Законодателни промени поискаха представители на институции и неправителствени организации за справяне с бракониерския риболов

Законодателни промени, повече права на инспекторите при акциите и привличане на кадри в различните служби поискаха представители на институции и неправителствени организации по време на работната дискусия по проблемите с бракониерския риболов.

Първата работна среща се състоя по инициатива на народните представители от ГЕРБ Борис Кърчев и Радостин Танев и  подкрепена от областния управител на Стара Загора Гергана Микова

Темата за превенцията на незаконния риболов обсъждаха представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, Регионалната инспекция по околната среда и водите, Областна дирекция по безопасност на храните, Държавно горско стопанство, ОД на МВР, както и доброволците от СНЦ „Централна рибно-опазваща организация“.

Старозагорска област се намира в първите места по добри резултати, като тенденцията е спад в нарушаването на установените норми за риболовна дейност, обобщи за Радио Стара Загора депутатът от ГЕРБ Радостин Танев.


Още от категорията

Румен Петков: "Задълженията на "ТЕЦ Марица изток 2" възлизат на 830млн.лв.. Ако ситуацията не се подобри, са възможни съкращения"

Ще бъде фатално за енергийната система в страната, ако се пристъпи към обединяването на ТЕЦ „Марица изток 2“ и АЕЦ „Козлодуй“. Това заяви в Стара Загора председателят на АБВ Румен Петков. Той разкри, че в резултат на повишените цени на въглеродните..

публикувано на 17.10.18 в 17:06

Награждават лекарите на Старозагорска област за годината

Регионалната колегия на Българския лекарски съюз ще раздаде тази вечер годишните си награди на изявени лекари от Стара Загора и областта. Отличията се присъждат по повод  19-ти октомври – Деня на българския лекар и 117 години от създаването на..

публикувано на 17.10.18 в 15:42

Трима от пострадалите в "Арсенал" остават в болница

Трима от общо 6-тимата пострадали при инцидента тази сутрин в завод 3 на оръжейния комплекс "Арсенал" остават в болнични заведения към момента. Най-тежкото пострадалият работник - 23-годишният Димитър Дългъчев е настанен в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян..

публикувано на 17.10.18 в 14:47

Съживяват Лилиевата къща

Започна ремонтът и цялостното обновяване на   известната Лилиева къща в Стара Загора, където видният поет символист и драматург Николай Лилиев е прекарал детството си. По план дейностите трябва да приключат до края на годината. Ремонтът е на..

публикувано на 17.10.18 в 14:02

"Алиса в страната на чудесата" е новата премиера на Държавния куклен театър в Стара Загора

Тази вечер от 19.00 часа приказните герои от „Алиса в Страната на чудесата“ очакват своята публика в Държавен куклен театър Стара Загора. Историята на Луис Карол ще оживее на сцената под  драматизацията и режисурата на Елица Петкова. Сценографията и..

публикувано на 17.10.18 в 10:15

Шестима са пострадали при авария в оръжейния завод "Арсенал"

Шестима души са пострадали при авария тази сутрин в цех 120 на завод 3 в „Арсенал“ в Казанлък, съобщиха от ръководството на оръжейното предприятие. Шестимата пострадали са мъже, откарани са в Спешния център на Казанлък. Единият от тях е в по..

публикувано на 17.10.18 в 09:46

Ученици и учители преобразяват градски парк в Сливен

Ученици от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ в Сливен благоустрояват част от градския парк. Сливен е един от десетте града, участници в инициативата по проект The Spot, който дава възможност на доброволци да преобразуват..

публикувано на 17.10.18 в 09:18

Политиките за обхват в ранно детско развитие обсъждат днес и утре в Община Тунджа

Сдружение „Свят без граници“ и Фондация „Тръст за социална алтернатива“ организират работна среща като част от кампанията за безплатни детски градини в цялата страна.  Събитието ще се проведе днес и утре в Ямбол. Инициативата е част от проекта „Заедно..

публикувано на 17.10.18 в 08:46

ВАС потвърди решението за смяната на имената на местности в Стара Загора

Върховният административен съд на Република България прецени като неоснователна жалбата на „Мюсюлманското изповедание“ по повод решение на Общински съвет – Стара Загора за преименуване на местностни, носещи турско-арабски имена, на територията  на..

публикувано на 17.10.18 в 07:00

Иван Аяров и Боряна Каниду са номинирани от Съюза на учените за наградата “Будител на Стара Загора“

Две са номинациите на Съюза на учените за наградата „Будител на Стара Загора“ за 2018г.. Това са общественикът Иван Аяров и Боряна Каниду от Къщата на Архитекта, съобщи в предаването „Час пик“ на Радио Стара Загора председателят на УС на Съюза..

публикувано на 16.10.18 в 17:14