Десетокласници от Стара Загора са финалисти в "Аз готвя най-добре"

Десетокласниците Илияна Илиева и Кольо Иванов от Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня" в Стара Загора са сред 11-те финалисти на конкурса „Аз готвя най-добре“. 12-ят участник ще бъде определен с онлайн гласуване до 25-ти май.

Конкурсът се провежда за трета година и е част от българо-швейцарския проект ДОМИНО за дуално образование със съдействието на Кулинарна академия HRC. Участниците в състезанието, което ще се проведе на 1-ви юни в София в базата на кулинарната академия, са от 4-те професионални училища с паралелка „готвач“ в Стара Загора, Бургас, Добрич и Перник. Победителят ще получи парична награда от 2 000 евро и избор за обучение в професионален курс за майстор-готвачи. Подгласниците му ще получат по-малки парични суми, съобщи за Радио Стара Загора Ива Тончева, „Връзки с обществеността“ към проекта „ДОМИНО“.Още от категорията

Ученици от четири страни ще решават проблемни теми по програма "Еразъм+"

ГПЧЕ „Ромен Ролан“ Стара Загора получи финансиране на стойност близо 29 000 евро на проект по програмата "Еразъм+". 21 предварително подбрани ученици от училището ще си партнират със свои връстници от холандския град Рурмонд, шведския Сундсвал и..

публикувано на 20.08.18 в 14:34
Георги Гьоков

БСП свиква извънредно заседание на парламента

БСП внася днес събраните подписи с искане за провеждане на извънредно заседание на Народното събрание. Това каза за Радио Стара Загора народният представител от левицата Георги Гьоков. Събраните подписи са повече от необходимите 48 и по правилник..

публикувано на 20.08.18 в 14:24

В Обручище и Казанлък има мостови съоръжение, които се нуждаят от ремонт

Няма мостове в аварийно състояние на територията на Старозагорска област, заяви директорът на Областно пътно управление Илия Златев. Той обаче посочи, че е информирал отговорните институции за две съоръжения, които не са в добро техническо..

публикувано на 20.08.18 в 14:17

Медицински одит и прокуратурата разследват за смъртта на родилката в Сливенската болница

„За нас смъртта на родилката остава неизяснена и ще изчакаме да получим данните от аутопсията.“ Това обяви директорът на многопрофилната болница в Сливен д-р Васислав Петров, в която миналата седмица почина 33-годишната родилка Ренета Томова. Той..

публикувано на 20.08.18 в 14:02

Близо 40 хил. лв. е имало във взривения банкомат в Казанлък

Банкоматът на казанлъшката улица „Пушкин“ бе взривен, тази сутрин в 3:30 сутринта. Предполага се, че по време на взрива в машината е имало над 40 хиляди лева. Все още не е обявено има ли заподозрени за взрива на банкомата. Щетите вътре в магазина..

публикувано на 20.08.18 в 13:52

Вземат нови проби от водата в Харманли

Още днес РЗИ Хасково ще вземе нови проби вода от Харманли , за да се изследват за наличие на уран , а резултатите от тях ще бъдат ясни максимум до 20 дни, съобщи за Радио Стара Загора областният управител Станислав Дечев. За населението са..

публикувано на 20.08.18 в 11:05

Шест деца и двама мъже са спасени при инцидент в р. Арда

Шест деца и двама мъже, бедстващи в р. Арда край град Маджарово са спасени от пожарникари, съобщи за Радио Стара Загора областният управител на Хасково Станислав Дечев. Инцидентът се е случил вчера малко преди 17ч. Двама мъже на 56 и 64..

публикувано на 20.08.18 в 10:51

Поредица инициатива за 141 години от епопеята на връх Шипка

Кулминацията на националното честване на 141-годишнината от епопеята на връх Шипка ще е на 25 август под патронажа на президента на република България Румен Радев. Организатори в партньорство с Община Габрово са Национален парк – музей “Шипка –..

публикувано на 20.08.18 в 09:19

Община Сливен събира номинации за наградите "Добри Чинтулов" и "Д-р Иван Селимински"

До 3 септември Община Сливен събира номинации за наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” и за наградата за публицистика и краеведческа дейност „Д-р Иван Селимински” за 2018 г. Те са индивидуални и се връчват в навечерието на празника на..

публикувано на 20.08.18 в 09:07

Взривен банкомат в Казанлък

В Казанлък тази нощ е взривен банкомат , потвърди за Радио Стара Загора началникът на полицейското управление в града на розите Стойчо Крачолов. Инцидентът е станал около 3 и половина часа.  Банкоматът се намира в магазин за парфюмерия на ул...

публикувано на 20.08.18 в 08:18