Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бронзов медал за тежкоатлет на „Аполон“

В Асеновград бе проведен първия етап на Държавното лично-отборно първенство по вдигане на тежести за всички възрасти. При кадетите възпитаникът на старозагорския клуб „Аполон“ Дейвид Паунов зае пето място до 77 кг. При мъжете друг състезател на старозагорския клуб, Златко Минчев, стана трети в същата категория. „Златко се възстановява след контузия, внимаваме с натоварванията, от него тепърва ще се очакват отличия от големи състезания“, заяви Евгени Танев, треньор и член на ръководството на „Аполон“. Следващото голямо изпитание пред тежкоталетите ще бъде в средата на месец май. Тогава в Хасково предстои Държавния личен шампионат. „Надявам се в Хасково да затвърдим и подобрим предсатвянето си“, каза Евгени Танев. От няколко месеца в старозагорският клуб се търсят нови попълнения. „Спортът ни не е лесен, изисква много характер, упоритост и труд“, каза още треньорът. Евгени Танев съобщи, че и в момента в клуба има новопривлечени тежкоатлети, но за тях все още е рано за участие в състезания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В продажба са билетите за "Берое" - "Пирин"

ПФК "Берое" пусна в продажба билетите за домакинството на "Пирин" Благоевград, съобщиха от клуба. С рещата от ХХXII кръг на efbet Лига е насрочена за 12 май, неделя от 17:00 ч. Преди този двубой беройци заемат 11-та позиция във временното класиране с..

публикувано на 09.05.24 в 12:25

Клуб „Торнадо“ ще участва с четири отбора във „В“ група

С четири отбора ще участва през следващата спортно-техническа година на Югоизточната „В“ група старозагорският клуб по тенис на маса „Торнадо“. Това стана факт след класирането на състава, участващ в група „В1“ на първо място, даващо виза за..

публикувано на 08.05.24 в 15:54

Злато и сребро извоюваха малки борци от Раднево

На 17 май в Горна Оряховица ще започне Държавният лично-отборен шампионат по борба за деца. От клуб „Георги Вангелов“ в Раднево, в свободния стил в първенството ще се изявят Габриел Георгиев, Живко Желязков, Калоян Русев, Владимир Драгов, Илиян..

публикувано на 08.05.24 в 14:16

Старозагорски волейболисти станаха втори на Ученически спортни игри 2024

Отборът на старозагорската гимназия ПГСАГ „Лубор Байер“ завоюва второ място по волейбол за юноши и девойки 11. -12. клас. Оспорваната надпревара се проведе на финалите на Ученически спортни игри`2024 , домакин на които беше град Разград от 30 април до 4..

публикувано на 07.05.24 в 15:48

„Берое 2016“ започва с мач срещу ЦСКА

В Пазарджик утре стартира финалният турнир по волейбол за юноши. „Берое 2016“ е в група „А“ и ще започне участието си в надпреварата с мач срещу ЦСКА. Двубоят е утре от 11 часа. В четвъртък старозагорци ще излязат срещу домакините от „Хебър“...

публикувано на 07.05.24 в 14:47

Бадминтонистите очакват турнири в Свиленград

За тежки състезания в Свиленград се подготвят възпитаниците на СК „Бадминтон – Стара Загора“. На 8 май стартира международен турнир за момичета и момчета до 13 години   и за юноши и девойки до 15. След тях предстоят още два турнира, за юноши и..

публикувано на 06.05.24 в 14:42

Даниел Петров: Готвим се за дербито на Раднево с тима на "Миньор"

"Завършихме 0:0 в отложения си мач срещу "Габровница" като гости. И двата състава имаха добри възможности, но пропуснаха. Мисля, че крайния резултат бе напълно реален. Теренът там е малко по-труден за игра и традиционно не ни е комфортно да играем..

публикувано на 03.05.24 в 11:25

Живко Желев: Борбата за първото място ще продължи до края на сезона

"Победихме втория тим на "Берое" с 3:0. Мачът започ на добре за нас и още до 10-та минута водехме 2:0. През първата част с трети гол на практика предрешихме изхода на срещата. Доволен съм от моите играчи. Сега те ще почиват няколко дни и след това..

публикувано на 03.05.24 в 11:07

Атанас Апостолов: Пропуснахме добри възможности, но съм доволен от играчите

"Доволен съм от старанието на тима. Не можахме да победим "Сливен". Срещата завърши 1:1, като и ние и те имахме възможности за победа в този мач. Навярно загубата ни в предния кръг в Димитровград оказа психолигическо въздействие на играчите ми...

публикувано на 03.05.24 в 10:54

Златни медали донесоха в Стара Загора възпитаниците на ГПЧЕ „Ромен Ролан“

Отборите на старозагорското училище ГПЧЕ „Ромен Ролан“ завоюваха първите места по бадминтон за юноши и девойки 11. -12. клас. Те донесоха отличията от финалите на Ученическите спортни игри `2024, които се проведоха в град Хасково от 28 април до 1 май...

публикувано на 02.05.24 в 12:26