Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

81-годишна "подари" 10 000 лева на "ало" измамници

Снимка: БГНЕС

Поредният случай на телефонна измама, при който пенсионерка се раздели със спестяванията си, беше регистриран в старозагорско, съобщиха от полицията.

81-годишна жена от село Самуилово била въведена в заблуждение от "ало" бандити, че трябва даде всичките си пари за спешна операция на дъщеря й. Измамникът дори дошъл до дома й, на когото възрастната жена лично предала 10 000 лева.

Сигналът, че е станала жертва на престъпление, жената подала два дни след измамата.

Извършителят не е установен. По случая е образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.209, ал.1 от НК.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Павлина Делчева

34 семейства чакат общински жилища в Стара Загора

Близо 20 души трябва да напуснат общинските си жилища в Стара Загора, след като вече не отговарят на доходните критерии. Това става ясно от справките направени от общината, информира ресорният зам.-кмет Павлина Делчева. В момента община Стара..

публикувано на 02.05.24 в 14:00

Седем задържани за наркотици в Стара Загора

7 са задържани за притежание и разпространение на наркотици след проведена акция на полицията.  Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" са провели специализирана полицейска операция по линия пресичане и разкриване на престъпления,..

публикувано на 02.05.24 в 12:39

Пожар в апартамент след отправена заплаха

На 01.05.2024г., в ОДЧ на Второ РУ-Стара Загора е получен сигнал от жена за възникнал пожар в коридора на апартамент в Стара Загора. На място е установено, че е опушена входната врата на жилището. След проведен разговор с подателката на сигнала, тя..

публикувано на 02.05.24 в 12:35

Производител на дини алармира за проблеми на старта на сезона

Янко Янев е от най-крупните земеделски стопани в района на Любимец. От години той обработва над 100 дка площи, засети със сортовете „Соренто“ и „Романза“.  По думите му Държавен фонд „Земеделие“ бави началото на схемата за подпомагане „Помощ за..

обновено на 02.05.24 в 12:27

Май ще бъде месец на екологията в Община Стара Загора

Няколко значими екоинициативи са планирани за последния пролетен месец май в Община Стара Загора. Това оповестиха от екипа на Радостин Танев, зам.-кмет на Стара Загора с ресор „Транспорт, екология, инвестиции и зелен преход“, съобщават от пресцентъра на..

публикувано на 02.05.24 в 12:18
Хасково

В Хасково тържествено ще отбележат 6 май

Община Хасково и Военните формирования в Хасково и Корен организират тържествено честване на 6 май- Ден на храбростта и празник на Българската армия. На Гергьовден, 6 май 2024г., от 10 часа на площад „Свобода“ ще се проведе тържествената..

публикувано на 02.05.24 в 11:14

Ученици от Търговската гимназия в Стара Загора се запознаха с „Професия съдебен служител“

Съдебният администратор на Окръжна прокуратура – Стара Загора Анна Костадинова изнесе открит урок на тема „Професия съдебен служител“ пред ученици от 11 клас от Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ в гр. Стара Загора във вторник. Срещата с..

публикувано на 02.05.24 в 11:11
Ямбол

Центърът за лица, търсещи международна закрила в Ямбол продължава работа

В Ямбол продължава дейността си центърът  за лица, търсещи международна закрила. В момента в него живеят 11 украински граждани. До края на април  дейностите в центъра се финансираха изцяло по Норвежкия механизъм, но от началото на месец май..

публикувано на 02.05.24 в 11:06

С опасност за живота е детето, пострадало от взрив на газова бутилка

Експертиза ще покаже точната причина за гръмнала газова бутирка в Хасково, която рани 7-годишно дете и неговата 86-годишна баба. Инцидентът стана на 1 май докато възрастната жена готвела. От полицията днес съобщиха, че детето е в пловдивска болница..

публикувано на 02.05.24 в 10:48
Центърът на Харманли

Харманли празнува

С празнична литургия за успехи и благополучие започна Денят на Харманли. Програмата продължава с тържествена сесия на Общинския съвет. На нея ще бъде връчено званието "Почетен гражданин" на д-р Златка Чанкова, която бе удостоена с него на последната..

публикувано на 02.05.24 в 09:48