Изложба и книга представят видни личности, допринесли за развитието на Стара Загора

Общ проект под мотото „С български дух и европейска мисъл“ разработват  община Стара Загора, Регионалният исторически музей, Държавният архив и РБ “Захарий Княжески“. Проектът цели да се популяризира дейността на изявени старозагорци, европейски възпитаници и техният принос за развитието на Стара Загора през 80-те години на XIX - 40-те години на. ХХ в. и нейното изграждане като модерен европейски град. Ще бъде експонирана изложба и специално печатно издание, които ще представят на широката публика видни личности, свързани с града и допринесли за неговото духовно и икономическо развитие, съобщи за Радио Стара Загора Райна Антонова, уредник в РИМ-Стара Загора.

Още от категорията

Mъж от ямболското село Ботево е починал от западнонилска треска

84- годишен мъж от ямболското село Ботево е починал от западнонилска треска, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Ямбол. Основен преносител на заболяването са комарите. Възрастният мъж е лекуван една седмица в ямболското..

публикувано на 25.09.18 в 17:00

15 учители от “Заедно в час” преподават в област Стара Загора

15 учители от програмата на “Заедно в час” ще преподават в област Стара Загора през настоящата учебна година. Те ще работят в 8 училища партньори на организацията в Стара Загора, с. Ягода, с. Ръжена, с. Паничерево, с. Горно Черковище и гр...

публикувано на 25.09.18 в 16:51

Подаваме коригиращи декларации към НАП до 1 октомври

На 1 октомври изтича срокът за подаване на коригираща декларация от физическите и юридическите лица, съобщиха от Териториална дирекция на НАП Пловдив. Гражданите и фирмите имат възможност веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, който..

публикувано на 25.09.18 в 16:43

Галина Стоянова: Сбиването на роми в центъра на Казанлък е инсценирано

Кметът на Казанлък Галина Стоянова определи като инсценировка боя на младежи от ромски произход в центъра на града, случил се на 17-ти септември. Тя допълни, че на записите от охранителни камери, с които Общината разполага, се вижда ясно, че..

публикувано на 25.09.18 в 16:30

Съветниците ще избират новия Почетен гражданин на Стара Загора

Общинския съвет на Стара Загора трябва да реши името на новия Почетен гражданин на сесията в четвъртък .  Две са постъпилите предложения – на световния и европейски шампион по борба  Иван Колев Иванов и на общественика и председател на НЧ..

публикувано на 25.09.18 в 15:29

Дискусия за киберсигурността се проведе в Хасково

Публична дискусия на тема: „Киберсигурност, дигитална грамотност и безопасно поведение в интернет“ се проведе днес в Областна администрация Хасково. Тя бе организирана по идея на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, с подкрепата на областния..

публикувано на 25.09.18 в 15:22

ГЕРБ-Стара Загора представи новите общински ръководства

ГЕРБ - Стара Загора обяви новите общински ръководства на партията за областта. Зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов е преизбран за трети път като председател на структурата в Стара Загора. Доверието на своите съпартийци е..

публикувано на 25.09.18 в 16:00

Безплатни изследвания за ранно откриване на туберкулоза в Стара Загора

Седмица на отворените врати ще се проведе в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания или т.нар. тубдиспансер – Стара Загора.  До 28 септември ще се правят безплатни скринингови прегледи и  изследвания..

публикувано на 25.09.18 в 14:34

Близо 150 сигнала на горещия телефон през трите почивни дни

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 21 до 24 септември, са отчетени близо 150 сигнала. Граждани са подали информация за над 40 неправилно паркирани МПС. Информация е получена за автомобилни гонки в района на..

публикувано на 25.09.18 в 13:20

Летният театър или Станционната градина могат да бъдат обновени с допълнителни средства по ОП „Региони в растеж“

Община Стара Загора изпълни успешно заложената етапна цел по приоритетна ос 1 на ОП „Региони в растеж“, информират от пресцентъра на Общината. По текущите проекти по програмата са направени междинни плащания на стойност 12 млн. 334 хил.лв., при..

публикувано на 25.09.18 в 12:22