Общинският съвет в Ямбол ще разгледа предложение за дългосрочен общински дълг за 17 млн. лева

Снимка: община Ямбол

17 милиона лева заем ще търси община Ямбол за модернизиране на уличното осветление, видеонаблюдение и  благоустрояване на уличната мрежа в града. На 8 декември в Ямбол Общинският съвет ще разгледа и предложението на кмета Георги Славов за промяна в бюджета на общината. Предлага се актуализация на инвестиционен проект за  ремонт на участъци от пет улици в града, изработване на технически проект за корекция на река Тунджа, в това число почистване и облицоване на коритото и укрепване на предпазните диги. За одобрението ще бъдат предложени проектите за проектиране на инвестиционен проект на Спортен комплекс  „Диана“ и ремонт на санитарни помещения в сградата на Община Ямбол. Общата стойност на промяната на бюджета е в размер на 250 000 лева. Сътрудникът ни Румяна Стефанова допълва:

Още от категорията

Румен Петков: "Задълженията на "ТЕЦ Марица изток 2" възлизат на 830млн.лв.. Ако ситуацията не се подобри, са възможни съкращения"

Ще бъде фатално за енергийната система в страната, ако се пристъпи към обединяването на ТЕЦ „Марица изток 2“ и АЕЦ „Козлодуй“. Това заяви в Стара Загора председателят на АБВ Румен Петков. Той разкри, че в резултат на повишените цени на въглеродните..

публикувано на 17.10.18 в 17:06

Награждават лекарите на Старозагорска област за годината

Регионалната колегия на Българския лекарски съюз ще раздаде тази вечер годишните си награди на изявени лекари от Стара Загора и областта. Отличията се присъждат по повод  19-ти октомври – Деня на българския лекар и 117 години от създаването на..

публикувано на 17.10.18 в 15:42

Трима от пострадалите в "Арсенал" остават в болница

Трима от общо 6-тимата пострадали при инцидента тази сутрин в завод 3 на оръжейния комплекс "Арсенал" остават в болнични заведения към момента. Най-тежкото пострадалият работник - 23-годишният Димитър Дългъчев е настанен в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян..

публикувано на 17.10.18 в 14:47

Съживяват Лилиевата къща

Започна ремонтът и цялостното обновяване на   известната Лилиева къща в Стара Загора, където видният поет символист и драматург Николай Лилиев е прекарал детството си. По план дейностите трябва да приключат до края на годината. Ремонтът е на..

публикувано на 17.10.18 в 14:02

"Алиса в страната на чудесата" е новата премиера на Държавния куклен театър в Стара Загора

Тази вечер от 19.00 часа приказните герои от „Алиса в Страната на чудесата“ очакват своята публика в Държавен куклен театър Стара Загора. Историята на Луис Карол ще оживее на сцената под  драматизацията и режисурата на Елица Петкова. Сценографията и..

публикувано на 17.10.18 в 10:15

Шестима са пострадали при авария в оръжейния завод "Арсенал"

Шестима души са пострадали при авария тази сутрин в цех 120 на завод 3 в „Арсенал“ в Казанлък, съобщиха от ръководството на оръжейното предприятие. Шестимата пострадали са мъже, откарани са в Спешния център на Казанлък. Единият от тях е в по..

публикувано на 17.10.18 в 09:46

Ученици и учители преобразяват градски парк в Сливен

Ученици от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ в Сливен благоустрояват част от градския парк. Сливен е един от десетте града, участници в инициативата по проект The Spot, който дава възможност на доброволци да преобразуват..

публикувано на 17.10.18 в 09:18

Политиките за обхват в ранно детско развитие обсъждат днес и утре в Община Тунджа

Сдружение „Свят без граници“ и Фондация „Тръст за социална алтернатива“ организират работна среща като част от кампанията за безплатни детски градини в цялата страна.  Събитието ще се проведе днес и утре в Ямбол. Инициативата е част от проекта „Заедно..

публикувано на 17.10.18 в 08:46

ВАС потвърди решението за смяната на имената на местности в Стара Загора

Върховният административен съд на Република България прецени като неоснователна жалбата на „Мюсюлманското изповедание“ по повод решение на Общински съвет – Стара Загора за преименуване на местностни, носещи турско-арабски имена, на територията  на..

публикувано на 17.10.18 в 07:00

Иван Аяров и Боряна Каниду са номинирани от Съюза на учените за наградата “Будител на Стара Загора“

Две са номинациите на Съюза на учените за наградата „Будител на Стара Загора“ за 2018г.. Това са общественикът Иван Аяров и Боряна Каниду от Къщата на Архитекта, съобщи в предаването „Час пик“ на Радио Стара Загора председателят на УС на Съюза..

публикувано на 16.10.18 в 17:14