на компостираща инсталация за разделно събиране на зелени и биоразградими отпадъци по Оперативна програма „Околна среда“. Договорът между общината и екоминистерството е вече подписан и е на стойност..

публикувано на 20.07.18 в 08:44

Почистват речните корита в Хасковско

Коритото на река Банска спешно ще бъде почистено , а бреговете й, които преминават през територията на община Минерални бани в хасковска област ще бъдат укрепени. Финансирането от 390 000 лв. е по Програмата за развитие на селските райони...

публикувано на 20.07.18 в 08:05

Бъдеще празнува на днешния Илинден

Своя празник на днешния Илинден празнува старозагорското село Бъдеще. В местната църква „Свети пророк Илия“, която отбелязва храмовия си празник, ще бъде отслужена света литургия, след което ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите..

публикувано на 20.07.18 в 07:25

Близо 500 са свободните места в гимназиите в Старозагорска област

Към 200 са незаетите места в старозагорските гимназии след приключване на 2-рия етап на класиране след 7-ми клас. За цялата област броят на свободните места е близо 500. От утре /20.07/ до 24-ти юли седмокласниците могат да кандидатстват за..

публикувано на 19.07.18 в 17:15

Жители на село Шарково поискаха протестиращите пред стадото на Тодорка Петрова да се оттеглят

Протестиращите пред стадото на Тодорка Петрова да се оттеглят, поискаха жители на село Шарково. След обед в Болярово ще бъде проведено заседание на кризисния щаб, в което се очаква да участват министрите на земеделието и на вътрешните работи-..

публикувано на 19.07.18 в 15:00