Приключи унищожаването на домашни птици в Ямболска област заради птичия грип

БГНЕС

Приключи унищожаването на домашните птици в ямболските села Чарда и Зимница, съобщава кореспондентът ни Даниела Костова. Остава обаче опасността от нови огнища на птичи грип в областта. Унищожени бяха над 70 000 птици в две големи предприятия в района на Зимница,  умъртвени бяха от ветеринарите  над 2300 домашни кокошки, патици и гълъби.  Милен Стамов, кмет на Зимница информира, че вече са подготвени и списъците за обезщетения.

Във всички помещения е извършена дезинфекция, а стопаните са предупредени, че през следващите 6 месеца нямат право да отглеждат птици.Още от категорията

Предсрочни избори догодина са възможни, смята новият областен лидер на СДС

Вероятността за предсрочни избори догодина е голяма. Това прогнозира на пресконференция новият областен председател на СДС в Стара Загора Николай Александров. Като довод за твърдението си той посочи поредицата от скандали в управлението  през последните..

публикувано на 21.11.17 в 18:13

Детска градина "Светлина" отбеляза с благотворителност празника на християнското семейство

Деца, родители и бабите от клуб „Баболандия“ в Детска градина №10 „Светлина“ в Стара Загора отбелязаха светлия християнски празник  Въведение Богородично, 21 ноември - Ден на християнското семейство. Всички заедно омесиха питка, украсена с просфора –..

публикувано на 21.11.17 в 17:38
Димитър Гайдаров

С акционерно дружество привличат инвеститори в Стара Загора

Местната власт и Клубът на работодателя действат активно по проекта индустриална зона „Загоре“. Новият бизнес парк ще се разгърне върху площ от 100 декара общинска земя в източната част на града, а държавата поема ангажимент да финансира..

публикувано на 21.11.17 в 16:58

Двама мъже са с опасност за живота след падане от вишка в Казанлък

Двама мъже са с опасност за живота след падане от вишка в Казанлък.Това съобщи кореспондентът ни Георги Манев. Инцидентът е станал около 15.00 часа в центъра на града. Мъжете са подменяли улично осветление със специализирана техника - вишка. Тя се..

публикувано на 21.11.17 в 16:20

Отново надпревара за рекордно скоростно изкачване на „Хайдушката пътека“ в местността „Карандила“

Скоростно изкачване на т.нар. „Хайдушка пътека“ в местността „Карандила“ в Сливенския балкан ще се проведе тази събота. Това съобщи организаторът на проявата Стефан Стефанов. Надпреварата за поставяне на рекорд за най-бързо изкачване ще се проведе за..

публикувано на 21.11.17 в 15:47

Младежи положиха клетва като общински съветници

Тържествена сесия на новоизбрания Младежки общински съвет за мандат 2017-2018-та година се проведе днес в зала Петко Рачев Славейков“ на Община Стара Загора. Освен участниците в 21-вият Младежки общински съвет на нея присъстваха и представители..

обновено на 21.11.17 в 15:40

ЦДГ №8 „ Българче“ в Стара Загора отбеляза Деня на християнското семейство

Денят на християнското семейство е специален за възпитаниците на ЦДГ  №8 „ Българче“ в Стара Загора. Повече от 10 години в детското заведение се провеждат уроци по обучение и възпитание в християнските добродетели. Обучението по религия помага при..

публикувано на 21.11.17 в 15:30

Първите в България чистопородни кученца „Басенджи“ се родиха в Стара Загора

Първите родени в България чистопородни кученца „Басенджи“ се родиха в Стара Загора на 12 –ти ноември. Две от тях са момчета и две момичета. „Най- голямото, най-здравото и добре развиващо се бебе е единственото черно кученце от тях -..

публикувано на 21.11.17 в 13:54

Отново отложиха делото срещу д-р Вуцов

В Районен съд – Стара Загора отново бе отложено делото срещу  старозагорския лекар д-р Иван Вуцов . Той е подсъдим за преправяне на документ, след като бе установено , че  притежава диплома за кардиолог без да има придобита такава специалност . Това е..

публикувано на 21.11.17 в 13:24

Георги Киряков: Оставката на Димитър Главчев създаде управленска криза заради реакцията на Валери Симеонов

Скандалите и напрежението  между ГЕРБ и БСП  са нормални в политическия дневен ред на всяка една демокрация, но оставката на Димитър Главчев създаде управленска криза, заради реакцията на Валери Симеонов в интервю за един от сайтовете. Именно това..

публикувано на 21.11.17 в 09:50