Таня Михайлова: Повишаването на квалификацията мотивира учителите

Таня Михайлова
Снимка: БГНЕС

Кръгла маса на тема „Квалификацията на педагогическите специалисти – тенденции и перспективи“ започна днес в Стара Загора. Събитието, което продължава и в този час, се провежда в изпълнение на Национална програма „Квалификация“ на Министерството на образованието и науката и се организира от Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите към Тракийския университет. На кръглата маса присъстват над 120 представители на педагогическата общност от цялата страна, а между официални гости е заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова:Още от категорията

Отново пълнят с вода езерото в парк „Йордан Капсамунов“

От днес реновираното езеро в парк „Йордан Капсамунов“ отново ще радва и разхлажда в летните месеци старозагорци, информират от пресцентъра на Община Стара Загора. Започна пълненето му с вода след като бе изпусната за освежаване на коритото...

публикувано на 18.06.18 в 17:13
Архив

Само половината от седмокласниците в област Сливен завършват 12-и клас

Само половината от седмокласниците в област Сливен завършват 12-и клас. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора началникът на Регионалното управление на образованието в Сливен Бисерка Василева. Броят на отпадащите през този период..

публикувано на 18.06.18 в 15:40

350 подписа срещу горене на животни събраха в Калояновец

Над 350 души от старозагорското село Калояновец поискаха от землището им да бъде отстранен подвижен екарисаж, съобщи кметът Добри Добрев. Към момента недоволството си от работата на съоръжението са заявили 308 местни жители и 48 работници от..

публикувано на 18.06.18 в 15:17

За първи път в България операта влиза в цирка

Лазерно и акаробатично шоу, вплетено в прекрасните акорди на операта, изпълнена от оркестър, хор и солисти и всичко това под купола на истински цирк.  За първи път в България операта влиза в цирка и то буквално.  Уникалното шоу е най-новата..

публикувано на 18.06.18 в 15:13

Няма констратирано огнище на нодуларен дерматит у нас към момента

Огнище на заразен нодуларен дерматит е регистрирано в съседната турска област Одрин. Това съобщи на заседание на Областната епизоотична комисия директорът на Областната агенция по безопасност на храните д-р Георги Илиев. Към този момент..

публикувано на 18.06.18 в 14:43

Увеличава се броят на безстопанствените животни

С надвишен капацитет работи Общинският приют за безстопанствени животни в Стара Загора. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора управителят му Полина Георгиева. В момента там са настанени около 70 кучета, въпреки че капацитетът е 50. Тя..

публикувано на 18.06.18 в 14:26

ДИПКУ е домакин на XVIII-тия Национален педагогически форум

Над 70 учители от цялата страна са заявили участие в   XVIII-тия  Национален педагогически форум на тема: „Стратегии и сътрудничество за устойчиви образователни политики“ , организиран от Департамента за  информация и повишаване..

публикувано на 18.06.18 в 13:02

Градушка унищожи площи с рапица и пшеница край село Сърнево

Десетки декари с рапица и пшеница край село Сърнево, община Раднево са били унищожени от падналата в края на миналата седмица градушка. Това обяви в интервю за Радио Стара Загора Цветан Берберов от Тракийския съюз на зърнопроизводителите...

публикувано на 18.06.18 в 11:32

Изследват безплатно за туберкулоза в Стара Загора

Безплатни скринингови прегледи и изследвания за ранно откриване на туберкулоза ще се провеждат от днес - 18.06. до 22.06.2018г. в Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания – Стара Загора.   Прегледите са в..

обновено на 18.06.18 в 07:01

Мащабни строителни дейности стартират в Ямбол

През следващите 9 месеца в Ямбол ще бъде затворен за движение участък от основната входно – изходна пътна артерия в града. Ремонтът по улица „Преслав” ще наложи изцяло нова организация на движението. Ремонтът е в участъка от площад..

публикувано на 18.06.18 в 07:00