Общинският съвет в Ямбол ще разгледа предложение за дългосрочен общински дълг за 17 млн. лева

Снимка: община Ямбол

17 милиона лева заем ще търси община Ямбол за модернизиране на уличното осветление, видеонаблюдение и  благоустрояване на уличната мрежа в града. На 8 декември в Ямбол Общинският съвет ще разгледа и предложението на кмета Георги Славов за промяна в бюджета на общината. Предлага се актуализация на инвестиционен проект за  ремонт на участъци от пет улици в града, изработване на технически проект за корекция на река Тунджа, в това число почистване и облицоване на коритото и укрепване на предпазните диги. За одобрението ще бъдат предложени проектите за проектиране на инвестиционен проект на Спортен комплекс  „Диана“ и ремонт на санитарни помещения в сградата на Община Ямбол. Общата стойност на промяната на бюджета е в размер на 250 000 лева. Сътрудникът ни Румяна Стефанова допълва:

Още от категорията

В конкурс деца разказват и рисуват добрите дела

Сливенския митрополит Йоаникий благослови националния конкурс за деца и ученици „Разкажи за добрите дела на хората“. Целта на конкурса е младите участници да бъдат стимулирани в развитието на уменията си в литературата и изобразителното изкуство, да..

публикувано на 22.03.18 в 09:40

110 блока в Хасково ще бъдат санирани тази година

Основна дейност и през тази година  в община Хасково е санирането на многофамилни жилища. Преди дни е излязла процедурата за 11 блока, след около две седмици ще се отвори нова процедура за още 10. Общо по Националната програма над 110 блока  в..

публикувано на 22.03.18 в 09:05

Проф. Павел Пенчев: Концентрациите на уран във водата на село Казанка са ниски и хората няма от какво да се притесняват

„Концентрациите на уран във  водата на село Казанка  са доста ниски и хората няма от какво да се притесняват“, заяви за Радио Стара Загора проф. Павел Пенчев, председател на Българската асоциация по подземните води.  "В случая с тези концентрации..

публикувано на 22.03.18 в 09:00

Община Хасково продължава да доставя минерална вода за детските и лечебните заведения по предписание на РЗИ

Община Хасково продължава да доставя минерална вода, съгласно предписанията на Регионалната здравна инспекция, за детските градини, училищата и здравните и социални заведения. За целта всеки месец се отделят над 2700 лв. от общинския бюджет, въпросът с..

публикувано на 22.03.18 в 08:05

В Стара Загора стартираха първите в страната безплатни срещи „Акушерките близо до майките“

Инициативата „Акушерките близо до майките“ събра днес в залата на Община Стара Загора над 20 бъдещи майки, един бъдещ татко и специалисти от болници в региона . С презентация на тема   „Предвестници на  раждането. Кога да тръгнем към родилния дом...

публикувано на 21.03.18 в 17:25

Община Стара Загора обяви новите критерии за прием на бъдещите първокласници

Най-важен е критерият „близостта на училището до постоянния или настоящ адрес на   детето“. По този показател децата се разделят на 4 групи и съответно получават точки. В първа група влизат децата, чийто адрес не е променян три   и повече..

публикувано на 21.03.18 в 16:33

Наблюдават Тунджа – няма риск от разлив

Река Тунджа в сливенския участък е повишила нивото си с 25 см, съобщи Снежа Кънева, началник отдел “Сигурност и управление при кризи“ към община Сливен.  По заповед на кмета  на  Сливен - Стефан Радев, е въведено денонощно наблюдение на реката от..

публикувано на 21.03.18 в 16:25

Протестът на надзирателите в Стара Загора се отменя

На среща с Управителния съвет на Синдиката на служителите на затворите в България министър- председателят Бойко Борисов се е ангажирал с конкретно предложение, в опит да удовлетвори исканията на протестиращите надзиратели и съдебни охранители. Според..

публикувано на 21.03.18 в 16:08

Смениха фирмата за ремонта на детска градина „Звънче“

Фирмата, спечелила обществената поръчка за ремонта на Детска градина №1 „Звънче“ в Стара Загора, бе сменена. Причината е отказът на собственика й заради невъзможност да се справи с обема на работа. С ремонта се зае фирмата, класирана на второ място..

публикувано на 21.03.18 в 15:46

От Хасково започва честването на 90-годишнината от рождението на композитора Александър Танев

Довечера в Хасково започва националното честване на 90-годишнината от рождението на българския композитор Александър Танев. Произведения на маестро Танев ще прозвучат в изпълнение на камерния оркестър на Хасково със солист проф. Борислава Танева,..

публикувано на 21.03.18 в 13:58