Десетокласници от Стара Загора са финалисти в "Аз готвя най-добре"

Десетокласниците Илияна Илиева и Кольо Иванов от Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня" в Стара Загора са сред 11-те финалисти на конкурса „Аз готвя най-добре“. 12-ят участник ще бъде определен с онлайн гласуване до 25-ти май.

Конкурсът се провежда за трета година и е част от българо-швейцарския проект ДОМИНО за дуално образование със съдействието на Кулинарна академия HRC. Участниците в състезанието, което ще се проведе на 1-ви юни в София в базата на кулинарната академия, са от 4-те професионални училища с паралелка „готвач“ в Стара Загора, Бургас, Добрич и Перник. Победителят ще получи парична награда от 2 000 евро и избор за обучение в професионален курс за майстор-готвачи. Подгласниците му ще получат по-малки парични суми, съобщи за Радио Стара Загора Ива Тончева, „Връзки с обществеността“ към проекта „ДОМИНО“.Още от категорията

Старозагорски ученици ще се състезават в игра за знания

Превантивно-информационният център по зависимости на Община Стара Загора провежда кампания „Искам да знам – за моя здравословен избор“ по повод инициативата на Регионална здравна инспекция Стара Загора за подкрепа на международните здравни дни през..

публикувано на 23.05.18 в 14:01

Награждават новите почетни граждани на Тополовград

Десет са новите почетни граждани на Тополовград. Общинските съветници взеха решение на 30 април по предложение на кмета на общината Божин Божинов. Почетните плакети ще бъдат връчени днес от 17:00 часа в Големия салон на читалището на града ден преди..

публикувано на 23.05.18 в 13:38

Красимир Червилов е новият зам.- областен управител на Стара Загора

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от 22 май 2018 г. за зам.- областен управител е назначен Красимир Симеонов Червилов. Красимир Червилов е роден на 25 юни 1965 г. в Стара Загора. Завършил е Средното музикално училище в родния си..

публикувано на 23.05.18 в 12:57

Зрелостниците пишат по вариант 1 на матурата по избор

Вторият задължителен зрелостен изпит по избор за зрелостниците стартира точно в 08.00ч.. Дванадесетокласниците пишат по вариант 1 на втората задължителна матура. Общо 2724 абитуриенти се явяват днес на втори изпит в Старозагорска област. От тях..

публикувано на 23.05.18 в 11:52

Олег Стоилов: „Време е да издигнем нивото на професионалното обучение у нас“

„Дуалното образование, при което учениците се обучават работейки, създава много по- тесни връзки между отделните подрастващи, техните учебни заведения и бизнеса. Проектите, които стимулират професионалното обучение трябва да получат по- силна..

публикувано на 23.05.18 в 11:33

Над 100 автори участват в Първия национален конкурс за авторска приказка

205 приказки от 116 автори от цяла България, включително и от българи в чужбина, участват в Първия национален конкурс за авторска приказка на тема: „Гора вълшебница и нейните сестри – музика и поезия“. Той е организиран от Община Стара Загора и..

публикувано на 23.05.18 в 10:15

Откриват изложба "Магията на розата" в Казанлък

Изложба „Магията на розата“ открива тази вечер в Казанлък художникът Румен Велев. По традиция в рамките на Празниците на розата той ще покаже своите творби, вдъхновени от дамасцената и ритуалите по нейното бране и преработка. 40 са платната,..

публикувано на 23.05.18 в 10:00

Вторият изпит по избор за зрелостниците и външното оценяване по математика за седмокласниците се провеждат днес

Днес в 24 училища в област Стара Загора ще се проведе вторият задължителен зрелостен изпит за дванадесетокласниците.   2 153 абитуриенти са подали заявления  за изпит по някой от общообразователните предмети и 571 за държавен квалификационен изпит по..

публикувано на 23.05.18 в 06:18

Бебе в екипа на Радио Стара Загора

Ден след рождения ден на Радио Стара Загора прекрасна новина зарадва екипа ни . Малко след 20.00 тази вечер проплака  Дария - първородната дъщеричка на водещата на новините Николета Петрова. Малката красавица се роди в МБАЛ "Ниамед" под грижите на..

публикувано на 22.05.18 в 21:44

Силвия Томова отличена със "Златен век" на Министерство на културата

Художественият   ръководител на балета на Държавна опера – Стара Загора Силвия Томова бе удостоена в навечерието на  24 май с почетен знак „Златен век“ – звезда и грамота за значим принос в развитието и утвърждаването на българската култура и..

публикувано на 22.05.18 в 15:03