Производители и преработватели обсъдиха Закона за розата в Казанлък

Законът за розата дава възможност за изсветляването на сектора, което ще предотврати пропадането на цената на суровината, каквото видяхме през настоящата кампания. Това заяви в Казанлък заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров, който взе участие в общественото обсъждане на законопроекта съвместно с производители и преработватели, както и представители на браншови асоциации. Участниците в дискусията обсъдиха основните цели на законопроекта.

Подробности от репортажа на Живко Иванов.Още от категорията
Снимка: радио Бургас

В Руен откриха бюст паметник на Васил Левски, построен с дарения на местните хора

С тържествена церемония в бургаското село Руен, където живеят предимно етнически турци, беше открит бюст паметник на Васил Левски. Той е построен с дарения на местните хора. „Над 150 паметника на Апостола на свободата съществуват, като много от тях..

публикувано на 18.07.18 в 15:05

Ловци ще заравят сами болни от чума глигани

Промените в Закона за лова, целящи предотвратяване на разпространението на болестта африканска чума по свинете, прехвърля изцяло отговорността за превенцията и ограничаването на болестта върху ловците. Това заяви за предаването „Репортер“ на Радио Стара..

публикувано на 18.07.18 в 14:53

В Сливен събраха 10 000 лв. за Болградската гимназия в Украйна

Около 10 000 лева са събраните до момента постъпления от благотворителната кампания, организирана от областната администрация Сливен , в полза на Болградската гимназия, Украйна, съобщи зам.областният управител Димитринка Петкова. Кампанията се..

публикувано на 18.07.18 в 14:34

Уникални фотографии показват в Казанлък

Близо 60 оригинални фотографии на Димитър Карастоянов ще бъдат показани в изложбата „Върхове“, която се открива днес от 18 часа в Музея на фотографията в Казанлък. Експозицията е посветена на един от майсторите на най-известната българска фотографска..

публикувано на 18.07.18 в 13:47

75 разрешения за работа на непълнолетни от Инспекцията по труда в Стара Загора

С 20% повече са издадените за цялата страна от Инспекцията по труда разрешителни за работа на непълнолетни през първите 6 месеца на годината в сравнение с миналата година. В старозагорската дирекция са дадени 75 разрешения за работа, но продължават да..

публикувано на 18.07.18 в 13:33

Положиха цветя пред паметника на Левски в Стара Загора

Десетки старозагорци и гости на града, сред които и много млади хора, поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски .Днес се навършват 181 години от рождението на Апостола . Отслужена бе света литургия в негова памет. В знак на почит сведоха глави..

публикувано на 18.07.18 в 13:18

Алоизмамници измъкнаха 40 хил. евро от възрастни старозагорци

Телефонни измамници са успели да приберат 40 хиляди евро от възрастни старозагорци. 82-годишен мъж и 78-годишна жена  предали сумата на два пъти, като били въведени в заблуждение по телефона, че помагат на полицията. Мнимите полицаи оплели в лъжите си..

публикувано на 18.07.18 в 11:12

Строят нов мост над Тунджа в Елхово

Нов мост над река Тунджа в град Елхово – на третокласния път Елхово – Скалица, ще бъде построен на мястото на стария. Вече е подписан договора за проектиране и изграждане на новото съоръжение, по което минава трафикът към ТЕЦ „Марица-изток“ 2...

публикувано на 18.07.18 в 10:58
Хаджи Димитър Сливен

С факелно шествие ще почетат Хаджи Димитър и Стефан Караджа в Сливен

Факелно шествие по повод 150 години от гибелта на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа ще се проведе тази вечер в Сливен. През целият ден къщата-музей „Хаджи Димитър“ ще бъде отворена безплатно за всички, които желаят да я посетят и да почетат..

публикувано на 18.07.18 в 10:55

Овцевъди и козевъди продължават с протести в София

Овцевъдите и козевъдите ще продължат с протестите, защото сектора е на ръба на оцеляването, заради липса на адекватна държавна политика. Това заяви в ефира на предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора Деян Тодоров, съпредседател на Националната..

публикувано на 18.07.18 в 08:47