Общинският съвет в Ямбол ще разгледа предложение за дългосрочен общински дълг за 17 млн. лева

Снимка: община Ямбол

17 милиона лева заем ще търси община Ямбол за модернизиране на уличното осветление, видеонаблюдение и  благоустрояване на уличната мрежа в града. На 8 декември в Ямбол Общинският съвет ще разгледа и предложението на кмета Георги Славов за промяна в бюджета на общината. Предлага се актуализация на инвестиционен проект за  ремонт на участъци от пет улици в града, изработване на технически проект за корекция на река Тунджа, в това число почистване и облицоване на коритото и укрепване на предпазните диги. За одобрението ще бъдат предложени проектите за проектиране на инвестиционен проект на Спортен комплекс  „Диана“ и ремонт на санитарни помещения в сградата на Община Ямбол. Общата стойност на промяната на бюджета е в размер на 250 000 лева. Сътрудникът ни Румяна Стефанова допълва:

Още от категорията
Янко Янков показа 4-метровата фактура за вода на един от некоректните наематели

Има груби нарушения при отдаване на общински жилища под наем в Стара Загора

Семейство държи четири общински жилища, а внукът е кандидатствал за пето- разкри проверка на Временната комисия на Общински съвет-Стара Загора. За фрапиращото нарушение съобщи в студиото на Радио Стара Загора председателят на комисията Янко Янков...

публикувано на 16.01.18 в 16:44

Конкурс за ученици обявява РИМ- Стара Загора в навечерието на 3 март

Национална научна конференция, изложбата „Българското опълчение във фотографските дневници“- експонирана в Музея на религиите, книга и изложба под мотото „С български дух и европейска мисъл“ в РИМ- Стара Загора са част от поредицата събитията,..

публикувано на 16.01.18 в 15:19

Подновяват строителството на болницата в Ямбол

До края на 2018 год. се очаква да стартират първите строителни дейности по довършването на новата сграда на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ в Ямбол. Това обяви в интервю за Радио Стара Загора кметът Георги Славов. Строителството на здравното..

публикувано на 16.01.18 в 14:11

Ремонт на образователната инфраструктура и подобряването на градската среда са приоритетни за община Ямбол

Близо 72 милиона лева ще бъде бюджетът на община Ямбол за 2018 год., обяви пред Радио Стара Загора кметът Георги Славов. Общественото обсъждане на финансовите параметри ще се състои в края на тази седмица, след което те трябва да бъдат..

публикувано на 16.01.18 в 14:07

РЗИ: За сега няма основание за грипна ваканция на учениците

През последните три седмици се наблюдава плавно увеличаване на респираторните заболявания, като през последната седмица те са достигнали 234,97 на 10 000 души. Към момента няма основания за обявяването на грипна епидемия и грипна ваканция. Взетите..

публикувано на 16.01.18 в 13:46

Знамето на старозагорските въстаници е първообраз на националния флаг

Знамето на старозагорските въстаници е първообраз на националния български трибагреник, съобщи в ефира на Радио Стара Загора Петър Калчев, директор на Регионалния исторически музей в града.  Дълго време се смяташе, че знамето на старозагорските..

публикувано на 16.01.18 в 13:41

Проекти на стойност 37 млн. лв. ще се реализират в Сливен през тази година

Да продължи политиките от предходните две години, е основната философия на бюджета на община Сливен за 2018 год., а размерът му и тази година е около 80 млн. лева, съобщи в интервю за Радио Стара Загора кметът на община Сливен Стефан Радев. 25..

публикувано на 16.01.18 в 10:11

Още ремонти в училищата и монтиране на видеонаблюдение в парковете обеща кметът на Стара Загора

Над 400 младежи са участвали в анкетата, пусната от кмета на Стара Загора Живко Тодоров, за гласа на младите хора.Целта на допитването, започнало преди месец, бе учениците от гимназиите в града да изразят мнение и позиция от какво имат нужда. По..

публикувано на 15.01.18 в 15:53

Увеличават се острите респираторни заболявания в област Стара Загора

През последната седмица в РЗИ – Стара Загора са регистрирани 311 случая на остри респираторни заболявания, при 235 случая през предходната седмица. Заболяемостта е 234,97 на 10 000 население, а предходната седмица е била 177,75 на 10 000 души...

публикувано на 15.01.18 в 15:32
Живко Тодоров

Обществена поръчка за ремонт на жп гарата в Стара Загора ще има до края на годината

Обществена поръчка за ремонт на жп гарата се очаква да бъде възложена до края на годината, каза кметът Живко Тодоров след среща с транспортния министър. На 19 януари предстои обсъждане по темата за създаване на Специализираното звено към общините,..

публикувано на 15.01.18 в 15:28