Законодателни промени поискаха представители на институции и неправителствени организации за справяне с бракониерския риболов

Законодателни промени, повече права на инспекторите при акциите и привличане на кадри в различните служби поискаха представители на институции и неправителствени организации по време на работната дискусия по проблемите с бракониерския риболов.

Първата работна среща се състоя по инициатива на народните представители от ГЕРБ Борис Кърчев и Радостин Танев и  подкрепена от областния управител на Стара Загора Гергана Микова

Темата за превенцията на незаконния риболов обсъждаха представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, Регионалната инспекция по околната среда и водите, Областна дирекция по безопасност на храните, Държавно горско стопанство, ОД на МВР, както и доброволците от СНЦ „Централна рибно-опазваща организация“.

Старозагорска област се намира в първите места по добри резултати, като тенденцията е спад в нарушаването на установените норми за риболовна дейност, обобщи за Радио Стара Загора депутатът от ГЕРБ Радостин Танев.


Още от категорията

Медицината остава най-желаната специалност в Тракийския университет

Ден на отворените врати на Тракийския университет се състоя днес в централната сграда на висшето учебно заведение. Той бе посетен от много кандидат-студенти, решили да се запознаят отблизо с възможностите, специалностите и условията, които предлага..

публикувано на 23.02.18 в 17:27

Индустриална зона „Загоре“ ще бъде първата в страната с предварително изградена инфраструктура

Меморандум за сътрудничество за изграждане на Индустриална зона „Загоре“ подписаха днес, в присъствието на министъра на икономиката Емил Караниколов, кметът Живко Тодоров и директорът на „Национална компания индустриални зони” ЕАД г-жа Антоанета..

публикувано на 23.02.18 в 17:08

В началото на май в Стара Загора ще се проведе обучителен курс по проект „Неактивни младежи в нужда"

Активиране на млади хора, които не са заети на трудовия пазар и не са в процес на обучение, както и да им помогне за бъдеща реализация в трудов и обучителен план, са целите на проекта „Неактивни младежи в нужда“, реализиран от Превантивен център по..

публикувано на 23.02.18 в 14:54

Рекорден брой участници на "Кукерландия" тази година

Рекорден брой от общо 77 маскарадни групи участват в ХІХ-то издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия Ямбол 2018“, който се провежда от 22 до 25 февруари тази година. Целта на организаторите от община Ямбол и община „Тунджа“, с..

публикувано на 23.02.18 в 14:48

Завършват тази година реставрацията на параклиса „Свети Теодор Тирон“ в парк "Аязмото"

През тази година ще бъде завършена реставрацията на параклиса „Свети Теодор Тирон“ в парк "Аязмото" в Стара Загора. Храмът, построен в края на 19 век по идея на старозагорския митрополит Методий, е уникален със стила и начина на рисуване с имитация на..

публикувано на 23.02.18 в 14:41

Над 1 300 души са потърсили помощ от Кризисния център към Сдружение "Самаряни" от 2004 г. досега

647 лица, преживели насилие, са потърсили подкрепа през последните 14 години в Кризисния център “Самарянска къща“ към Сдружение „Самаряни“, съобщи в предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора Иванка Попова, председател на Управителния съвет на..

публикувано на 23.02.18 в 14:35

Надзиратели и охранители от Стара Загора отново настояха за изпълнение на исканията им. Готвят се за национален протест утре

Над 50 служители от Затвора в Стара Загора , съдебна охрана и следствения арест ще участват утре в националния протест в София , който ще се проведе пред Министерство на правосъдието, съобщи Иван Коцев, председател на организацията на Синдиката на..

публикувано на 23.02.18 в 11:34

Четвърт век от регистрацията на родовата фондация „Митрополит Методий Кусев“

25 години от създаването си отбелязва родовата фондация „Митрополит Методий Кусев“. Основано от наследници на архиерея, сдружението e регистрирано от Старозагорския окръжен съд на 23 февруари 1993. Негови учредители са д-р Алекси Кусев, Маргарита..

публикувано на 23.02.18 в 10:05

България е страната с най-малък процент на почасова заетост в ЕС

Регламентиране на почасовото заплащане на труда у нас би дало възможност на работодателите за по-гъвкава политика при оползотворяването на трудовия ресурс на страната , коментира за Радио Стара Загора икономическият анализатор Явор Алексиев. В..

публикувано на 23.02.18 в 09:58

Подписват за изграждането на индустриална зона Загоре

Днес в Стара Загора пристига министърът на икономиката Емил Караниколов във връзка със създаването на индустриална зона Загоре, съобщават от пресцентъра на общината. В 13,30 ч. в общинската зала 2 кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще подпише..

обновено на 23.02.18 в 07:08