Производители и преработватели обсъдиха Закона за розата в Казанлък

Законът за розата дава възможност за изсветляването на сектора, което ще предотврати пропадането на цената на суровината, каквото видяхме през настоящата кампания. Това заяви в Казанлък заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров, който взе участие в общественото обсъждане на законопроекта съвместно с производители и преработватели, както и представители на браншови асоциации. Участниците в дискусията обсъдиха основните цели на законопроекта.

Подробности от репортажа на Живко Иванов.Още от категорията

Кандидатстудентска бopca гостува в Стара Загора

Haциoнaлнaтa ĸaндидaтcтyдeнтcĸa бopca нa виcшитe yчилищa в Бългapия гостува в Стара Загора. На нея ще бъде представена aĸтyaлнa инфopмaция, cпpaвoчници и възмoжнocт зa пoдaвaнe нa зaявлeния зa пpeдвapитeлни ĸaндидaтcтyдeнтcĸи изпити. Борсата щe..

обновено на 20.03.19 в 07:03

Общински експерти по образование се събират в Стара Загора

Национална среща на общинските експерти по образование ще се проведе в Стара Загора от днес до 22 март в комплекс „Мериан палас“. Форумът се провежда за шеста година и се организира от Националното сдружение на общините. Целта е широк кръг..

публикувано на 20.03.19 в 07:00
прохода

Заледени и обработени са пътните настилки в прохода Шипка

На прохода Шипка времето е с разкъсана облачност, пътните настилки са заледени и са обработени, видимостта е добра, движението е без ограничения, температурата е минус 2 градуса, информират от областно пътно управление-Стара Загора.  На прохода..

публикувано на 20.03.19 в 06:57

Д-р Кети Маналова: „Никога болницата в Казанлък не е била в по-добро състояние от сега”

„Никога болницата в Казанлък не е била в по-добро състояние от сега. За първи път ще получим толкова много средства – близо 1,5 млн. лв. - от Правителството чрез Министерство на здравеопазването, Община Казанлък и Националната здравно-осигурителна..

публикувано на 20.03.19 в 06:15

Берое спечели редовния сезон в Балканската лига след успех в Северна Македония

Берое завърши с успех редовния сезон от турнира за Балканската лига побеждавайки като гост северно-македонския Блокотехна със 100:104 . По този начин старозагорци приключиха първата част от надпреварата като безапелационен лидер с 11 успеха и едно..

публикувано на 19.03.19 в 21:33

Специалистите по здравни грижи организират втори протест на 21 март

На 21 март  от 15.00 до 17.00 ч. в редица градове на страната ще се проведе за втори път  протест на медицинските специалисти по здравни грижи. Исканията им остават същите – достойно заплащане и подобряване условията на труд. Специалистите по здравни..

публикувано на 19.03.19 в 16:31

Борисов нареди законодателна промяна, която да не ощети пенсионерите

Премиерът Бойко Борисов е поискал да не се допусне ощетяване на нито един пенсионер при изчисляването на пенсията му. Това стана ясно след среща при министър-председателя със синдикатите, с управителя на НОИ и със социалния министър- информира..

публикувано на 19.03.19 в 15:40

В Сливен посрещат Първа пролет с народната певица Бинка Добрева

Ансамбъл за народни песни и танци „Сливен“ ще изнесе Пролетен концерт на 21 март със специалното участие на Бинка Добрева. Заедно с нея на сцената ще застане и нейният съпруг- музикантът  Александър Райчев. Доц. д-р Бинка Добрева е..

публикувано на 19.03.19 в 15:19

В Хасково гостува изложбата, посветена на 140 години Търновска конституция

Изложба, посветена на 140-годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция гостува от днес в Хасково. Експозицията бе открита от областния управител Станислав Дечев. "Дължим признателност на първите български..

публикувано на 19.03.19 в 14:09

Община Тунджа кандидатства с проект по ОП "Развитие на човешките ресурси"

Община „Тунджа“ внесе за финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ нов социален проект. Предложението е за създаване на Център „Домашни грижи“ – интегриран модел на патронажни медико-социални услуги за възрастни хора и лица..

публикувано на 19.03.19 в 14:01